Az előbb kicsit elírtam: kapni fogsz.
Mi tavaly 5 Euroért vettünk.Amit még 6 évvel ezelőtt vettünk,az ment szét tavaly,tehát egész jól bírják,pedig mi jócskán használjuk is
Kíváncsi leszek majd az első turnusról visszaérkezők beszámolójára!!!! Árak, személyivel való kiutazás stb.....
Nekünk van útlevelünk , de a kislányomnak lejárt, de inkább megcsináltattuk neki is.Tavaly a buszon mindenkinek útlevele volt , de biztosan jó a személyi is. Nagyon telik az idő, mi június 11.-én indulunk.
Mi úgy döntöttünk, hogy valószínű nem csináltatunk mert megkérdeztem a külügyet és az utazási irodát valamint itt is érdeklődtem már és mindenhol azt a választ kaptam, hogy már 3 éve elég a személyi. Azért nekünk még se mindegy, hogy azt a +15000 Ft.-ot kettőnknek egy kirándulásra fizetjük vagy útlevélre ami viszont már nem szükséges.
Mi úgy döntöttünk, hogy valószínű nem csináltatunk mert megkérdeztem a külügyet és az utazási irodát valamint itt is érdeklődtem már és mindenhol azt a választ kaptam, hogy már 3 éve elég a személyi. Azért nekünk még se mindegy, hogy azt a +15000 Ft.-ot kettőnknek egy kirándulásra fizetjük vagy útlevélre ami viszont már nem szükséges.
Ebben igazad van , mi 10évre kaptuk meg az útlevelet és két éve csináltattuk még van időnk.
Mi minden évben voltunk eddig Görögországban. Ha repülővel mentek, akkor elég a személyi, de ha busszal, vagy autóval, akkor az út Makedonián, nem EU-tagállamon megy keresztül, ott pedig kérik az útlevelet.
Parga csodálatos, már 3x voltunk ott. Idén Thassosramegyünk, de vissza vágyunk Pargára is.
A webkamera által mutatott hőmérséklet csalóka, most 4-5 fokot, nyáron legalább 7-8 fokot kell még hozzáadni. Tapasztaltam. Ja és árnyékban mérik a hőmérsékletet.
Igen ez fönt van a külügy honlapján is. Igazából a Makedóniába az EU-s tagországokból 2008 okt. óta lehet személyivel utazni ugyanígy a szerbekhez csak 2010. júniusa óta. Ezt meg is erősítették nekem ott szóval se repülős utakhoz se buszoshoz nem szükséges útlevél. Elég a lehetőleg új típusú személyi igazolvány