Makrigialos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 57 58 59 ... 104 105 106   >
Üzenet
  Busaianiko | #62874 Üzenet | 2008-05-23 22:54:50 | Válasz a #62784. hsz-ra
Timba! Mi az utolsó napon nem fürödtünk, de szerintem a Diasban megoldható a dolog. Legalábbis voltak, akik fürödtek utolsó napon. Szerintem amikor odaértek kérdezzetek rá rögtön az idegenvezetõnél. Remélem használhatóbb lesz, mint mikor másodszor ott nyaraltunk! icon_lol.gif
  Timba | #62973 Üzenet | 2008-05-24 22:10:15 |
Köszönöm Anikó, megkérdezem.Látod megy az idõ, már "csak" 100 nap,és indultok,nekünk akkor már csak emlék!! Az autót azert kérdeztem,mert megnézném Stavrost is,ugyanis a környéket már annak idelyén bejártuk,de azért nosztalgiázni vissza megyek.Amire nagyon készülünk az a dagonyázás,jók a képeitek,kell egykis kényeztetés az öreg csontoknak.
  Busaianiko | #62974 Üzenet | 2008-05-24 22:36:29 | Válasz a #62973. hsz-ra Előzmény #62973
Igen Timba! Épp ma jubilálok. Szép kerek szám, már ez is haladás!
Remélem sikerül autót bérelnetek. Nekünk elsõ alkalommal nem sikerült, igaz a mi hibánk is, mert robogót béreltünk és utána már nem néztünk szét autóügyben. Legközelebb meg már autóval voltunk. Mi most felderítjük Stavrost is, és Makrigialost is újból. Már nagyon-nagyon várom!
De ne félj, amíg ott lesztek, nem siettetem az idõt!! icon_lol.gif
A dagonyázást ne hagyjátok ki, nagyon élvezetes volt! REmélem az idén is belefér majd nekünk is!
  Timba | #63415 Üzenet | 2008-05-27 22:01:11 | Válasz a #62974. hsz-ra Előzmény #62974
Sziasztok!

Már csak 13-nap és utra kelünk,most hogy meleg lett,az ember agya csak a nyaraláson jár icon_cool.gif . Most ugy érzem szoritt az idõ, és meg annyi dolgom van icon_twisted.gif ,ti hogy vagytok vele ?!Meg hogy biztos elfelejtek valamit,pörög az agyam.Kéthét mulva ilyankor már OTT leszünk Makrigialoson, icon_smile.gif icon_smile.gif de jó lesz egy kis nyugi. icon_cool.gif icon_lol.gif Anikó Neked is fogy , icon_lol.gif

Sziasztok timba
  Timba | #63425 Üzenet | 2008-05-27 22:21:17 |
Szia Degu!

most nézem az utazólistát,mi akkor érkezünk mikor ti jöttök,majd légyszi nézz jól körül,hogy tudjunk kérdezni.Köszönöm.
  Busaianiko | #63445 Üzenet | 2008-05-27 22:44:09 | Válasz a #63415. hsz-ra Előzmény #63415
Szia Timba! Nagyon irigyellek, hogy alig két hét múlva már ott sétálgathatsz Makriban és a környékén! Bár nekem is fogynak már a napok, azért ez még mindig három hónap bõven.

Remélem minden jól sikerül és semmi sem fogja elrontani az üdüléseteket! Én nagyon szurkolok, hogy ne csalódjatok semmiben!

Ha valami még eszedbe jut addig nyugodtan kérdezz, hátha tudunk segíteni!
  Ratio | #63456 Üzenet | 2008-05-28 07:33:02 |
Melegnek meleg várható, de azért a víz még nagyon hideg (nekem) 18-21°C
Viszont keressétek a sekély részeket és ott már kora délutánra legalább lesz 24°C-os, ha nem hullámzik nagyon.

Levegõ hõmérséklete link

Víz link

érdemes utazás elõtt ezeket is megnézni.
  Busaianiko | #63520 Üzenet | 2008-05-28 16:07:22 | Válasz a #63456. hsz-ra Előzmény #63456
Ratio! Nagyon alapos vagy, mint mindig! A víz nekem is kicsit hûvös lenne, de azért már elnapozgatnék ott nagyon szivesen! Vagy kirándulnék, ahhoz már gyönyörû idõ van!

De eljön még a mi idõnk!!! icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
  Ratio | #63528 Üzenet | 2008-05-28 18:57:13 | Válasz a #63520. hsz-ra Előzmény #63520
Kedves Anikó, de el ám icon_smile.gif És szeptemberben még a tenger is meleg icon_smile.gif
Én is egyre fiatalodom, már csak 40 icon_smile.gif

Lassan el kell kezdenem gyakorolni a legfontosabb szavakat.
Olyan sok szó lenne, meg olyan nagy munka képfájlba tenni a görög írást, hogy csak a leglényegesebbet teszem. Ugyanis inkább viszem a kis szótáramat magammal (szegediek szerkesztése).

Sokat hallgatom a görög rádiókat ITT
Nem tudom miért, de nagyon tetszik ez a nyelv icon_smile.gif
És milyen sok ismerõs szó van icon_smile.gif

Ma például megtaláltam a szótárban, hogy a damaszkuszi néven emlegetett barack nagyságú gyümõlcs nem más, mint szó szerint a szilva. Szóval a Makrigialos piacán ez a szilva nevû gyümölcs amely akkora, mint egy nagy õszi barack és a belseje ringlóra hasonlít, de mégis egy kicsit barackosan kemény (nem is puhul fel) és nekünk 1 hetet is elállt a hûtõben (ajándékba vittem).

Ma is keresgéltem a strandok helyét és neveit a Makri partoknál (neten), de még azért nem világos, hogy melyik melyik és igazi jó térképet sem találtam még rá. Na majd ott megnézem, rögzítem a GPS koordinátákat és kapnak egy képet icon_smile.gif

Milyen jó is lenne ebben a melegben már a vízben ringatózni!
Mi az elmúlt 2 évben egy percet sem napoztunk, ahhoz túl kevés az idõ. Meg itthon is lehet, de tengerben? ... icon_rolleyes.gif
Napoztunk a kagyló gyûjtögetés közben, és a vízen az óriás úszógumiban icon_smile.gif
  Timba | #63563 Üzenet | 2008-05-28 21:40:09 |
Szia Anikó!
Attól nem félek hogy csalódok valamiben is ,pihenni és feltöltõdni megyünk,kb tudom hogy mire számitsak,hisz Neked nem kell elmondani, hogy Parga , Lefkada, és a nyugati part milyen szép,azt ez az oldal nem nyujtja.De itt pihizünk,persze mindig ezt mondom,de nyugodni nem birok,muszáj mennem,5 perc strand ,és indulok felfedezõ utra,azt mondom,feküdni itthon is tudok.Biztos hogy Makrigialos minden oldalról meg lesz örökitve.És a környék is.
  Timba | #63567 Üzenet | 2008-05-28 21:51:37 |
Szia Ratio!
Köszönöm az idõjárásjelentést,hát igen a vizbe én sem tudok 24-fok alatt belemenni,de majd nagyokat sétálok a parton.Irjátok hogy sok a kagyló,majd gyüjtöm, pénteken van piac ugye?,majd oda is elmegyünk.A viz szélén talán tudunk egyet mártózni is ,meg dagonyázni. Az idõnk kevés nekünk is ,csak 7-nap, de a partokat végigjárjuk,már csak azért is hogy halakat találjunk ahohós uramnak.
  Busaianiko | #63569 Üzenet | 2008-05-28 21:52:57 | Válasz a #63528. hsz-ra Előzmény #63528
Ratio, neked már kevesebb napod van, mint az enyémnek a fele, de irigyellek. Viszont utána majd neked kell engem. icon_lol.gif icon_lol.gif
Én is készítettem magamnak még tavaly kis szótárat pár fontos szóval, és mondattal, de valahogy nem merek megszólalni. Köszönni és megköszönni valamit azt szoktam görögül, de többet nem merek.
Angolul szoktunk (amennyire tudunk) beszélni, és ez még elég volt eddig.

Ezt a damaszkuszi gyümöcsöt én egyébként is szilvának hívtam, itthon is vettem párszor a télen egyik üzletben árulták, igaz nem volt olyan édes, mint odakinn. Tavaly Pargán is mindennap vettünk, nagyon finom volt. Remélem idén is lesz belõle még szeptemberben!
Én még nem mertem hazahozni belõle, de ha tényleg úgy eláll, akkor fogok hozni.

Jó tevezgetést neked!!!
  Busaianiko | #63571 Üzenet | 2008-05-28 21:56:17 | Válasz a #63563. hsz-ra Előzmény #63563
Örülök Timba, hogy így fogod fel, mert sok ember szerintem azért csalódik, mert van egy elképzelése pl. a vízrõl vagy másról és ha teljesen mást talál, akkor az rossz neki.
Szerintem nincs két egyforma táj, vagy tengerpart Görögországban és mégis mindegyik szép.
Már nagyon várom a fotóitokat, biztos vagyok benne, hogy rengeteg témát találtok majd Makriban és környékén.
A piac tényleg pénteken van, ne hagyjátok ki! Nem tudom így nyár elején mekkora piac van, de augusztusban elég nagy volt. Mi is voltunk már ott egy hetes nyaraláson, és azért 7 nap alatt is sok helyet be lehet járni. icon_lol.gif
  Timba | #63578 Üzenet | 2008-05-28 22:10:38 |
Tudod Anikó, még rossz élménnyel nem jöttem haza sehonnan sem, mindennek a jó oldalát nézem,nem azért megyek hogy mindenben hibát, és kifogásolni valót keressek,csak a magam pihenését rontom el,negativ ember szinte minden turnusban van. Szeretem a nyugis helyeket,remélem itt megtalálom,hisz most azért megyek.De jó lenne még õsszel is ,mert akkor meg finom meleg a tenger,és akkor sincs tömeg.Fotókat videót hozom.
  Busaianiko | #63587 Üzenet | 2008-05-28 22:40:14 | Válasz a #63578. hsz-ra Előzmény #63578
Köszi Timba elõre is! Ha így érzed, a csendet, nyugalmat biztos megtalálod Makriban. Mi is nagyon szeretjük a nyugis helyeket, még ha fürödni megyünk is igyekszünk olyan helyet keresni, ahol nincsenek sokan.
Kár, hogy nem egyszerre leszünk ott, biztos jókat tudnánk beszélgetni. icon_lol.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 57 58 59 ... 104 105 106   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu