(dobaki2!
Olyan autó,mint amilyen a képeden is van nem robban le! )
Egyébként félre téve a viccet, persze,hogy ott lebeg a félelem a meghibásodás, baleset miatt,de amiket leírtatok jó megoldás,ha bekövetkezett a baj,de jobb megelőzni a műszaki gondokat. Aki abszolút nem ért az autók műszaki részéhez,vigye el az autót, utazás előtt 1-2 hónappal egy megbízható szerelőhöz\szervizhez és nézesse át. Aki folyamatosan viszi szakszervizbe annak kipipálva a dolog. A defekt szokott lenni a leggyakoribb probléma szerintem és a mai autók többségében nincs teljes értékű pótkerék(enyémben sincs,csak mankó) és ilyenkor gumishoz kell vinni. Ekkor jó a nyelvtudás,de nemzetközi jelekkel is meglehet oldani a problémákat! Aki busszal utazik mindenképpen készüljön fel a nagyon hosszú útra ,ahol nem hozzá fog alkalmazkodni a többség,hanem neki kell a többséghez alkalmazkodni, míg autóval gyakorlatilag azt csinál és akkor mindenki amit akar. 3-4 embernél pedig árelőnyről semmiképpen nem beszélhetünk buszos utazással.
Egyébként aki dilemmában van,de van egy átlagos vezetési tudása,annak jó szívvel és őszintén csakis az autós utazást ajánlhatom.
A Görög egy okos nép! Tudják,hogy megélhetésük nagy részét a turisták adják. Szeretnek oda járni és ezt még a tavalyi "zavargások" sem változtatták meg azoknál,akik valóban szerették addig Görögországot.
Tudják,hogy azonban ez nem ismétlődhet meg,mert a turisták bizalom vesztése még nagyobb válságba sodorhatja őket. Nekik egy esélyük van az eddigi életszínvonaluk fenntartásában,azok pedig mi vagyunk a turisták.
A táj adott nekik,csupán annyi dolguk van,hogy biztosítsák a megfelelő feltételeket. Azzal,hogy náluk tankolunk adóbevételhez jutnak méghozzá elég szép bevételhez,mert náluk 428 Ft körül mozog a 95-ös benzin ára.
Azt mondom,ha tényleg akkor fognak sztrájkolni,munkát beszüntetni, fuvarozók sztrájkolni...... amikor főszezon van és ezzel mérhetetlen mennyiségű bevételt veszíteni,akkor meg is érdemlik.
Pont kint voltunk amikor nem lehetett benzint,gázolajat tankolni,de nem vettünk észre a sztrájkból semmit,csak amikor mondták a görögök,hogy Macedóniába tankoljunk,mert nincs üzemanyag(csak lpg). Persze Parália mellől nincs probléma,mert 10 literből gyakorlatilag akárki macedóniába ér. Aki messzebb van a határtól annak lehet probléma.
Az is benne lehet,hogy azért sztrájkoltak főszezonban,mert többen figyeltek így az országra,a sok turista miatt.
Szerintem nem fog még egyszer előfordulni,mert túl sokat veszíthetnek ezzel.
Lehet kötni az autóra biztosítást. Én tavaly kötöttem. Annyi a dolgod ha valami baj van , hogy felhívsz egy magyar telefonszámot és megmondod hol robbantál le. a többit ők intézik. Az én 6 éves meganomra 5000 ft volt 10 napra.
Tavaly a Mapfre-nél kötöttem 17 napra 3 főre 12.000ft volt igaz az autó assistance része csak 75000ft-ig térít, de most jobban átnézve a biztositási feltételeket baleset esetén is téríti a trélert, de csak fenti összegig.