Paralia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 56 57 58 ... 800 801 802   >
Üzenet
  Letícia | #11102 Üzenet | 2006-07-10 22:57:54 | újra itthon - sajna
Sziasztok!
Sajna nekünk is letelt a nyaralás, múlt szerdán értünk haza. Mi Paralián a Caravel apartmanban voltunk, nyugodt szívvel tudom ajánlani, kellemes, barátságos, épp annyira felszerelt és berendezett, amennyi az ottléthez szükséges. Panos a tulaj tud magyarul, nagyon segítõkész, a Grand Tours kihelyezett idegenvezetõje is ott van minden nap. Ráadásul az apartman elég közel van a tengerhez. Végig nagyon jó idõ volt kint, sokat fürödtünk, a lányomat alig lehetett kiszedni a vízbõl. Õt is megtalálta egy pici medúza, de a fenistil jót tett. Bár azt is javasolták, hogy akkor rögtön homokkal kell megdörzsölni, majd édesvízzel lemosni. Az árak valóban kicsit magasabbak a miénkhez képest, de ez egyértelmû, hogy a forint romlásának is köszönhetõ. Mi is sok giroszt ettünk, a fradisnál is, tényleg fini. Nekünk volt félpanziónk, így fõzõcskézni sem kellett sokat, de én is vittem levesport, szalámit hasonlókat. Innivalónak fõztem kint teát,azt lehûtöttük, v. a boltban vettünk görög limonádét hûtve, ami ízre olyan mint a fanta citrom, csak olcsóbb. A hely gyönyörû, nagyon örülök, hogy ide mentünk. Mi is voltunk a Meteoráknál, lenyûgözõ. Sajnos az Olymposi kirándulásunk elmaradt, mert elõzõ estétõl szakadt az esõ, így elmosta ezt a szépnek ígérkezõ programot, mivel egész nap zuhogott. Egy tény: egy hét írtó kevés!!! Már a visszainduláskor legszivesebben mentünk volna vissza. A lányom mondta jól, rögtön elsõ nap délután a vízben fürödve: "Ez ám az élet!"
Mindenkinek aki még csak most készül, nagyon jó utat, jó nyaralást, s õszíntén mondom, irigylem akik még most fognak csak menni.
Ja! Mi is busszal voltunk, szerintem kibírható.

Üdv mindenkinek: Letícia
  Kriszta35 | #11109 Üzenet | 2006-07-11 07:35:34 |
Szia!

Üdv, újra itthon!!! Én nagyon örülök, hogy ismét olyan ír, aki jól érezte magát Paralián. Szerintem nem olyan rossz hely, mint ahogy néhányan leírják. Mi is ismét jól éreztük ott magunkat. Pont a nyüzsgés miatt megyünk, az aktív kikapcsolódás miatt ide. Nem volt olyan este, amikor ne sétáltunk volna a tömegbe egy nagyot.
  Ildi74 | #11110 Üzenet | 2006-07-11 08:22:45 | Re: újra itthon - sajna
Letícia írta:
Bár azt is javasolták, hogy akkor rögtön homokkal kell megdörzsölni, majd édesvízzel lemosni.
Üdv mindenkinek: Letícia

Ha olyan medúza csíp meg, ami tengerben él, akkor NEM szabad édes vízzel lemosni, csakis tengervízzel!!!!!! Ez amolyan kutyaharapást szõrével módszer, ha valakit érdekel, hogy miért, akkor természetesen leírom. De már alapfokú búvártanfolyamon tanítják icon_smile.gif
  Ildi74 | #11112 Üzenet | 2006-07-11 08:48:46 |
Tengervízben a tengeri sünök tüskéi fájdalmas sérülést tudnak okozni, sokszor hosszan fennálló csomóképzõdés is kíséri, melyben rendszerint a tüske mint idegen test megtalálható. Tengervízben fürdõzõknél gyakori egy érdekes, kizárólag a fürdõruha alatt elõforduló, viszketõ, csalánszerû, néhány nap alatt spontán is múló kiütés. Állítólag a gyûszûmedúza lárvái okozzák, a lárvák ugyanis a fürdõruhában fennakadnak és a bõrt irritálják. A medúzák nyúlványaikkal vonalas, általában nagyon fájdalmas gyulladást képesek kiváltani. Tengerparton nyaralók számíthatnak csípésére. A medúzák a csalánozók törzsébe tartoznak, nyúlványaikból érintésre is idegbénító méreg ürül. Ez az áldozataik megbénítását szolgálja. A toxin a fürdõzõkre kerülve éles, áramütésszerû fájdalmat, csalánt, hólyagokat, sõt szövetelhalást is okozhat. A medúza tapogatóinak érintése után élénkvörös csíkok, majd vonalas pigmentáció alakulhat ki. A medúzával való kontaktus után tengervízzel azonnal le kell mosni a szõrszerû képleteket és helyi gyulladáscsökkentõ krémmel kell kezelni az érintett területet.
  Juhi | #11117 Üzenet | 2006-07-11 09:50:47 |
Szia Kriszta35!
Még 3 nap és indulok Paraliára. icon_lol.gif Már volta, és ha haza értem én biztos, hogy csak jót fogok írni. icon_lol.gif Persze lesz egy rossz része is a dolognak, hogy már itthon leszek. icon_cry.gif
De addig még 21 nap. icon_lol.gif
  Kriszta35 | #11118 Üzenet | 2006-07-11 10:18:44 |
Szia Juhi!

De jó lesz nektek! icon_lol.gif

Figyi Juhi, ezt a hosszú turnust, melyik irodánál intézted?? Mert én csak heteseket láttam, és úgy vettem még fél hetet mástól.
  Juhi | #11120 Üzenet | 2006-07-11 10:24:42 |
Szia!
Én a Dias Zeusnál fizettem. Ott 10 napos utak vannak, de lehet 2 x 10 napost is fizetni. Plusz költség csak a buszjegynél van + 1000 forint, hogy biztos legyen hely. icon_lol.gif
Persze ezt csak akkor lehet ha hamar foglalunk, mi már február elején intéztük. icon_lol.gif
  Ildi13 | #11126 Üzenet | 2006-07-11 11:03:54 |
Leticia!
Mi tavaly voltunk paralian és a Nikos apartmanban száltunk meg. Kár hogy az Olympus-i kirándulásról lemaradtatok mert gyönyörû. Fent a hegyen megtalálható Zeus fürdõkádja. Nagyon szép volt. Idén asprovaltan nyaraltunk. De paralia jobban tetszett........
  Nochtastenci | #11129 Üzenet | 2006-07-11 11:20:58 |
Sziasztok! Lenne pár kérdésem.
Kismamaként tehát a buszos Paraliai utunkat (SAAAJNOS) lemondtuk,és repülõs last minute-at választunk szept.ben. De meg tudnátok mondani, hol van Görögo.területén repülõtér? Egyáltalán nem vágyom szigetre, úgy hallom drágább, meg onnan nem tudnánk fak.kirándulásra menni pl.Meteorákhoz,Skiathosra, Olymposra. És ezért szeretném ha javasolnátok helységeket, melyikhez tudunk repcsivel hamar eljutni(plusz busztranszferrel gondolom) Szóval Asprovaltától-Nei Poriig képzeltem el.. Sartiról is nagyon messze vélem pl.Meteorákat.
És egyáltalán benne lehet az árban a busztranszfer reptérrõl? Ha külön, akkor az mennyi lehet árban? Így is sokallom azt a fránya reptéri illetéket!!!
Légyszi írjanak azok, akik repcsivel voltak Parali(án) vagy környékén..
  Juhi | #11133 Üzenet | 2006-07-11 11:40:37 |
Szia!
Sartiról nagyon messze lenne a Meteora, Neo Pori-Paralia már nincs olyan messze. Reptér közelben Thesszalonikiben van, onnan busz. Van olyan iroda ha jol tudom, ami nem számol fel + busz költséget. icon_lol.gif
  Kvalcsi | #11134 Üzenet | 2006-07-11 11:50:08 |
Szia Stenci!

Nézd meg a Dias Zeusz iroda honlapját http://www.diaszeusztravel.hu

Õk utaztatnak repülõvel Paráliára és Nei Poriba is, amelyek tényleg a legközelebb esnek a Meteórákhoz, ráadásul onnét könnyebben el lehet jutni a gyönyörû Skiathos szigetre is, de közel van az Olympos is.
A repülõ Thesszalonikibe érkezik, de van reptér Kavalában is északon.
  Mona777 | #11135 Üzenet | 2006-07-11 12:00:31 |
Sziasztok,

Paraliarol irok: szombaton erkeztunk meg. Az utazas elegge traumatikus volt, ugyanis lerobbant a busz, es delutan fel3-tol alltunk: kb fel6/kor indultunk tovabb Paralia fele. Masnap 12/kor erkeztunk meg, az eso szakadt.icon_sad.gif((
Most jo az ido, mar jo szinunk van. Meduzaval nem talalkoztunk, es szunyoggal sem.
Az apartmanunk szuper, tengerre nez, eleg atlepni a korlaton, es a parton vagyunk. icon_smile.gif))
Ha hazaerek beszamolok reszletesen.
Tsa, Mona
  Juhi | #11138 Üzenet | 2006-07-11 12:27:45 |
Szia Mona777!
Nagyon örülök hogy irtál. Ezek szerint a földszinten vagytok?
Nekünk még 3 nap. icon_lol.gif
  Juhi | #11139 Üzenet | 2006-07-11 12:38:44 |
Szia Kriszta35!
Irsz majd beszámolot a nyaralásodról? Persze csak akkor izgat most a dolog ha csütörtökig el is tudnám olvasni. Sajnos otthon nem tudok netezni, igy marad a délelõtt. icon_lol.gif
  Visdalen | #11140 Üzenet | 2006-07-11 12:42:29 |
Az ügyben adjon nekünk valaki tanácsot, hogy 2 gyerek és 2 felnõtt 1 hétre kb. mennyi pénzt vigyen magával. Apartman, önellátás, 1-1 vacsi, a fakultatív utakat nem számítva, mert arra már kiszámoltuk a pénzt.

Péntek reggel indulunk...
Köszönöm!!!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 56 57 58 ... 800 801 802   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu