Paralia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 558 559 560 ... 800 801 802   >
Üzenet
  Alette77 | #109295 Üzenet | 2009-07-14 12:49:32 | Válasz a #109293. hsz-ra
Szia!

Szerintem olvass vissza pár oldalt, nemrég volt ez téma. Van, aki fényképet is tud neked küldeni.
  Cortez86 | #109337 Üzenet | 2009-07-14 17:30:33 | paralia
Sziasztok!
Még új vagyok itt, úgyhogy először is ÜDV mindenkinek!
Jövő 7en mennénk Paraliára, ez gyors döntés volt,valahonnan kellene nekünk 8 főre lehetőleg egymáshoz közel valami szállás, kb3 szobára gondoltunk, ti mint olvastam tapasztalt paraliások vagytok!
tud valaki valamit ajánlani, ahol lefoglaljuk, vagy kint is találunk? tavaly olaszban szállást kint kerestünk, de itt még soha nem voltam...
szóval ha van valakinke valami ötlete szívesen fogadjuk:9
üdv
  Csutek | #109343 Üzenet | 2009-07-14 18:04:45 | Válasz a #109337. hsz-ra Előzmény #109337
Nézz fel pl a grandtours.hu -ra. Ott az online foglalásnál megnézheted a szabad szállásokat, és akár azonnal lefoglalhatod a kedvetekre való szállást.
  Csutek | #109344 Üzenet | 2009-07-14 18:10:51 |
kriszta9 írta:
Írtatok többször, hogy kalóztúrára itt is lehet menni. És persze itt is van jobb és kevésbé jó (csak hogy nem sértsek meg senkit). Szóval a többek által említett jobbik kalóztúrát kinél, hol lehet befizetni?
Egyenlőre ezek lennének a kérdéseim.
Köszönöm

Erre a kalóztúrára Pöpinél (Ő is fórum tag, ma reggel is írt ebbe a topicba) lehet befizetni Paralian. Nézd meg a fotóalbumát, tudtommal van kép a bódéjukról, és akkor már első este rátalálsz. Más kalózosdit nem próbáltam ki, de hallottam sok panaszt, amikor kinn voltunk, és irígykedtek akik nem ezt a túra lehetőséget választották, mert sajnos, siralmas kalóz utak is vannak.
  Kriszta9 | #109351 Üzenet | 2009-07-14 19:20:48 |
köszönöm mindenkinek a segítséget. vissza olvastam én már a kérdés előtt is, csak a szállásról nem nagyon volt semmi. a keresővel kiderült, hogy kb 400 oldalt kellett volna visszaolvasni, hogy érdemi infot találjak. mindegy, találtam. köszi.
Cortez86-nak: én is új vagyok itt, és én is most kerestem szállást, mert nekünk az utolsó pillanatban derült ki, hogy tudunk menni. Én nézegettem egy csomó utazási iroda ajánlatát, az ibusznál találtunk végülis jót, és nagyon jó áron (last minute áron számolták a második hetet is). De másik forumon ajánlottak egy oldalt: www.invia.hu. Ezen az oldalon több iroda ajánlatát lehet találni, on-line foglalni, érdeklődni, nagyon kedvesek, ha felhívod őket, elmondod mit szeretnél, keresnek, visszahívnak, küldenek, intéznek mindent.
Szóval köszi mindenkinek, pénteken indulunk paraliára. A kalóztúrát valószínűleg nem hagyjuk ki. Remélem a 3 éves kisfiam is élvezni fogja (tavaly sartin a hajótúrát nagyon imádta)
  Tom | #109367 Üzenet | 2009-07-14 21:33:48 |
Olvasom, hogy mindenkinek nagyon tetszett a kalózhajós kirándulás. Pár éve én is voltam, jó is volt nagyon, csak a nyílt vízi ugrálás maradt ki, mert túlságosan hullámzott a tenger, pont amit a legjobban vártam. Így kissé zsákbamacska.
  Pöpi | #109389 Üzenet | 2009-07-15 06:22:00 |
Sziasztok!

Minden kedves érdeklődő megtalál Paralián a főutcán minden este 19.00-23.00 között. Ha a templomnál álltok és a tenger felé néztek, induljatok el balra, kb 50 m-t kell sétálni, és ott cövekel Pöpi icon_smile.gif Az idei árak nagyon kedvezőek, a felnőttjegy 15 E, a gyerekjegy 12 éves kor alatt 10 E, ebben étel és italfogyasztás is benne van. Aki szeretne programot, küldjön egy privit a mailcímével és eljuttatom.
Szép napot mindenkinek!
  -törölt nick 12762 | #109414 Üzenet | 2009-07-15 09:09:24 |
Szóval, van esetleg Köztetek aki már járt a Hotel Europában? Infó kéne...
  Cortez86 | #109459 Üzenet | 2009-07-15 14:55:11 | Válasz a #109351. hsz-ra Előzmény #109351
kriszta
köszi:)
  Fefe5255 | #109583 Üzenet | 2009-07-16 12:44:03 |
Üdv. Mindenkinek

Nem reklámot akarok csinálni, de az elmúlt nyáron három héten át láttam, hogy Pöpi és párja hogyan dolgozik.
Pöpi, a magyarok számára , jó értelembe véve "intézmény" Parálián, pörgős, kedves, segítőkész, és "jó kalózok"!
Tapasztalataink alapján, mindenkinek ajánlom ismerjétek meg Őket, biztos nem fogtok csalódni.
Jó szelet és kalózkodást icon_biggrin.gif
  Wiki0609 | #109746 Üzenet | 2009-07-17 14:59:09 |
Sziasztok!
Szeretnék pár tanácsot adni azoknak, akik esetleg ezután indulnak Paraliára nyaralni, vagy jövőre tervezik. A Párommal 12-én érkeztünk meg. Utazásunkat a Dias Zeus Travellel szerveztük meg. Telefonon intéztem mindent, nagyon segítőkészek voltak. Kavarodás persze mindig, mindenhol van, így nálunk a szállással volt. A Jorgos apartmanba akartunk menni, de kiderült nincs már hely, akkor döntöttünk a Maila mellett. Már el is küldték a szerződést, mikor telefonáltak, hogy nem tudunk oda sem menni, mert a tulaj mégsem kötött szerződést az irodával.De! Erre pár napra visszahívtak, hogy mégis mehetünk, rá 1 hétre hívtak hogy mégsem mehetünk a mailába, kerített nekünk vmi helyet mégis a Jorgosba. E szavak után megmondom őszintén úgy utaztuk végig az utat, hogy semmi jóra nem számítottunk a szobát illetően, lehet nem is lesz. Utólag ez nekem gyanús volt, hogy nincs hely a Jorgosba, mert mint kiderült akik last-ként foglaltak két héttel az utazás előtt, két család is ott laktak a Jorgosba, mondanom sem kell a negyedéért mint mi, de ők eljöhettek így szabadságra.
A busz út meglehetősen gyors volt, a szokásos aki már utazott tudja. De! Feltétlenül mondjátok meg már az út szervezésekor kb hová szeretnétek ülni a buszon, mert mi ezt a lehetőséget nem tudtuk, nem is kérdezték és ahhoz képest, hogy februárba lefoglaltam az utat a legesleghátsó sorba ültünk, se légkondi nem volt, a motor felett ültünk, meleg volt, kicsi volt a hely ülést nem lehetett dönteni, stb, stb. Persze a szerb határon szokásos várakozás 1,5 óra , makedónoknál 1 óra volt. Sajnos a buszsofőrök nem vették figyelembe, hogy ahol megállnak mennyi busz van már, így az egész kapott idő, általában 20-25 perc sorbanállással ment el a női mosdónál. Aki szemfülesebb volt, mint mi 2 másik barátnőmmel a párom előre ment a férfi mosdóba bekukkantott és bevitt minket oda. És ez így ment az út során végig, persze a végére már nagyon sokan követték példánkat.
Paraliára reggel 9 órakor érkeztünk meg, a szobánkat pedig 10kor már át is vehettük, több útitársunkkal ellentétben, más helyeken délutánig váratták őket. Kellemes meglepetés várt minket. Nagyon kedves, vendégszerető család várt minket, siettek a szobák elkészítésével, hűvös előtérben várakozhattunk. A tulajnak saját motor és quad kölcsönzője van, mindig ott van, senki illetéktelen nem mehet be.A szoba aranyos és tiszta volt. A teraszunk a kikötőre nézett, előtte egy nagy fa volt így nem tűzött be a nap ,kellemes idő volt. Mindenkinek csak szívből tudom ajánlani az apartmant, a tulaj beszél angolul, németül, olaszul, csehül rendesen, mindenki nagyon aranyos. A lakásuk a mi szobánk mellett volt, minden reggel átköszöntek, frappéval kínáltak meg.
A telepített idegenvezetővel nem nagyon voltunk megelégedve, hozzáteszem még sokan nem. Délután tájékoztatásra mentünk, gyorsan elhadarta mire lehet befizetni, ennyi. Mi skyathosra és meteorára fizettünk be, kettőnknek ez 140 euró volt.
Paralia gyönyörű, rengeteg üzlet, taverna, étterem, stb. A part közelében tényleg nem érdemes vásárolgatni,mert pár utcával arrébb olcsóbb ugyanaz.
A szállásról még annyit, hogy csak jó alvóknak ajánlom, mert a 100 méterre lévő discoba érkezők zaja, az autók padlógázon lévő vezetése zavarhat pár embert az alvásban. Mi minden nap elfáradtunk így észre sem vettük a zajt(mondja ezt a párom, de én azért meg megébredtem úgy óránként ) icon_smile.gif
Skyathos-i kirándulás rögtön másnap ,vasárnap 5.30kor indult.Ezt mindenkinek látnia és átélnie kell. A legjobb program volt szerintünk. Busszal mentünk el ,3 óra egy pihenővel a kikötőig, majd ott felszálltunk az apollon nevű hajóra. Felső szintre nem érdemes menni, nagyon tűz a nap végig.
Mi alul ültünk le és élveztük ahogy szeli a habokat a hajó. 2 óra múlva kötöttünk ki skyathos arany partján. A hajó persze üzemel büfé, és görög táncot lehet tanulni a felső szinten, nagyon jó a hangulat. Metaxa, ouzo mindenkinek jár.
Szóval arany part, gyönyörű homokos part, strandolhattunk egyet, 8euro egy napernyő két ággyal. Mi kihasználtuk ,mert nagyon tűzött pont dél körül ugye a nap. Fiatalok révén kipróbáltunk vizisportot is, egy négyszemélyes matrac szerűre fektettek rá minket, persze mentőmellénnyel és motorcsónakkal kihúztak minket ,majd go. Pattogtunk a hullámokon jobbra-balra. A banánhoz tudnám hasonlítani, amit Balatonon is ki lehet próbálni. Egy örök élmény volt 10euro/fő.
3óra szabadidő után mentünk vissza a hajóra, ami indult a sziget fővárosába. A hajón már nagyon jó volt a hangulat, összebarátkoztunk a legénységgel és nagyon jót mulattunk.
A fővárosban az idegenvezetővel elmentünk az óratoronyba. A kilátás semmihez sem fogható.Meseszép. Sok sok fényképezés után szűk kis utcákon elindultunk ebédelni. A partnál találtunk egy szimpatikus olasz jellegű éttermet. Párom polip nyársat evett kétféle körettel kis salátával összesen 8euro volt.
Majd újra hajóra szálltunk és indultunk vissza a kikötőbe. Már nagyon jó hangulatban táncolni is felcsaltak a matrózok. Ezt a kirándulást mindenkinek ajánlom. Megéri!!! icon_razz.gif
A következő napunk strandolással telt, letelepedtünk egy napernyő alá , ittunk két frappét, vagy sört esetleg a hozzá tartozó kávézóban, amit persze kihoz a pincért a napágyhoz és egész nap maradhattunk. Kettőnknek kb 8 euró volt.
A víz nem a legtisztább. Medúzákat egyetlen napon láttunk, mikor előtte éjjel esett az eső. Máskor nem jönnek ennyire ki a partra azt mondták a helyiek.
Szerdán egész napra kivettünk egy quadot a tulajtól, 20euroért. Bementünk Katerinibe, előre mondom nem igazán érdemes. A kedves idegenvezetőnk ajánlotta, hogy MINDENKÉPP nézzük meg. Hát ne! Egy zsúfolt átutazóváros. A nagy melegben csak rosszul érzi magát az ember a betonrengetegben. Ittunk egy üdítőt és már gyorsan indultunk is haza.Kis szieszta után beutaztuk egész Paráliát és olympic b.-et is. Késő este vittük vissza a quadot és 5 eurobol tankoltuk meg, pedig nagyon sokat mentünk.
Érdemes kipróbálni, és nemcsak a tengerparton heverészni.
Csütörtök reggel a meteorákhoz mentünk. Szép érdekes, de nagyon meleg van. Hosszú szoknya kendő a lányoknak, el ne felejtse aki menni akar, mert különben bérelni kell és ki tudja hányan vették föl már előtte. Fiúknak térd alá érő nadrág.
Én ajánlom akik mennek vhogy az étkezést oldják meg máshogy, mert mi beleugrottunk ... a program után a busz megáll a puszta közepén egy gyönyörű étteremnél. Az idegenvezetőnk, aki egyébként a legjobb volt az egész nyaralás alatt, végig beszélt a buszúton érdekességeket, szóval azt mondta, hogy 8euro a menü. Igen annyi volt, mint a menzán..fogtuk a kis tálcánkat és választhattunk egy valamit... muszakát vagy rizses hús szerűséget vagy marhát vagy bárányt. Egyik sem volt bizalomgerjesztő. de ennyi a 8 euro.Innivaló 2euro volt nekem 2dl őszilé. A párom kezébe már belenyomták a salátát és egy sört ivott így ez már 15 euro volt és a kaja rossz volt, nem igazán ettünk belőle. Ahogy láttam minden busz oda érkezett be, talán ez vmilyen érdekes megállapodás miatt van étterem tulaj és a travel közt.... icon_question.gif icon_exclaim.gif
Voltak már rutinosabbak, akik saját kis szendvicskéjüket ették meg, nagyon jól jártak.
Pénteken ismét a parton voltunk, szombaton pedig hazautazás, amit ismét szeretnék megosztani veletek, hogy figyeljetek oda, nehogy olyan kiszolgáltatott helyzetbe kerüljetek ,mint mi.
Péntek délután bementünk az idegenvezetőnkhöz... és megkérdeztük mi hír a buszról, mikor indulunk.Megkérdezte a nevünket és nevetett egy jót, hogy csak mi megyünk haza a Korfus busszal. Azt, hogy ilyen is előfordulhat azt akkor ott tudtuk meg, senki nem tájékoztatott minket erről. Ez annyit takar, hogy este 8-9-10 vagy 11kor jön Korfuról a busz és úgy indulunk haza.Természetesen a szállást reggel 9kor el kell hagyni. Érdekesnek tartottuk ezt, mert tudták ,hogy mi lakunk a legmesszebb Budapesttől, vagy Szegedtől, Sopronban. Az utazás lefoglalásakor közöltük, hogy nekünk a délelőtti vagy kora délutáni órákban a kocsinkat, amit szervízben hagytunk ott Pesten ki kell hozni. Ennek ellenére mi maradtunk ott, még a két barátunktól is szétválasztottak minket, ők meg mindenki más mentek haza délután 2kor. Ezzel az észrevételemmel megkerestem már itthon az utazási irodát semmi választ nem kaptam azóta sem. Nem kis gondunkba volt ez a kis félreszervezés. Igaz, hogy plusz egy nap nyaralás, mint ahogy kérésünkre az ottani idegenvezető is csak ezt tudta mondani, uogy pedig nekünk olyan jó még maradhatunk, semmi segítségre nem számíthattunk, maradtunk. Szállásunk tulaja, nevén Willi ismét nagyon rendes volt velünk, zárható helyiséget ajánlott fel nekünk, mosdó és wc használattal így csomagjaink biztonságban voltak.Nehezen ment el a nap, persze hatalmas vihar is volt, partra nem tudtunk lemenni.A busz este 10 órakor érkezett meg Paraliára.
Egy kicsit az árakról: tavernákban 1,80 a gyros, muszaka, suvlaki. Nagyon finomak.Érdemes kipróbálni közvetlenül a Jorgos apartman mellett lévő éttermet, mindig sokan vannak és nagyon finomak az ételek, baráti áron.
LIDL vagy supermarket, csak itt érdemes vásárolni. Sör 0,70 Hellas, Mythos, Víz 0,40 1,5 liter, dinnye 0,40, barack is, 12db zsemle 1,80euro, szuvenírek csak távolabb a parttól, ouzo kis hütőmágnessel 1,80 euro, extra szűz olivaolaj 2-5 euroig, zeusz szeme szerencse karkötők, nagyon szépek, 2-4 euro, stb.
Buli aki szeretne szórakozni:
Gold disco nagyon exklúzív, csak elegánsan ajánlom, mert különben nem kapsz ülőhelyet, hétfő péntek szombat lányoknak ingyenes belépés első ital ingyen, fiúknak 10 euro és lefogyasztható, amin max egy heineken sört kapsz.egy üveg wiskey 300euro. A hely maga gyönyörű, a zene nagyon jó, mi ennek ellenére (árak) nagyon jót buliztunk, az első italunkal, egyben utolsó is ott.
Cocus disco pénteken voltunk itt, lányoknak iingyenes, fiúknak 4 euro belépő,leiható.Zene szigorúan retro, a kely nagyon hangulatos a tengerparton közvetlenül, sok a helyi, koktél 5 euro, ez talán a legdrágább.
Mindenkinek ajánlom Paraliát , gyönyörű és nyüzsgős. Skyathosra aki teheti mindenképp menjen el. Remélem egy kicsit segítettem azoknak akik tervezik ide a nyaralásukat. Az utazási irodában nagyot csalódtam, a szervezés nem utasbarát, úgy érzem nem ezt érdemeltük a pénzünkért nem csak mi, hanem még sokan akiknek sok sok problémájuk volt,de csak a szépre emlékszünk és abból millió van. A görögök a legkedvesebb nép. Máskor is menni fogunk ez biztos.
Jó utat és jó nyaralást mindenkinek!! icon_lol.gif
  -törölt nick 12762 | #109752 Üzenet | 2009-07-17 16:00:27 |
Ejha wiki0609, ez bőséges volt, még a beszámolók között is megállná a helyét icon_smile.gif De tényleg van benne pár hasznos tipp, egyet mindenképpen megszívlelek: Ha valamelyik pihenőben bemegyek a fiúvécébe, mielőtt "hozzálátok", a lábam elé nézek, nehogy ott guggoljon egy hölgy aki nem akart sorbaállni a jányvécénél icon_lol.gif
A paraliai Hotel Europáról továbbra sincs senkinek tapasztalata?
  Csz75 | #109754 Üzenet | 2009-07-17 16:11:54 | Válasz a #109746. hsz-ra Előzmény #109746
Szia Wiki!

Javaslom, az utazási irodával kapcsolatos észrevételeidről írj az utazási irodák topikban is. Úgy talán több emberhez eljutnak a tapasztalataitok, javaltaitok. icon_smile.gif
  Timur | #109769 Üzenet | 2009-07-17 19:31:48 | Válasz a #109746. hsz-ra Előzmény #109746
Nem semmi! Mindent leírtál rendesen. Ez csak ismét megerősített az autós túra mellett. Ez a buszos szervezés nem akármi!!! icon_rolleyes.gif
  Judith77 | #109851 Üzenet | 2009-07-18 20:09:32 |
Hallomásból tudom a Hotel Európáról, hogy az akkori ellátás (2005)

elég jó volt a Hotel egy térre néz -ezt láttam is - szép, rendezett

fehér színű. Mellette, mi a Paralia Beach Hotelbe jártunk esténként

zenés rendezvényekre, ahol kaptunk egy kis étel kostolót

az italért amit vettünk pedig egy sorsjegyet, amin az egyik

este nyertünk 1 hét/2 fő ugyanide áprilisra, de emlékbe eltettük

mert ilyenkor még nem volt busz, ami megérte volna.

Szóval akkor egy férfi útitársunk mesélte, hogy nyáron ott

volt a családjával és elégedettek voltak vele. Sok üzlet van

a környékén, a tenger max. 200 méter a templom és a Kaktusz

disco közötti út feléhez visz ki, ha jól emlékszem/ünk.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 558 559 560 ... 800 801 802   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu