Május 26.-ai éjfél utáni földrengés epicentruma: Sartitól 6km-re! A seizmográfunk mára kiértékelte a földrengést: 2.3-as erősségű földrengés volt 13 km mélyen.
Sziasztok!
Valaki tudna infókat a tenger hőmérsékletéről?Június 6-án indulunk sartiba,és remélem addigra már tuti lesz a víz fürdőzésre.Tényleg igaz,hogy alig van kagyló?Delfineket lehet látni valahol?Már nagyon várom az indulást.Ha van aki a grand tours-sal jön 6-án,bátranírjon!
Szia!
Már mi is nagyon várjuk.Idén 3. alkalommal megyünk Görögországba.Eddig Nei poriban és Platamonban voltunk,körbejárjuk görögöt.Láttam írta valaki,hogy nem sok kagylót találni Sartin,de ha delfint látunk ,az már önmagában megéri.
sünisanyi: Mi szerdán jöttünk haza Sartiról. Mi is a Grand Toursal voltunk a Holiday apartmanban. Rengeteget fürödtünk 20-22 fokos a víz, teljesen kibírható, az elején kicsikét kellemetlen volt, de gyorsan lebuktam a víz alá majd fel, és sokkal jobb lett. Narancsparton elég kellemes meleg áramlatok is jöttek. Egyszóval szuper a víz. Nagy kagyló fanatikus vagyok. Megjártunk vagy 8 öblöt és kb. össze tudtam szedni 3-4 maroknyi kagylót. 1 tengeri csillagot, 2 tengeri sünt és rengeteg követ, az volt bőven Hoztam haza befőttes üvegbe homokot is Sartiról és a Narancspartról. Remélem a többiek több kagylót is tudnak hazahozni
Mi láttunk delfint a hajókirándulásunk alkalmával Ha megkukkantod a fotóimat ott látszik is. Azt mondták, hogy még az Amouliani hajókiránduláson szoktak még delfint látni. De direkt nem mondják, hogy láthatsz delfint,mert akkor mindenki azt várja, hogy mikor bukkan elő. Ha meglátja valaki akkor úgyis szólnak és addig forog a hajó míg közelebb nem kerül hozzá
Jahhh nem is mondtam még, hogy szedtünk-fogtunk tengeri uborkát nyálkás, puha, úgy néz ki mint a k@ki , rakok fel róla is fotót.
Még visszatérve a kagylókhoz, 4 éve voltunk Paralián, onnan 2 nagy tescos szatyornyi kagylót hoztam haza viszonyítás képen írtam le a 3-4 maroknyi kagylóhoz.
Nekem most lesz a 8. alkalom, hogy Görögországban nyaralok. Sarti pedig a 4.!!!! Delfint már többször láttam, egyszer az Athos-i hajókiránduláson, 1x pedig a Toroneos-i hajókázáson. Nagy élmény volt!!!! Remélem idén is összejön!
Láttam a képeken, hogy a párod horgászott. Othonról vittétek a szükséges felszerelést? Kellett valakitől engedélyt kérni a pecázáshoz? Fogtatok ehető halat is?
Pyccem: Igen, mindent itthonról vittünk még a csontit is, bár az hűtőtáskába volt az út során jól becsomagolva 2 lefagyasztott tej mellett engedély nem kell. A fotón ehető halak vannak csak kicsik, meg inkább nem ettük meg. Naponta 1.5 órát horgásztunk. Engedélyt nem kell kérni senkitől. Mi a kiskikötőbe pecáztunk inkább. Horgászbolt a nagy sárga supermarkettel majdnem szembe van. Az ottaniak még csigával pecáztak, széttörték a tengeri csiga házát és azt tették a horogra. Fenekezőt is próbáltuk és az úszót is az utóbbi volt sikeres. Majd ti is meglátjátok, hogy a helyiek egy koronggal pecáznak elég érdekes, de hatásos volt. Mi is vettünk 3 eu-ért csak kíváncsiság képen, de miután beszakadt 3 bedobás után , letettünk róla. Jah érdemes akár 2-3 horoggal is pecázni