Maci
nekem az tetszik a leginkább Lefkadához képest ,hogy a legtöbb út a hegyoldalakon fut,csodás látványt adva,míg az általad tavaly látogatott szigeten csak néha-néha lehet az útról a panorámában gyönyörködni,mivel beljebb kanyarognak.
amíg kint voltatok megjelent egy cikk hogy a földrengések után már mérésekkel bizonyítják hogy a Paliki félsziget átlagosan 20 cm-rel emelkedett,így az ottani homokos partok mérete jelentősen növekedett Hát majd ha odaérek megmérem
Olyan elkeserítő, ezeket a rossz híreket olvasni. Pont az a 3 "látványosság" sérült, megközelíthetetlen vagy megszűnt, amelyeket a legjobban szerettem volna látni. Gondolok itt a Platia Ammosra, a Myrtos látványára Assos felé és a vízesésre. Nagyon reménykedem, hogy szeptemberig olvashatok majd pozitív változásokat a hazaérkezőktől. Mit gondoltok van erre esély? ...
Lassan ,de biztosan, mi is elindulunk a buszhoz (ha minden igaz 9:45-kor indul Szegedről), szóval az eddig infókat és segítséget köszönöm mindenkinek! Ha valakinek esetleg van valami kérdése, amiről esetleg itt nem nagyon esett még szó, vagy akármi, az nyugodtan írjon, és megpróbálom megnézni neki. 11 napig szeretnénk motort bérelni, szóval remélem relatíve sok helyre sikerül majd eljutni.
Szia MaciG, légyszi az autóbérlési árakat nézd meg, hogy az idegenvezető által kínált ár jobb, vagy a helyi városokban lévő autókereskedők árai jobbak?!
Köszi és Jó utat!
Liza
Autóbérléssel kapcsolatban bátran merem ajánlani őket,http://www.pefanis-car-hire-kefalonia.co.uk/ mi tavaly neten kerseztül foglaltunk,és három napra 105 euróért kaptuk meg a kocsit,ugyan ezt helyben ha foglaljuk kb 30 euróval lett volna drágább!!!!!!!!
Megkértem egy szigetlakó ismerősöm, hogy nézzen utána, mi várható Platia Ammos lépcsőjének ügyében. Ma kaptam választ, és rossz hír. Idén egyáltalán nem várható, hogy a nyár folyamán helyrehoznák a károkat. Így csak hajóval közelíthető meg, ebben a szezonban.
Azt mondja, ez hivatalos álláspont. Sajnos, ettől sokkal fontosabb dolguk is van, mint tudjuk, és a rongálódás mértéke sem a szokásos.
hát ez igazán nagyon szomorú hír akkor a remény is meghalt ... ahogy néztem a képeket lépcső nélkül még a legbátrabbaknak is megoldhatatlan a lejutás. A legszebbnek találtam azt a partot és a leginkább ott szerettem volna fürödni. Szívesen fogadnék hasonló szép strand tippet fürdésre, ami rejtett és gyönyörű.
Maci!
Skala Old Port Skala régi kikötője, egy pici kis luk, idén eléggé elhagyatottnak tűnt, pár éve még bájos kis hely volt Skalától úgy 2-3 km-re északra van, mi párszor legyalogoltuk a távot, de melegben húzós lehet. A buszunkkal 5-6 lány is jött az itt lévő hotelbe, ami inkább apartmanegyüttes, és az út másik oldalán húzódik. A kikötőtől északra 20-30 méterre van a jobb sznoris öböl, onnan még 30 méterre egy másik. Lépcső vezet le a partra, sziklák jobbra, balra, de jobbra van egy félsziget, ami olyan, mint egy holdbéli táj kráterekkel, szép sziklaalakzatokkal, na akörül van rendesen élet (nem egy Vörös-tenger, de pávahalak is akadnak, meg tengeri csillagok, egyéb halak, még tűhalat is láttam, én hívom így, kb. 30-40 centisek voltak. Régebben a fiam gépét használtam néha víz alatti tokkal, most a lányom küldött egy pici víz alatti kütyüt, mert Ő egy GoPro-ra újított. Asszem, kell vennem hozzá egy komolyabb kártyát, hogy bírja a videót is!