Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 583 584 585 ... 1324 1325 1326   >
Üzenet
  Kepkypa | #161224 Üzenet | 2011-05-06 08:26:30 | Válasz a #161221. hsz-ra
Orvos látott mar téged? Most komolyan ...Kicsit el vagy szállva magadtól .Nem kene az itt forumozokat hülyének nezned , nem magadbol kene kiindulnod.Nyugodtan hazugozzal csak le nagyképű beképzelt ........
  Aki | #161232 Üzenet | 2011-05-06 09:21:32 |
Tudod gégé nem járok orvoshoz és ő sem jár hozzám. 40 évi szorgalmas munkával értem el a mai állapotot és amit elértem az életben azt megbecsülöm, illetve helyén tudom kezelni a dolgokat.
Az meg, hogy ki hazudik, majd eldönti az utókor, ha akarja.
Na itt a vége, foglalkozzunk a klubtagok megsegítésével!
  Kaliber | #161233 Üzenet | 2011-05-06 09:25:25 |
Mondjuk azt én sem szeretem ha valaki elferdíti a dolgokat mikor először mentünk Sartira 5-ből 4 ember azt mondta, hogy 13-14 óra alatt leért, volt aki rálicitált ő már 12 óra alatt is leért még szerencsére az ötödik emberre hallgattam aki 17óra menetidőt mondott, összesen 4-szer voltunk Sartin 17 óránál csak több volt a menetidő, nem tudom mi értelme nagyítani ill. jelen esetben kisebbíteni a dolgokat.
Tavaly Korfun voltunk újonc utitársakkal nekik is az apartman tulaja -magyar család ő tőlük bérelték egy hétre az apartmant- először azt mondta 12óra alatt leértek nekem kellett győzködni a tapasztalatlan utazót, hogy úgy kalkuláljon az indulással, hogy háztól-házig min.20óra lesz az út, 21óra alatt értünk le.
Aztán kiderült, hogy a tulaj májusi utazást számolt mi ugye júl. közepén mentünk, aztán ő csak a kompig számolta az utat a közel egy órás várakozást a kompra a komp utat ami 1,5 óra plusz a szigeten is még majd egy óra míg a szállásra értünk nem számolta bele meg ő határokon állást, tankolást, pihenőidőt, (összesen kétszer áltunk meg kajálni) sem számolta bele csak ezeket elfelejtette icon_question.gif közölni az utitársainkkal.
  Somazoli | #161234 Üzenet | 2011-05-06 09:42:38 | Válasz a #161233. hsz-ra Előzmény #161233
Sziasztok!

Nem tudom mennyire számítok kompetensnek a témában, de kb 25 alkalommal jártam már Görögországban, ebből úgy 14 alkalommal Sarti vonzott vissza. Azt gondolom, hogy arról vitatkozni, mi hány óra, nagyon érdektelen... Abból szoktunk kiindulni, hogy aki utazik, az nem siet!!! Látni akarom azt is, ahol elmegyek, élvezni, hogy kirándulok. Ha az út 12 vagy 17 órát tart, nem sokat számít, kivéve, ha pontos időre megyek... Egyébként a leggyorsabb utam kb 7 éve volt, akkor este 17 órai indulásnál másnap hajnalban 5 órakor szalonikinél álltunk meg 2 óra alvásra. Akkor is azért, mert hiába is érnék reggel Sartiba, a szállást majd csak 11-12 körül lehet elfoglalni, akkor meg minek siessek... Aztán volt még egy Tolo-Tompa nagy hajtásom is, reggel 8-kor indultunk és éjjel negyed 1-kor átléptük a magyar határt, de arra még egyszer nem vállalkoznék, nagy menet volt... Korfu felé is érdekes az út, oda nem is szoktam időt adni, de a minimum az 20 óra. Vannak ott is olyan szakaszok, ahol egyszerűen nem lehet gyorsan haladni. És itt arról beszélek, hogy persze, lehet nyomni a gázt mint a meszes, de mi értelme???? Egyébként újabban azt szoktam csinálni, hogy GPS-be beütöm az uticélt, aztán ahhoz amit kiad a gps, kapásból hozzáteszek pár órát, és kb. akkor van érkezés. Persze ez erősen távolság függő...

Remélem segítettem valamicskét, mindenkinek jó utazást kívánok:

Soma
  Pinga | #161235 Üzenet | 2011-05-06 09:46:43 | Re:
gégé írta:
Lassan saját magad eheted a finom gyroszt. Mikor is mentek?? icon_biggrin.gif

majd augusztus végén megyünk, addigra már még egyszer visszaérsz icon_wink.gif
  Kepkypa | #161237 Üzenet | 2011-05-06 10:19:18 |
Szerintetek mit akarnék elérni azzal hogy kevesebb időt mondok mint amennyivel tényleg Meg lehet tenni az utat???? Hamar Korfu szóbakerult Bp rol 1345km kb 25x voltam csak hogy én is dicsekedjek. Mentem tavasszal nyáron ősszel a legjobb idom 12.5 óra volt a legrosszabb 23 óra , de átlagban Igoumenitsaig 14ora.. Aztán lehet megint hazugnak neveznetek...
  Aki | #161243 Üzenet | 2011-05-06 11:25:17 |
Igen Kaliber ez sajnos így van. Van aki megáll kétszer, estleg háromszor, természetesen ez mind idő. Két-három út még sohasem sikerült ugyanannyi idő alatt. 28-án lefelé 12 órát mentem ugyanígy elkerülőn, mert nagyobb volt a forgalom, Macedóniában kétszer megállítottak a rendőrök stb. Hazafelé minden stimmelt, a 120 helyett 140-nel, Horvátországban 130 helyett 150-nel utaztam. Ja és egyszer álltam meg.
De egyébként mindegy is, mert számomra ez egy kirándulás és nem verseny. Örülök, hogy te is így látod.
  HarlequinXXX | #161245 Üzenet | 2011-05-06 11:31:18 |
Az azért már elég szomorú, ha az ember nem hajlandó tudomásul venni és megérteni, hogy valakinek más a tapasztalata. Én pl, még sosem tapasztaltam, hogy Belgrádban dugó lenne, ezért eszem ágában sincs semmilyen egyéb más útvonalon közlekedni, mint ami már jól bevált. Az év adott időszakában, amikor én arra járok, nekem ez a tapasztalatom, ha valakit érdekel, leírom, de eszemben sincs meggyőzni senkit, arról, hogy ne hajózzon be Horvátországból Líbiába, hogy aztán Egyiptom-Jordánia, Izrael, Szíria-Törökörszág vagy mittudomén mi érintésével kikerülhesse Belgrádot. Ha neki ez vált be, menjen úgy.
Nyilván a "két ponti közti legrövidebb táv az egyenes" nem alkalmazható 100%-osan, de azért én törekedtem rá és bevált.
  Macyca | #161252 Üzenet | 2011-05-06 11:55:15 |
Elvtársak!

Valaki le tudná írni kompletten (A-Z-ig), hogy milyen okmányok kellenek autós, gyerekes utazáshoz? Gondolok itt arra, hogy milyen okmányok, biztosítások kellenek nekünk az autónak, stb... Információkat már találtam a fórumon, de vagy csak részinformációk, vagy nem biztosak. Pl.: felnőtteknek kell-e útlevél, vagy nem ilyen-olyan biztosítások, stb...

Köszönöm a segítséget!

Tisztelettel: Macyca
  Bofefe | #161259 Üzenet | 2011-05-06 13:48:54 |
Szia Macyca!

Autós utazás: Forgalmi engedély ( Érvényes )
Vezetői engedély ( Érvényes )
A kötelező felelősség biztosítás érvényességét igazoló lap ZÖLDKÁRTYA (Érvényes )

Gyermekeknek: Útlevél vagy kártya formátumú szig, ha nem saját a gyerek, akkor érdemes egy angol nyelven írt meghatalmazás a szülő adataival aláírásával.

Felnőtteknek: útlevél ill. kártya formátumú szig.

Dobaki2, "Autóval Görögországba" internetes lapján, minden más okos dolgot megtalálsz.

Gégé és Aki csörtéjéhez hozzászólva, a lényeg, hogy a gyorsaságotok még nem torkollott balesetbe és tudtok itt vitatkozni, reméljük ez így is marad.

A menetidőkhöz kapcsolódva, tavaly nekünk Röszke- Stavros, éjjel sok pihenővel 19 óra, Stavros- Röszke kevés pihenővel, nappal (10:00-24:00) 14- óra és mindig csak max. 10 Km-el léptük túl a megengedettet, nem mindegy hogy tiszta menetidőről beszélünk vagy hogy mennyi idő alatt értünk le egy bizonyos helyre.

Sziasztok!
  Nagyimre64 | #161261 Üzenet | 2011-05-06 14:19:27 |
Dobaki2 honlapja nem működik levették a szerverröl
  Pinga | #161266 Üzenet | 2011-05-06 15:40:56 |
gégé írta:
Szerintetek mit akarnék elérni azzal hogy kevesebb időt mondok mint amennyivel tényleg Meg lehet tenni az utat???? Hamar Korfu szóbakerult Bp rol 1345km kb 25x voltam csak hogy én is dicsekedjek. Mentem tavasszal nyáron ősszel a legjobb idom 12.5 óra volt a legrosszabb 23 óra , de átlagban Igoumenitsaig 14ora.. Aztán lehet megint hazugnak neveznetek...

az a lényeg hogy a metaxa legyen hüvös, a gyros forro és sok csipös öntet rajta,a többi már csak mellékes fö hogy odaérjünk még idöben mielött mindent felesznek mások icon_lol.gif
  Rakuszf | #161273 Üzenet | 2011-05-06 16:53:16 |
Sziasztok!

Új vagyok a fórumon, és először megyek Görögországba.

Elsősorban azoktól kérdezem, akik az idén már jártak Görögországban, a Macedón határőrök elfogadják a kártyás személyit, vagy előfordul még, hogy kérik az útlevelet?

Azért kérdezem, mert lejártak az útleveleink és 4 főnek nem csináltatom meg, ha nem muszáj, de nem akarok tiszta ideg lenni emiatt a görög határig.

Előre is köszönöm a válaszokat.

icon_eek.gif icon_eek.gif icon_eek.gif icon_eek.gif
  Aki | #161274 Üzenet | 2011-05-06 17:09:54 |
Sajnos az idén már kétszer előfordult, hogy Kumanovónál a Macedón határőr követelte az útlevelet, amit természetesen nem adtam oda. Ekkor kinyújtotta azt a lapot amit 2-3 éve mindig ki kellett tölteni és kilépésnél leadni ( név, születési év, nemzetiság stb.). Kitöltöttem, visszaadtam, lepecsételte és ismét visszaadta. Néha ez állítólag előfordul, de útlevelet nem kell odaadni. Véleményem szerint ne csináltass útlevelet, de ez mindenki a saját dolga. Hivatalosan nem kell.
  Aki | #161275 Üzenet | 2011-05-06 17:11:07 |
Bocs mindenkinek
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 583 584 585 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu