Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 58 59 60 ... 139 140 141   >
Üzenet
  Rekuc | #16047 Üzenet | 2006-10-08 17:35:36 |
Az ouzó tényleg nagyon fini ananászlével, de csakis behûtve sok,sok jéggel. Sztem naracslével nem jó legalábbis nekem nem ízlett.

Csutek!

Sajnos nem tudom a pisztáciás pontos árát icon_sad.gif Azt hiszem fél kg volt 3 euro. De nem biztos. A pisztáciás volt a legdrágább az összes közül.
Szerintem megvan a hangulata a török bazárnak. Teljesen más mint a magyar piacok. A hentesek meg a zöldségárusok ordibálnak összevissza egymással meg a nézelõdõknek is odakiabálnak hogy vegyenek mindenfélét. Amikor odamentem az egyik halpulthoz a hentes elkezdett énekelgetni nekem vmi görög nótát icon_smile.gif icon_smile.gif
Dohányosok figyelem: 1euro egy doboz Marlboro a piacon.
Nekem nagyon tetszett Szaloniki. Semmiképp nem éri meg kihagyni.
  Csutek | #16049 Üzenet | 2006-10-08 17:47:35 |
Rebeka!
Az Ouzo nekem csak gyümölcslével jön be, mert vízzel túl ánizsos az íze. A gyümölcslé viszont lágyítja az erõs ízt. Természetesen jéghidegnek kell lennie. A boltokban keresek majd, mert az üveg amit hoztunk már majdnem kiszáradt.

Rekuc!

A bazárt mindenképpen megnézem magamnak. Amit mi vettünk pisztáciás grilázst, az kb 5 dkg volt és kb 2 €. Ha 10 € egy kiló, akkor is megéri. Köszi!
  Rebeka | #16050 Üzenet | 2006-10-08 17:49:05 |
Hát Szaloniki piaca minket is teljesen elvarázsolt. Bár idõnként elfáradt a fülem, ki kellett jönnöm, de harmadjára is bementünk. Érdekes volt, hogy mennek lejjebb a halak árai ahogy telik az idõ, nem tudom zárásra meddig mentek le. Fügén kívül én nem vettem semmit, de isteni volt a hangulat, nem lehetett neki ellenállni. Azért kíváncsi lettem volna egy ÁNTSZ ellenõr arcára a látottak hatására. icon_lol.gif
  Csutek | #16052 Üzenet | 2006-10-08 17:58:30 |
Tudod Rebeka, a görög tojik a hapcira (HCCP). Ezt több helyen tapasztaltuk, de közölték is velünk egy- egy beszélgetés közben
Nálunk az ÁNTSZ bezáratná az üzletet, ha valaki dohányozna benne. A görögöknél bementünk egy hiper-szuperbe és a húsárú eladó dohányzott az eladandó termékek fölött.
  Rebeka | #16053 Üzenet | 2006-10-08 18:15:32 |
Ez tényleg így van. De nem csak a HCCP nem létezik náluk, de egy csomó dolog van, amit velünk betartatnak, ott meg nevetnek rajta. Férjem biztonságtechnikával is foglalkozik, õ szokott kinn szisszenni a látványon ami egy-egy villanyoszlopon vagy házon fogadja.
Jellemzõ, hogy a görögök az EU elõírásait is sajátosan értelmezik és lehet hogy õk teszik jól. Bár ha jól emlékszem pár éve jó sok pénzt vissza kellett fizetniük a sajátságos értelmezéseik miatt.
  Csutek | #16056 Üzenet | 2006-10-08 18:26:02 |
Mégsem hiszem, hogy mi járnánk a helyes Úton. Nálunk kötelezõ mindent túl teljesíteni. Mármint az Uniós szabványokat.
Nem szeretném, ha a bolban dohányoznának(habár én is szívom, de csak lakáson kívül), de röhejesnek tartom, hogy a sertések komolyzenét hallgassanak.
  HJudit | #16079 Üzenet | 2006-10-09 13:33:26 |
Szerintem mi, büszke magyarok mindig túllövünk a lovon icon_smile.gif (lásd nemzetközi felajánlásaink "fennforgás" esetén a NATO-nál...)
A fiúk nálunk is kiakadtak, amikor reggel-este elhaladtunk az épülõ házak mellett.. na ott aztán tojtak a biztonságtechnikai elõírásokra. Bezzeg itthon olyan munkavédelmi bírságot akasztanak a nyakába a kedves építõnek, ha nincs minden elõírás szerint....
Egyébként vszínûleg az éghajlat is teszi a lazaságot....
  Csutek | #16082 Üzenet | 2006-10-09 14:09:45 |
Lehet, hogy a déliek sokkal lazábbak, mint mi. Én bizony nem tudnék gumikesztyûben fõzõcskézni.
Micsoda kretén dolog, hogy nem lehet a dinnyét lékelni. Amióta az szemet tudom, mindig volt rá lehetõség. Ma már nem tartozok az olcsó gyümölcsök közé, ezért nem szeretném megkockáztazni, hogy dinnye helyett egy 10 kg-os tököt vegyek meg.
Nem ilyen ostoba rendeleteket kellene hozni, hanem több figyelmet fordítani arra, hogy lejárt szavatosságú termékeket ne forgalmazzon egyetlen üzlet sem. És persze azt sem ártana megakadályozni, hogy állati élelmezésre alkalmatlan húsfélék kerüljenek bizonyos emberi fogyasztásra szánt termékekbe.
  HJudit | #16090 Üzenet | 2006-10-10 10:02:36 |
Már régóta nem tudjuk, hogy mit eszünk-iszunk meg, sajnos. Néha eszembe jut, hogy tán tanyára kellene költözni, ha mi magunk termelnénk meg az ennivalót, akkor talán nem lennének kétségek. De akkor sem tudom, elõtte mivel trágyáztak és milyen esõ esik a növényekre. Persze, ez nagyon elrugaszkodott a valóságtól - sajnos - nem lennék képes rá, hogy így kivonuljak a világból, pláne, hogy éjt nappallá téve dolgozzak a "gazdaságban".
De az ember egy nagyon alkalmazkodó fajta élõlény, bízzunk benne, hogy kibírjuk az összes "mûanyagot" meg tartósítószert.
  HJudit | #16091 Üzenet | 2006-10-10 10:03:21 |
Bocsánat, ez itt már eléggé off.
  Csutek | #16097 Üzenet | 2006-10-10 21:05:04 |
Én már évek óta nem merek itthon párizsit vagy virslit enni.
Viszont Görögországban "Isteni" sonkát ettem. Nem vagyok igazi húsevõ, mert fõleg baromfit és halat fogyasztok, de az a sonka hihetetlenül finom volt. Enyhén füstölt és igazán zamatos. Állítom a legfinomabb dolog volt, amit kinn ettem.
  HJudit | #16102 Üzenet | 2006-10-11 09:54:06 |
Megfigyeltétek már, milyen ravasz módon választják ki a mûbelet, amibe a virsliféléket töltik? Jó kis "hússzerû" színe van, hogy guszta legyen a pulton, aztán, ha kibontod, kiderül, hogy csak a csomagolásnak van olyan "rendes" színezete. icon_cry.gif
  Csutek | #16103 Üzenet | 2006-10-11 10:24:41 |
HJudit írta:
Megfigyeltétek már, milyen ravasz módon választják ki a mûbelet, amibe a virsliféléket töltik? Jó kis "hússzerû" színe van, hogy guszta legyen a pulton, aztán, ha kibontod, kiderül, hogy csak a csomagolásnak van olyan "rendes" színezete. icon_cry.gif

Ha még azt is tudnátok, hogy miket tesznek bele. Fujj! Az egyik üzletlánc forgalmaz egy olyat, amire ráírták, hogy baromfi, közben tömény szója. Egyszer a férjem azt hozott, mert olcsóbb volt a többinél(férfi logika, a kocsira bármennyit lehet költeni, de nehogy már 50 Ft-al többet adjon egy csomag virsliért). Bûzlött a lakás amikor fõztem. Még a páraelszívó sem bírt a szaggal. Azóta rám bízza az ilyen ételek beszerzését. Sokszor használok szóját, de csak darált sertéshússal keverve. Önmagában nem tudnám elfogyasztani.
Viszont azt tudom, hogy a görög saliba miket teszek ma. A lányomék sulijában holnap salátabár lesz és erre kaptam megrendelést a csitritõl. icon_wink.gif
  HJudit | #16105 Üzenet | 2006-10-11 13:28:49 |
Ezekre a virslikre, párizsikra akár rá is írhatnák, hogy: FIGYELEM! NYOMOKBAN TARTALMAZHAT HÚST IS!!! icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
  Csutek | #16106 Üzenet | 2006-10-11 14:13:19 |
Teljesen igazad van Judit.
Viszont ez még nyomokban sem tartalmaz húst:

Most lettem kész vele. Szerintetek megfelel egy iskolai salibárba?
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 58 59 60 ... 139 140 141   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu