Nei Pori
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 556 557 558 ... 901 902 903   >
Üzenet
  Ginaaa79 | #171801 Üzenet | 2011-08-02 17:49:50 |
Sancho, ismét jó volt olvasni a beszámolódat a tavalyi után, kár, hogy 1 évben csak 2x mész Görögországba:) Athénba én is nagyon elmennék, de ilyen sokat nem bírnák fent lenni. Neo Pori is szimpatikus.
Jövő évi úticél megvan már? icon_smile.gif
  BRobert | #171802 Üzenet | 2011-08-02 17:52:31 |
Szia sanho icon_smile.gif

Jó kis élmények icon_smile.gif Az Athénba menő éjféli trógervonatot én is ismerem, volt szerencsém utazni rajta icon_smile.gif De ez a kikötőben, homeless-ek közt alvás nagyon kemény icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
FIX sört lehet kapni Nei Poriban, vagy a közelben valahol...mert én is kipróbálnám ?
Ha valaki egyénileg Athénba jár, annak javaslom, hogy menjen fel a Lykavittos dombon lévő kilátóba. A kilátás még elképesztőbb, mint az Akropoliszról.
Remélem a mekiben Görög menüt ettetek ? icon_biggrin.gif
Ha még emlékszel, akkor légy szíves írd le azon termékek, kaják árát, amit vásároltatok.
Üdv icon_smile.gif
Ui.: Ugye hoztál haza Mythos-t ? icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif
  Csillag60 | #171804 Üzenet | 2011-08-02 18:13:37 |
sancho! Szeretnék én is Boldog Szülinapot kívánni!!
Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk ott lenni a találkozón, de képzeld elnéztem a napot / ott kinn annyira szalad az idő/ pénteken készülődtem szedtem elő mindenkinek a piros pólót, mikor szól a férjem, hogy ma nem csütörtök van!!!!!!! Hát azt hittem szét pukkanok mérgemben!! SAJNÁLOM!!!
Mi is nagyon jól éreztük magunkat és nagyon megszerettük Nei Porit és Platamonast!
Öröm volt végig olvasni a beszámolódat!!
  Vaczsaci | #171805 Üzenet | 2011-08-02 18:13:55 |
Szia Sancho!
Nagyon klassz a beszámolód, nem semmi kalandjaitok voltak, igazán jó volt olvasni minden egyes sort. Gratulálok hozzá!
Üdv: Saci
  Kovacsgyula53 | #171806 Üzenet | 2011-08-02 18:27:38 | Válasz a #171799. hsz-ra Előzmény #171799
icon_eek.gif Szerbusz "sancho.dl" BARÁTOM!
Először is nagyon szépen köszönöm, hogy szakítottatok rám egy kis időt és megemlítettetek eme csodás helyen. A másik dolog szívből gratulálok, hogy ilyen szépen össze szedted a gondolataidat és megosztottad velünk. Igazi élményekben volt részetek. Én számtalanszor elmondtam Nei Pori-nak varázsa van a Görög emberek jó szívűek és barátságosak. Egyet hiányoltam a beszámolódban, hogy a szobrász mestereket nem említetted, lehet, hogy elkerülte a figyelmeteket. Emlékszel rá én felhívtam mindenki figyelmét mikor felmész Poroi-ba mire készülj fel, ez nem az alföld, meg is ijedtem mikor a lefelé jövetről írtál "TE JÓISTEN" remélem nem volt semmi baj, gyakorlott motorosoknak is feladja a leckét. Az meg, hogy kifogyott a benzin legyen a "legkisebb" baj! Szóval szép volt csak gratulálni tudok az írásodhoz!
Üdv újra itthon "sancho.dl" barátunk valamint fórum társunk.
Üdvözlettel Gyula!
  Apa1973 | #171810 Üzenet | 2011-08-02 20:18:59 | Válasz a #171795. hsz-ra Előzmény #171795
Szuper volt a történet,izgalmas kirándulás volt icon_smile.gif
  Sancho.dl | #171811 Üzenet | 2011-08-02 20:21:01 | Válasz a #171801. hsz-ra Előzmény #171801
Szia Ginaaa!

Örülök, hogy tetszik ez a beszámolóm is icon_smile.gif Az Athéni útról annyit, hogy ha előtte alszik egy picit az ember, akkor ki lehet bírni, pláne ha velünk ellentétben valaki rendesen megveszi a helyjegyét. Akkor lehet aludni a vonaton is. icon_smile.gif
Nei Pori picit más, mint a többi görög üdülőhely, de ennek is megvan a várázsa és a lényeg, hogy jó helyen van és sok helyre el lehetett onnan menni, tehát remek kiindulási alap. A jövő éci cél már megvan, de egyelőre babonából még nem mondom icon_smile.gif
Az igazság az, hogy ha rajtam múlna én is többet és hosszabb ideig mennék Göröghonba icon_smile.gif

De lassan Ti is indultok... icon_smile.gif
  Ginaaa79 | #171816 Üzenet | 2011-08-02 20:34:14 |
Sancho, én Paralián voltunk, onnan is azok a fakultatívok vannak, mint Neo Poriból (mert mi nem vagyunk bevállalósak, hogy valami járgányt béreljünk), de csak a Meteoráknál ill. Skiathoson voltunk, a többi kimaradt, de Thesszaloniki is (ahova tavaly mentem volna Sartiból is, de le lettem szavazva), buszos, vonatos, hajókázós dolgokra vevők vagyunk.
BéZsét kiidegelem, hogy még ennyi, meg ennyi nap, azt sajnálom hogy idén 1 hétre megyünk...
Igaz még az úticélt nem tudjuk, de van pár tervem jövőre nézve, hova mennék, Nei Pori is szerepel köztükicon_smile.gif.
Kíváncsi vagyok, jövőre hova mentek.
(off: egyszer mi is "csöveztünk", 1 barátnőmmel Bp-n voltunk Ákos koncerten, azt terveztük postavonattal (akkor még ment hajnali 1- 2 óra fele) megyünk vissza Pécsre (oda jártunk fősulira), csak a koncert szombaton volt, vas. hajnalban nem ment postavonat, akkor szembesültünk vele. Nem ismertük a Déli környékét, ott maradtunk a hajléktalanokkal a metro megállónál reggelig aludni nem mertünk.)
  Dinnyebubus | #171821 Üzenet | 2011-08-02 20:47:45 |
Sancho

A beszámolód nagyon élvezetesre sikerült, gratulálok! Előtte néztem meg a képeidet, így beugrott pár fotó, ahogy olvastam a soraidat. Izgalmas lehetett a vonatozás, én nem vagyok ennyire bevállalós. icon_smile.gif
  Sajtosi | #171822 Üzenet | 2011-08-02 21:02:04 | Válasz a #171740. hsz-ra Előzmény #171740
Mi a 2 emelet 302 szobában voltunk, ami három ágyas és itt elfért volna egy kiságy, pici szobaátrendezéssel. Itt egy franciaágy és egy szóló ágy volt, a kétágyas szobában két szóló ágy van. Attól, hogy az utolsó utcában van az apartman, szinte minden jó 5-10 perc gyaloglással elérhető.
  Sancho.dl | #171823 Üzenet | 2011-08-02 21:02:53 | Válasz a #171802. hsz-ra Előzmény #171802
Szia BRobi icon_smile.gif

A trógervonat megnevezés tényleg találó, amilyen arcok voltak azon a vonaton. Ha nem lettünk volna annyira elpilledve lehetett volna fényképeket csinálni, mert azokat az arcokat érdemes lett volna megnézni, bár Te biztosan találkoztál velük icon_smile.gif A kikötői hajléktalanos alvás nem volt olyan borzalmas, mint ahogy hangzik. Mindenki aludt, senki nem foglalkozott velünk. Néha megigazgatták maguk alatt az újságokat és aludtak tovább. Egyébként sokan jártak arra és a kikötői rendőrség is gyakran arra jött, de senki nem szólt hozzánk. Az kimaradt a beszámolóból, hogy Pireuszban az alvás után elmentünk aludni és egy igazi Rejtő Jenő féle kocsmába kerültünk, ahol megreggeliztünk icon_smile.gif Na arról vannak fényképek, lehet hogy csinálok mégegy albumot és oda felteszem az előzőből kimaradt képeket icon_smile.gif
FIX sör van Nei Poriban is, több helyen is lehet kapni üveges és dobozos formában is. A tavernák némelyikében is van. Tényleg nagyon finom. Nekem egy görög sör nem ízlett annyira az pedig az Alfa. De vettem Hellas Pils-t 65 centért és az is jó volt. Meg van valamilyen piros és szürke dobozos sör, de a nevükre nem emléxem. Még most is sok embert láttam, akik Amstelt és Heinekent ittak. Nem tudják mi a jó...
A mekiben Big Mac menűt ettünk icon_smile.gif Ez olcsónak és laktatónak tűnt icon_smile.gifRáadásul légkondis volt, ami szintén nem volt elhanyagolható és volt wc... icon_smile.gif
Az árakkal bajban vagyok, mert megmondom őszintén volt hogy csak raktam a kosárba és fizettem. Annyira nem jegyeztem meg, de pár dolog talán eszembe jut. A kenyér 85-90 cent. Egy kis dobozos kakó 1 EUR. A sörök olyan 65 centtől-1.40 EUR -ig. Az uzok és cipourok 1.40-től felfelé. A mazsola borból három félét is lehet kapni, a legolcsóbb 0.75-ös 3.50 EUR. De általában majdnem minden olyan 1-2 EUR környékén van. Természetesen hoztam Mythost, de már egy sincs belőle icon_sad.gif Még egy FIX söröm van, de szerintem az sem sokáig szomorkodik a hűtőben icon_smile.gif
Hoztam még házi cipourot, amit a piacon vettem és néhány üveg bort és uzot icon_smile.gif
  Sancho.dl | #171825 Üzenet | 2011-08-02 21:07:02 | Válasz a #171804. hsz-ra Előzmény #171804
Szia Csillag60!

Nagyon szépen köszönöm a köszöntést, nagyon kedves vagy icon_smile.gif
Mi is sajnáljuk, hogy többen nem voltak, bár így is nagyon jól éreztük magunkat a találkozón, de egyszer talán valaki szervez egy Nei Poris találkozót, ahogy múlt ősszel a Sartis találkozó is volt és ott talán találkozhatunk mindenkivel. Mi is többször voltunk Platamonason, talán össze is futottunk icon_smile.gif Örülök, hogy tetszett a beszámolóm és köszönöm szépen icon_smile.gif
  Sancho.dl | #171826 Üzenet | 2011-08-02 21:08:59 | Válasz a #171805. hsz-ra Előzmény #171805
Szia Saci!

Nagyon szépen köszönöm, örülök, hogy tetszett a kis írásom icon_smile.gif A kalandok mindig megtalálnak. Velem mindig történik valami, ezért is szeretnek velem utazni icon_smile.gif vagy nagyon szerencsétlen vagyok, vagy vonzom a különös élményeket icon_smile.gif
  Sancho.dl | #171827 Üzenet | 2011-08-02 21:23:36 | Válasz a #171806. hsz-ra Előzmény #171806
Szia Gyula! icon_smile.gif

Természetes, hogy megemlítettünk, hiszen megígértük. Ezért is bízom benne, hogy csuklottál icon_smile.gif Köszönöm szépen és örülök, hogy tetszett a kis beszámolóm icon_smile.gif A faragók valahol még lenn voltak, de sajnos inkább azzal voltunk a nagy melegben elfoglalva, hogy valahogy feljussunk...
Igen valóban írtad, hogy vigyázzunk lefelé jövet, de szerencsére semmi baj nem történt. Elütni csak a vasútállomáson akartak, amikor kimentem egy német Mercédesz elé. Szerencsére félt, hogy összevérezem a szép autóját, így megállt és nem lett semmi bajunk, azon kívül, hogy picit rángatózott az egyik szemhéjam egy darabig icon_smile.gif
Úgyhogy mindent összevetve nagyon jó volt és én is üdvözöllek barátom!
  Sancho.dl | #171828 Üzenet | 2011-08-02 21:26:12 | Válasz a #171810. hsz-ra Előzmény #171810
apa1973!

Köszönöm szépen Neked is icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 556 557 558 ... 901 902 903   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu