Gondolom már megoldódott a buszos problémád, én csak most találtam menetrendet, de már látom felesleges lenne elküldeni. Végül is bementetek busszal a fővárosba? Kb mennyi idő Nydriből míg beér? Egy kis beszámoló is jól jönne. Köszi
Sziasztok!
Még itt vagyunk Nidriben, csak a jövő héten megyünk haza. Tegnap voltunk egy Jon tengeri hajókiránduláson. Lefkada városába még nem mentünk be. Igen, meg van a busz menetrend. Az idő remek, a víz nagyon jó. Fogok beszámolót írni, de csak otthonról. Addig is ha valakinek kérdése lenne, arra szívesen válaszolok.
Szia! Én azt szeretném kérdezni hogy Nidriből mennyibe kerül egy hajó kirándulás egremnire? Felnőtt és gyerek. Vagy elérhető már autóval is? Köszönjük!
Ma bebuszoztunk Nidriből Lefkadára. A jegy 1,8O fejenként és kb fél óra a menetidő.
Hajókirándulás Egremibe 2O, gyereknek 15 euro. Mi az Aeolussal jöttünk, de megkerestük az Apollon Travel idegenvezetőjét. Velük voltunk fakultativ kiránduláson. Mindenkinek ajánlom. Szerintem ők a legolcsóbbak. Megtaláljátok Nidri Fő utcáján a Borsalino Travel irodájában vagy esténként 18 és 2O óra között a kikötőnél a Nikolaos hajónál.
Mi Nikianában vagyunk, de Vassilikiben csavarogva befizettünk egy hajókirándulásra. Kedden megyünk, összesen 50eur volt 2felnőtt + 2gyerek részére. Nidri Star a hajó neve, szerintem az irodáé is. Vassilikin a part és a kikötő találkozásánál a sarkon van az iroda.
Mi Nikianában vagyunk, de Vassilikiben csavarogva befizettünk egy hajókirándulásra. Kedden megyünk, összesen 50eur volt 2felnőtt + 2gyerek részére. Nidri Star a hajó neve, szerintem az irodáé is. Vassilikin a part és a kikötő találkozásánál a sarkon van az iroda.
Már egy hete, hogy haza érkeztünk Lefkadáról. Nidriben voltunk. Az Aeolussal mentünk a Dionysos apartmanba. 13 órakor indultunk Szegedről. Röszkei határátkelőhöz elsőnek érkeztünk. Sajnos az egyik utasnak nem voltak rendben az úti okmányai, ezért 2 órát vesztegelünk. Aztán sima utunk volt. Bulgárián keresztül mentünk. A határokon gyorsan túl voltunk. Szerbiában 3-szo,, Bulgáriában egyszer álltunk meg. Görögországban az első pihenő az Olympus Plázánál volt. Pargán az utasok fele leszállt. Aztán Lefkadáig több kisebb nagyobb településeken szálltak ki emberkék. Ezzel elment vagy + 2 óra, mire mindenkit az adott helyre szállítottak. Végül 8-10 ember maradt, aki Nidribe ment. Így aztán 11 óra volt mire mi is megérkeztünk.
Az apartmanunk nagyon jó helyen volt. A fő utca 20 m-re, a legközelebbi strandra 5 perc alatt leértünk. Egyébként a Gastsulis apartman ugyan ebben az utcában van, csak kicsit feljebb. Maga az apartman szuper! Nagyon jó a fekvése. Légkondira nem volt szükség. Reggeli nap sütött oda, aztán 10-11 órára már elment. Tágas szoba, külön légterű nagy konyha. Méretes erkély. A fürdő nem volt túl nagy, de a célnak megfelelt. A meleg víz ellátás folyamatos volt. A víznyomással sem volt semmi probléma. A konyha alapfelszeltségű. Ingyen wi-fi, ami hol erősebben, hol gyengébben jött, de a konyhában jól tudtuk használni. A csapvíz iható. Naponta kivitték a szemetet, szükség szerint pótolták a wc-papírt. 5 nap után cseréltek ágyneműt és törölközőket, valamint kitakarítottak. Szívesen ajánlom mindenkinek.
Nidri gyönyörű. 360 fokban csak a csodás hegyeket látni. A fő utca jó hosszú, tele üzletekkel, tavernákkal, bárokkal, kávézókkal. Van itt gyógyszertár, orvosi rendelő, bank, több cukrászda, pékség és egymást érik az utazási irodák. A városban több helyen is van terminál kihelyezve. Szükség esetén lehet felvenni pénzt. Legtöbb helyen lehet bankkártyával fizetni. A tengerparton a hatalmas kikötőnél gyönyörű sétány húzódik. Itt az éttermek, bárok, tavernák végtelen sora. Szó szerint egymásba érnek. Itt mindenki megtalálja a maga számára megfelelő szórakozást. Helyi busszal el lehet menni Lefkada városába. A buszjegy 1,80-ba kerül és kb fél óra a menetidő. A főutcán több helyen is van megállója. Menetrend mindenütt kifüggesztve. A másik irányba Vasiliskibe is el lehet jutni.