Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 58 59 60 ... 505 506 507   >
Üzenet
  Nicol22 | #19959 Üzenet | 2007-02-04 22:25:39 |
Sziasztok!
Hát ez a 6 hónap végül csak 4 lett, ugyanis a sztrájk miatt egy hónappal késõbb kezdõdött a suli, most meg már haza kellett jönnöm, mert itthon kezdõdik a következõ félév! Nem tudom, hogy visszamegyek e még Krétára az életben, de egyszer mindenképp szeretnék. Köszönöm a gratulációkat a vizsgához! icon_smile.gif
Ti többet tudnátok mesélni a Kréta-i látványosságokról, mint én. Sajnos csak Rethimnoban, Haniaban és Agios Nicolaosban voltam, meg persze Knossosban ja és Iraklion „minden” pontját bejártam (mivel ott laktam), szóval csak az északi parton jártam! Pedig azt hallottam a déli sokkal szebb. Sebaj, majd egy következõ alkalommal! Viszont Athénban 5-ször voltam, ne kérdezzétek miért ilyen sokszor, így hozta az élet!
Mindenesetre, hatalmas élmény volt az elmúlt 4 hónap és kívánom mindenkinek aki kiszeretne jutni Krétára, hogy ugyanolyan vagy még akár jobb élményekkel térjen haza, mint én! Ez egy csodálatos sziget(legalábbis amit én láttam belõle)! És köszönöm mindenkinek, hogy annyi mindenben segítettetek mielõtt kimentem!
  Jox | #20651 Üzenet | 2007-02-20 10:34:14 |
  Woody | #20679 Üzenet | 2007-02-20 19:03:31 |
Sziasztok!
Segítség kellene, mert holnap döntenem kell. Stalisba szeretnénk menni az Alexandra apartmanba. Ha valakinek bármilyen infója van vagy a városról, vagy az apartmanról azt nagyon megköszönöm.

Üdv!
  Antero | #20681 Üzenet | 2007-02-20 19:39:12 |
http://www.stalis.info/default-en.htm

Privi !!!!
  Antero | #20682 Üzenet | 2007-02-20 19:41:03 |
http://www.explorecrete.com/business/hotels/her-sparrow.htm

Idén ide megyek !!!
  Ferrari | #20690 Üzenet | 2007-02-20 21:48:14 |
Szia Woody !

Jó választás! Nagyon jó hely, tavaly ott voltam.
Ha kérdésed van írj privit, szívesen válaszolok, ha tudok.
  Lloth | #20737 Üzenet | 2007-02-21 12:57:40 | Re: Kréta, Hersonissos infó kérés
Emes írta:
Sziasztok!
Krétára, Hersonissos H. Pela Maria szállóba készülünk június közepén. Valaki járt-e itt, milyen a szálló, az ellátás, a part, az idõjárás, stb?
Én korainak tartom, még igazán nem lehet jó idõ. Aki ismeri a körülményeket, írjon.
Köszi, üdv: Emes

Kedves Emes!

2006. jún.6-20. Krétai nászút beszámoló és fotóalbum címen találod a tavalyi élményeinket az idõjárásal kapcsolatban (is).

Nálunk volt esõ is párszor, de nem volt vészes: egyedül Gramvoussán sajnáltam a nem napsütéses idõjárást. Amúgy pedig második hetünkre megjött a kánikula, úgyhogy ne aggódj. És fürödni mindig tudtunk!

üdv:
lloth
  Jox | #20751 Üzenet | 2007-02-21 14:06:26 | Lefka Ori
  Ferrari | #20807 Üzenet | 2007-02-21 22:51:44 |
Lefka Ori Fehér hegy 2452 m magas. Ez a sziget 2. legnagyobb hegye, mely csak pár méterrel marad el Kréta legmagasabb csúcsától az Oros Ida-tól. A Fehér hegyben található a híres Szamaria -szurdok.
  Antero | #20811 Üzenet | 2007-02-22 04:36:08 |
mennnyiért és melyik iroda árulja ????
  Kvalcsi | #21307 Üzenet | 2007-02-27 10:44:47 |
Szia Jox!

Szerinted egy-egy nap alatt be lehet-e járni kocsival a következõket? Nem szeretnék rohanni, hanem kényelmesen, nyugodtan megnézni mindent.

- Makrisgialos - Sitia - Vai - Kató Zákros - Makrisgialos
- Makrisgialos - Agios Nikolaos - Elounda - Spinalonga - Makrisgialos
- Makrisgialos - Knosszosz - Heraklion - Lassziti fennsík - Makrisgialos

Üdv.:
  Jox | #21309 Üzenet | 2007-02-27 11:00:51 |
Szia Valcsi!

Mindhárom program belefér egy napba, de nem lazán. (szerintem).

Azt tudni kell, hogy "Kréta a hegyek országa", szinte full szerpentin van mindenhol, ez és a meleg kiveszi az energiát az emberbõl és mire odaér a látnivalóhoz... icon_redface.gif

Vai-ba és Kato Zakros-ba fõleg nagyon kacskaringós az út, de utóbbi bõven megéri, mert nagyon szép a táj. Vai-ban általában tömeg van, de azért szép hely.
Agios Nikolaos-ban el lehet sétálgatni egy fél napot is, nagyon hangulatos városka, Splinalongára hajózni kell.
Heraklion város nem túl szép, de azért akad látnivaló, pl a múzeum, Knosszoszban van látnivaló bõven, itt is tömeg van, kígyóznak a sorok. Lasszithi nem olyan, mint a képeken.

Úgygondolom, Krétát csak autóval (vagy motorral) lehet megsimerni igazán, mert különlegessége nem a fõbb látnivalóiban van, henem a hegyekben, és ezt csak ott érzi meg az emberfia (lánya).
  Jox | #21310 Üzenet | 2007-02-27 11:23:34 |
Néhol elég érdekesek az útbaigazítótáblák.
Egyik alkalommal épp Vai-ba igyekeztünk, az egyik keresztezõdésben volt egy tábla, ami két ellenkezõirányba is mutatta Vai-t.
Egy másik tábala pedig jobbra terelt (mármit arra mutatta Vai-t), majd pár 10 méter után megérkeztünk egy tanya udvarába, ahol kecskék és egyéb háziállatok fogadtak... icon_lol.gif
  Kvalcsi | #21318 Üzenet | 2007-02-27 11:58:10 |
Szia Jox!

Köszi a választ! icon_biggrin.gif

Hogy érted azt, hogy a Lassziti fennsík nem olyan mint a képeken? Szerinted felejthetõ? Ha nem annyira érdekes, kihagynánk a programból és több idõt töltenénk el máshol.

Azt tudom, hogy Spinalongára hajózni kell, csak azt nem, hogy kb. milyen idõközönként megy oda hajó, és mennyi idõt tölt a szigeten. Szeretném, ha egy napba beleférne Agios Nikolaosszal együtt.

Zantén tavaly volt alkalmunk megtapasztalni az jelzõtáblák pontosságát. Annál rosszabb nem lehet itt sem. Amennyiben elég sûrûn van benzinkút, nem lehet probléma egy kis eltévedés.
  Jox | #21321 Üzenet | 2007-02-27 12:08:00 |
A Lassziti fensíkon már csak elvétve van pár szélkerék (régen ezekkel húzták fel a vízet), ezenkívül semmi különös látnivaló nincs: egy fensík, kõrbe hegyek. Bár koranyáron még zöld a táj, ilyenkor biztosan sokkal szebb, mint egyébként.

Mi nem mentünk át Spinalongára (csak terveztük). Szerintem több hajójárat is van a szigetre naponta, úgyhogy nem lesz gond öszekötni egy Agios Nikolaos városnézéssel.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 58 59 60 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu