Eddig még nem utaztam busszal, többek között az ilyen afférok elkerülése végett... A lefagyasztott húslevest én is hanyagolhatónak tartom, meg a napokra előre legyártott kajahegyeket is, de némi oldalas és fasírt azért jólesik útközben meg aztán erre hűtött öblítés dukál!
De szerintem buszon utazva az sem a legjobb megoldás, hogy hátizsákban vigyék az utasok a szendvicseket, mert a huszonakárhány órás utazás alatt egyrészt erősen "illatozik", másrészt talán még meg is romlik és ki lehet dobni, azért meg felesleges legyártani talán ezért választják olyan sokan a hűtőtáskát a buszosok közül. Szerintetek akkor családonként (~3 fő) egy hűtőtáska nem fér fel a buszra?
Szerintem a buszon a két legkellemetlenebb dolog, ha fasírtot esznek az emberek - nagyon kellemetlen, erős "illat" van az egész járművön - illetve, főleg este felé, a sportcipőből előbújó lábak - mmmmmmmmmmm - na az sem egy parfümériára emlékeztet... De egy nyaralás kedvéjért, főleg Görögországban - más lehetőség híján - simán bevállalható!!!
Szerintem nem fél föl családonként egy hűtőtáska. Ugyanis az a folyosón nyaral, amin mindenki esik-kel (nem beszélve az ott nyugovóra térő emberekről, akik felháborodnak, ha én le akarok szállni a pihenőnél). Egyébként meg minek is a hűtőtáska? Egyrészt az ember ücsörögve nem eszik sokat. Amit eszik, az könnyen lehet ezerféle, hűtést nem igénylő kaja. Italt pedig lehet arra kitalált termoszban, vagy kis "italos hűtőtatyiban" (nem tudom, mi a rendes neve), akkuval ellátva hozni. És alapvetően egy normál méretű táskába bele kell, hogy férjen, amire szükségünk lehet az út során. Szerintem.
Én rengetegszer utaztam busszal, idén megfogadtam, hogy tényleg soha többet. Toleráns tudok lenni, hiszen társasúton mindenkinek muszáj, de elértem azt a pontot, amikor már nekem nem kikapcsolódás az egész, annyi alkalmazkodásra van szükség.
(Idei útitársaink egyikei még hazafelé is hoztak csirkét, mert nem fogyott el ... a brassóit meg kézzel ették a gigászi méretű műanyag dobozból.)
Te jó ég!
Akkor én összetehetem a kezem,hogy életem eddigi két buszos utazásán semmi ilyesmi nem fordult elő.... Nem volt sem fasírt,sem előbújó lábikók.
Viszont a legutóbbi útnál arra ébredtem kb. hajnali fél 6-kor,,hogy az előttünk ülő 4 nyugdíjas halálosan komolyan vette a "pálinkás jó reggelt" kifejezést! Kellemes volt a jó büdi házipálinkára ébredni......
Meg szegény kolléganőm térdkalácsát zúzta porrá az előttünk ülö "kedves" úriember,mert arra nem volt képes sem az oda,sem a visszaúton,hogy szóljon,hogy ő hátra szeretné dönteni a székét..... És megtanultak repülni a telefonok is... Akkor sem vette észre magát,amikor már fennhangon morogtunk. Pedig az utazás előtt meg lett mondva,hogy mielőtt valaki hátrahajtja az ülését,kérdezze meg a mögötte ülőt,nehogy ráborítson valamit.
Amúgy mi kibírtuk az utazást anélkül,hogy hátrahajtottuk volna az ülést,mi ugyanis nem akartunk kellemetlenséget a mögöttünk ülő idős házaspárnak.....
A Walterék buszára nem szabad hűtőtáskát felvinni,biztonsági okokból. Ez érthető.
Minden megállóban hozzá lehet férni,hogyha ki szeretnénk venni valamit.
Mediterraneo | #152760 | 2010-10-03 20:56:53 | Válasz a #152758. hsz-ra
Csatlakozok Pontikoshoz!
Millió olyasmit lehet csomagolni az útra, ami nem romlandó. Sztem ki lehet bírni kevesebb mint 24 órát fasírt, kolbász és más fokhagymás kaja nélkül.
És van mini-hűtőtáska, 2-4 doboz innivaló (sör, kóla, stb) fér bele.
Sztem sör nélkül is ki lehet bírni az utat, legalább kevesebbet kell pisilni... Ez pedig csak előnyös egy buszos úton.
De leszállok a témáról - már nem vagyok érdekelt benne, mert sok-sok éve már elkerülöm a buszozást.
Mi is csak a legszükségesebbekkel készültünk az útra:pár szendvics,innivaló,rágcsálnivaló és édesség.
Kis zipzáros hűtőtáskánk volt,ami a hátizsákba simán belefért.Utazáskor kevesebbet eszik és iszik az ember.
Felesleges fél disznót felpakolni és otthonról elcipelni.
Sziasztok!
Nálunk is volt olyan egyszer, aki 3 óránként előpakolta a kockás konyharuhát, szalonnát, kolbászt a hűtőtáskából.
A pálinkázókkal is találkoztunk mi is és az összes többi felsorolt jelenség is minden buszos utunknál felismerhető volt. Úgy látszik, minden úton képviseltetik magukat. Lehet, hogy van külön egy ilyen mozgalom és titokban bejelentkeznek, hogy bosszantsák a többieket.
Úgy látom , hogy hűtőtáskás kalandja Mindenkinek volt. Én mégis talán a csomagok súlykorlátozására fektetném a hangsúlyt!Nem lehet egy autóbuszt annyira túl terhelni , hogy ezzel veszélyeztessük a közlekedésben történő részvételét!
Ha csak az átlagos 20 kg/ fő csomagot számoljuk az átlagos 50 fő esetében akkor is jó nagy szám kerekedik ki + hozzá jön az utasok átlagos súlya 70 kg/fő. Szép nagy számok adódnak így is. Szerintem egy jó műszaki állapotban lévő autóbusznál is problémát okozhat a túlterheltség , arról meg már nem is beszélek , hogy szezon végére mennyire leamortizálódnak ezek a járművek!
Kedves Mindenki!
Tavaly júniusban Paralian nyaraltunk, buszos utazásunk volt, háááátt... hazaérkezésünk után megfogadtam hogy soha többet buszos utazás,legalábbis azzal a társasággal. Leírom miért, remélem a nagy nyári irodaválasztás előtt még sikerül némelyikőtök döntésében segítenem.
Az odafelé út 29órásra sikeredett, reggel 6kor indultunk 7en Miskolcról autópályán Nyíregyházára, ahol 2 személyt vettünk fel, majd ugyanúgy autópályán visszaindulva mentünk Füzesabonyig,majd ott főúton szegedig. Amikor felvetettük a buszsofőrnek hogy mi értelme volt az indulásunkat 8 helyett 6ra áttenni(mellesleg egy hölgyet nem hívtak fel előző nap,és reggel 6kor telefonált rá a sofőr,hogy már csak rá várunk,szegény hölgy kisírt szemekkel,és fele csomagjával ott volt 10perc mulva),és hetünket elcipelni nyíregyházára majd vissza,mikor jöhetett volna nyíregyháza után értünk,akkor kioktatott flegmán,hogy szerinte így volt rövid,de ha gondoljuk,akkor hazafelé visz minket az általunk preferált "hosszabb" úton.
Szegedre természetesen túl hamar értünk oda, várni kellett arra a buszra amivel mentünk volna tovább,mert nekik még vissza kellett menniük kecskemétre,mert OTTFELEJTETTEK 3 embert... Nevetséges... Megérkezett 2 busz, elméletileg 10perces cserére lett volna szükség, míg rendeződnek az emberek hogy ki megy Paraliara és ki Sartira,bepakolás,majd indulás. Ehelyett a legnagyobb melegben fél 2- fél 4ig ott álltunk a tűző napon a parkolóban a buszok közt a csomagjaink felett,kérdezgetve a sofőröket,hogy mi hogy lesz,mire nekik folyamatosan annyi volt a válaszuk,hogy mindjárt megoldják a problémát. 2órájukba tellett a legnagyobb melegben. Mondanom sem kell,hogy az út további részét és az elkövetkezendő 2napot fájdalomcsillapítózva töltöttük,elég durva fejfájásunk volt, valószínűleg egy kis napszúrást is összeszedtünk.
A busz közel sem volt luxus kategóriás,amit igazából még elviselt volna az ember,ha nem kínozzák egész nap. A klíma épp hogy csak leheletnyit volt észlelhető, mindemellett a FŰTÉS teljes erővel üzemelt. Egyik oldalról a forróság az arcunkba,másikról a pislákoló klíma. Az ülésem alsó részében egy árva csavar nem volt, majdhogynem vigyázz ülésben kellett ülnöm,hogy a helyén maradjon,ezt estefelé orvosolták a sofőrök ( megjegyzem,egyedül ők voltak emberségesek,akikkel kifelé mentünk,minden tőlük telhetőt megtettek értünk)
29óra utazás után megérkeztünk Paraliára, hál'istennek.
Hazautazás napján kiraktak minket 9-kor az apartmanból, először fél3as indulási időpontot,majd fél5öst kaptunk.(Az apartman tulajdonos cseppet sem volt emberszerető,kérdezgette hogy mikor megyünk már gondolhatja hogy nem önszántunkból szobroztunk ott egész nap) Fél5re megérkezett az a busz,ami mellesleg egész nap Paralián ácsorgott. A busz amivel Paraliáról vittek minket a görög határig egész kényelmes volt,természetesen nekünk nem az maradt Át kellett szállnunk egy emeletes buszra,aminek még örültünk is,egész szépen nézett ki (kívülről). Legalább fél órát töltöttünk azzal,hogy a csomagokat bepasszírozzák a raktérbe,nem fért be. Amikor szóltunk,hogy törékeny lenne a csomagunk,flegma választ kaptunk, hogy fel lehet tenni a tetőcsomagtartóra,gondolom mondani sem kell,hogy nem volt Miután nagy nehezen tovább indultunk, ismét klíma semmi,fűtés annál több, szóvá tettük,azt mondták a drága kedves sofőrjeink,hogy a kettő kiegyenlíti egymást,oldjuk meg. Elég viccesen vették a helyzetet,pedig cseppet sem volt az,szinte már mindenki mérgelődött,nyűglődött a buszon,ami mitmondjak félszáz ember társaságában egyáltalán nem kellemes. Miután szóltunk,a hőmérsékletet rendezték a sofőrök. Éjszaka nem kis eső kapott el minket,természetesen a busz egész felső emelete beázott. Nem volt gondunk a zuhanyra sem.
Szegedre reggel 8kor értünk(visszafelé Bulgáriát látták jobbnak a sofőrök,és milyen jól tették hogy azt választották), örültünk hogy emberi időben érünk haza. A csomagjainkat Szegeden magunknak kellett kivakarni a csomagtartóból,mert a sofőrök elmentek pizzázni, és egyáltalán nem segítettek.
A kisbusz,amire átszálltunk Szegeden,(természetesen arra is várni kellett,mert először sofőrünk nem akadt,majd a busz kb 10percen keresztül nem akart beindulni), ezzel jöttünk Miskolcig, kis vacak utakon,feleslegesen elpazarolva ezzel az éjszaka megspórolt utat,mert hogy nincs pénz autópályamatricára.
Soha többet nem utaznék a kérdéses utazási irodával. Nem tudom le szabad e írni,elküldöm privát üzenetben annak akit érdekel.
Viszont idén ismét buszos útra vesszük rá magunkat, de idén a megbízható Grand Tourst választjuk. Ismerőseink körében eddig még soha senkinek nem volt gondjuk az irodával. Remélhetőleg nekünk sem lesz
Szerintem írd le a nevét, mert ti ezt így éreztétek, a tapasztaltaidat írtad le és ha ez igaz, akkor sértődésre nincs ok, csak a szégyenkezésre az utaztató részéről.
Sok szerencsét a Grand Tourshoz !!!
(Mi három évig busszal mentünk nem volt különösebb probléma (Apollón) és nem mertünk kocsival elindulni, tavaly kocsival mentünk, most meg már busszal nem mennénk.)
Idén augusztusban megyünk Nei Poriba busszal. Az utazási irodánál érdeklődtem az útlevél felől és állítólag 2010. júniusától már Macedóniában és Szerbiában is elfogadják a plasztik kártyás személyi igazolványt, így nem kell útlevél.
Tud erről valaki valamit?
Köszi!
Mi is busszal utazunk Görögországba, és TÉNYLEG nem kell útlevél. Én rákérdeztem egy jópárszor, érdeklődéskor, előlegfizetéskor, maradékfizetéskor, másik irodánál, és mindig megnyugtattak, hogy nem fognak a határról visszafordítani