Szia Szasza! Bocsi, hogy eléggé nagy időközökkel válaszolok, de nem voltam hétvégén internet közelben, esküvőm volt, Paraliára nászútra megyünk.Hol fogtok lakni?Mi a Caravelben. Tupimami névvel is van egy fórumozó, ők 40-en mennek a Caravelbe...azt mondja vegyes korcsoport..
Biztosan találkozunk, ti hányan mentek?
az agiokampos-t nekem a térkép úgy jelzi, hogy ajiokambos. a kiejtése is hasonló lehet. szerintem.
a sültkrumpli megfejtése: τηγανιτές πατάτες
legalábbis a startlap szótára ezt írja ki. azt nehogy megkérdezd, hogy kell kiejteni, mert az már nem fog menni. de valahol találtam egy görög nyelvlecke oldalt, ahol a betűk kiejtését is bemutatja valaki. na, meg is találtam közben: http://www.xanthi.ilsp.gr/filog/ch1/alphabet/alphabet.asp
szóval, jó nyelv-gyakorlást
Tibibaba! Ezt, hogy ejtsem ki "Αγιόκαμπος" ? Leírnád magyar betűkkel kiejtés szerint? Ájdzsókámposz?
Szelektív a hallásod, de azér adok egy (részben) kitérő választ :
alfa-gamma-ióta-omikron-kappa-alfa-mű-pí-omikron-zéta
A titok a kezdőbetűkben van
(csak tudnám, miért ilyen fontos ez...)
Ezen elrágódhattok napestig, nem fogjátok megoldani a kérdést. Maguk a görögök is többféleképpen ejtenek ugyanúgy leírt szót, ráadásul nincs is mindenre, megfelelő latin betűs átírás.
Ezen elrágódhattok napestig, nem fogjátok megoldani a kérdést. Maguk a görögök is többféleképpen ejtenek ugyanúgy leírt szót, ráadásul nincs is mindenre, megfelelő latin betűs átírás.
egyet kell értsek Bryam-mel
lenyűgöző stílusban folyik itt a páros (vagy inkább) tömegbeszélgetés
Csutek már csomagolsz?!?!
én még mindig csak a listát szerkesztgetem és bővítem, lassan ott tartok, hogy kevés lesz a két bazi bőrönd
persze a végeredmény úgyis az lesz hogy vasárnap felhalmozok egy kupacot a szoba közepén, és nekiállok válogatni, mi az ami tényleg kellhet, ez alapján fogunk becsomagolni...
és persze hétfő indulásig meg még odaérésig is para lesz és agyalás hogy vajon mit hagytunk otthon?!
Tibibaba hát mi más lennél, ha nem pasi?
a szatyraidon én is félkómásra röhögtem magam
sztem nem Te vagy a képen
hacsak nem vagy híres neves filmszínész... ?
Én mindig egy hónappal az indulás előtt kezdek csomagolni. Ez egyfajta rituálé nálam. Aztán az indulás napján átnézem a cumót, szelektálok. Ami kimarad, az biztosan azért marad itthon, mert igazából felesleges.
Különös módon, Paraliara is úgy készülök most, mint 2 és 3 éve Fourkára. Pedig nagyon nem szeretem azt a települést. De visszahúz a szívem, mert ott van Pöpi, akiben egy tündéri EMBERT ismertem meg.
És azért is készülök annyira, mert Busai Anikóék is ott lesznek pár km-re tőlünk, és talán végre kibeszélgethetjük magunkat.
mi csak szimplán amiatt izgulunk hogy végre megyünk, mehessünk már!!! és főleg hogy ott legyünk máááááár!!!!!!!
remélem, az időjárás is jobb lesz egy hét múlva mit most itt
öööö, hát ez egy szóvégi szigma, amit sz-nek ejtünk, a z az más, de biztos én tudom rosszul azzal a néhány görög órával a hátam megett....
Az már előny... én csak az iskolai jelöléskészletből gazdálkodom... hmm... "hátam megett"... (mifelénk a Hortobágycsücskön ez "mögött", de biztos én tudom rosszul, vagy bauer vagyok) E/1=megettem, E/2=megetted, E/3=megette, T/1=megettünk, T/2=megettetek, T/3=megettük... A görög mellett bejárhatnál pár magyarórára is
szia Dorothy!
először is gratulálok az esküvőhöz. nekem is írt egy emailt tupimami. mi a kyriaki apartmanban fogunk lakni, de biztosan találkozunk. ha gondolod vegyél fel msn-re és akkor nem kell itt a fórumon üzengetni. a címem: szasza_24@msn.com