Köszi Hellasz örülök, hogy írt valaki , pihizd ki magad és várunk a fórumon valami beszámoloval árak kint, víz hőfok mennyire meleg a tenger? Melyik apartmanban voltál szóval minden érdekel ha majd ráérsz egy kicsit. Előre is köszi, amikor láttam hogy a Krinorin senki nem volt azt hittem valami cápa támadás történt
Érdeklődnék, hogy Pargán iható-e a csapvíz vagy itt is a palackos víz a tuti?
Tavernákról,gyros-osokról esetleg tudnátok pár infót írni , melyiket miért igen vagy esetleg miért nem ajánljátok.
Július 17-től egy hétig leszünk a Bakas apartmanban Apollon szervezésben valaki ekkor?
Bakas apartmanról és a környékéről képeket kérhetnék sajna csak az utazási irodák által 1-2 feltöltött képet találtam...
címem: kubanek1@freemail.hu
Mi csapvizet ittunk Pargán is, mint eddig mindenhol Görögországban.
Lehet, hogy a mi gyomrunk nem túl érzékeny, de amúgy is azt hallottam, hogy a görögöknél iható víz van.
Mi is a Bakasban voltunk tavaly, majd e-mailben küldök fotókat.
Legtöbbször a Baltazar étterem büféjében ettünk gyrost, mert az közel volt, szemben a városi stranddal, és így strandolás közben is meg tudtuk ejteni az ebédelést.
Nekünk bejött az itteni gyros is, de sokan a 33-as büfét dícsérik. Azt is kipróbáltuk, de nem hagyott mélyebb nyomot bennünk, mint a másik.
Mindkettő ízlett.
Mi két éve voltunk a Bakasban,ha gondolod tudok én is képeket küldeni.Mi főleg a Piso Kryonerinél lévő Kryoneri tavernába jártunk,nagy és finom adagokat adnak,kevesebb összegért,mint a kikötőben lévő tavernákban.A másik amit ajánlok,a Bakasból a Lichnos felé indulva a parkolónál lévő Jannis taverna.
Üdvözlettel:
Napfény
Apollonnal mentünk, busszal, a Bakasba. Odafelé 18 óra alatt leértünk Kecskemétről. A Bakas szerintem nagyon jó helyen van, csendes, de nincs messze semmitől, közel van a kis strand és a városi is. Mellette van a Coop bolt, ami szerintem a legolcsóbb, csak elég üresek a polcok. Pékség is van mellette. Egész Parga gyönyörű, nem akarok máshová menni nyaralni ezután. Minden nap délelőtt takarítottak, kivitték a szemetet. Törölközőt adtak fejenként 2-t, egy kicsit, egy nagyot, ezt félidőben cserélték, ágyneművel együtt, illetve wc-t fürdőkádat fertőtlenítettek. Rovarokkal, semmilyen állattal nem találkoztunk a szálláson. Hűtő persze volt, villanyrezsó is, tányérok, poharak és edények is. Bár végig nagyon meleg volt, de a szállás a jó fekvésének köszönhetően hűvös maradt. NAgyon tiszta és szép volt minden, minden működött. 2 erkélyünk volt
A Piso Krioneri strand nagyon szép, de nekem kicsit hideg volt a vize, illetve zavartak a nagy kövek. Egyébként rengeteg hal volt itt. A Krioneri strand tetszett, kisebb kavicsok voltak, melegebb víz, és ott volt a kis sziget is. Erre a kis szigetre kétszer átúsztunk, nagyon szép volt, nagyon tetszett. Ugyebár vasárnap reggel eltörött valami a csatornában és 2 napig ömlött a szennyvíz a tengerbe, így hétfőn le is zárták. Elég büdös volt az egész városban és a szennyvíz folyamatosan folyt.... úgyhogy többször nem is tudtunk utána sajnos itt fürdeni. Vízi biciklit béreltünk, 10 euro 1 óra, de lehet fél órára is 5 euroért. Valtoson nem voltunk. Lichnosra átmentünk gyalog, jó kis túra volt, visszafelé vízitaxival jöttünk, fejenként 4 euro volt. Lichnosra odafelé megy 10kor,11kor,12kor, visszafelé pedig 14kor,16kor,17kor,18kor. Nekünk ez a strand nagyon nem tetszett, így a 14 órási hajóval, ami kb 14:40kor el is indult, visszajöttünk.
Árak:
Gyros (33ba jártunk) - 2 Euro
Hamburger 1 adag sült krumplival 3.5 euro
Tej - 1.3tól
Víz - 2 euro az egy zsugor mentes
Sajt - 10 eurotól
Kenyér - 80 cent
Fánk - 1,5 euro
Tyropita - 1,5 euro
Rostos 1 literes üdítők 90 centtől
2 liter Coca Cola 2 euro
Fagyi 1,5 euro
sütemények 2,8 euro
Visszafelé el kellett menni Lefkadara még, onnan 14 órakor indultunk és reggel 10kor szálltunk le Kecskeméten. Holnap még írok, csak most fáradt vagyok még, illetve kérdezzetek, hogy több minden eszembe jusson
Egész Parga gyönyörű, nem akarok máshová menni nyaralni ezután. icon_smile.gif
Hellas!
A fentiekkel mélységesen egyetértek.
Egyébként nem láttad, hogy a Piso-n a zuhany felett, a lépcső tetején az Atrium kávézó üzemel? (Nem a szálloda teraszán lévő, hanem ami fenn van a lépcsősor tetején.)
Oké, hogy többen a 33-at említitek, de azért ennél sokkal több hely van Pargán, ahol enni lehet. A 33 azért kivételezett, mert minden séták útjába esik. Ott mész el naponta akár többször is és kiveri a szemed. De csak ettől még nem jó. Teljesen átlagos giroszt sikerült ott ennünk 1x, mikor is a "pincér" csaj kapásból a legolcsóbb kajára bökött az étlapon, pedig nem magyarul, sem szlovákul, lengyelül, szerbül, oroszul stb beszéltünk. Oké, eléggé szlávos kinézetem van. De aztán még megpróbált átverni is. Ami a görögökre egyébként nem jellemző. De ha ettől eltekintek, akkor sincs pl. jó helyen a kajálda. Vagyis arra jó, hogy séta közben egy kézi giroszt megvegyél, de hangulatos vacsorára semmiképp nem alkalmas.
A Baltazárnál mi is ettünk többször. Őt azért választottuk, mert a helyiek is ott ettek. (előszeretettel keressük azokat a helyeket, ahová a helyiek is járnak) Valamint nagyon barátságosak voltak. De a giroszuk nekik is csak átlagos volt. Átlagosan jó.
Ám keresi-e valaki a Sakist? Az egyik legjobb hely. Vagy a halas Stefanost?
Jár-e valaki az eldugottabb utcákban lévő helyekre? Persze a parti sétányon lévő helyek kivételezettek, és jók is vannak köztük.
Kedves pargás társak, ti is szeretitek magatok felfedezni a jó helyeket?
Teljesen igazad van
A Baltazarban isteni naphalat ettünk,a Sakisnál remek a hangulat,a Stefanos tavernában pedig mindig friss halak közül lehet válogatni Mi sosem a frekventált helyen lévő,"felkapott"tavernákat részesítjük előnyben,mint ahogy Te is írtad,érdemes és izgalmas a mellékutcákban,eldugottabb helyeken lévő tavernák felfedezése
Köszönjük az infókat...
Engem még esetleg étterem árak érdekelnének (hal, rák, kagyló...)
Olyanról hallott valaki aki már volt kint, hogy csónak/hajót lehet-e bérelni?
Egyszer mintha olvastam volna , hogy a Valtoson lehet...de nincs megerősítve.
Toloban lehetett és nagy élmény volt kötöttségek nélkül hajókázni és ott fürdeni ahol karunk..
Igazad van, de kimondottan gyros-os helyről kérdeztek.
Mi is jártunk néhány nagyon kellemes kis tavernában. Jártunk a már említett Sakisban, a Bakas utcájában lévő Jannis-ban, mindkettő nagyon kellemes, és elfogadható az ára. Voltunk a sokat emlegetett Bacchos-ban is, és nagyon finom kardhalat ettünk a Taka-Taka Mam-ban is. A kirándulások alatt is többször ettünk igazi kis kék kockás abroszos helyeken.
Mindegyik nagyon kellemes élmény volt.
Általában ketten a párommal 20-25 euróból mindig meg tudtunk vacsorázni sörrel és üdítővel együtt.
De bizony sokan vannak, akik ezt nem tudják megengedni maguknak, és ettől még nem igénytelenek, csak nem "fussa" többre, mint gyros-ra, és ezért inkább a gyros lelőhelyek érdeklik.
Az idén szerintem én is gyakrabban megyek gyros büfébe, mint tavernába.
De azért ki nem hagynám Görögországot.
Nem gondolom, és nem is írtam, hogy akinek nem "fussa", az igénytelen. Magamat kéne szembeköpnöm akkor.
Idén nem "fussa" nyaralásra, (és hát a bolygóállások sem kedveznek a külföldi utazásnak) így csak itt csorgatom a nyálam. Pedig most szívesen megenném a 33-as giroszát is.
Átlagpolgárok vagyunk mi, akik szeretik görögországot, akik nem csak azért utaznak oda, hogy egész nap ki se mozduljanak a medence mellől. Általában azért eszünk sajátkészítésű kaját, és fastfoodost, hogy legalább 1-2x beülhessünk egy-egy tavernába. ....amit magunk fedezünk fel. Természetesen a fórumtársak segítségével.
Két éve, mikor készültün Pargára, sokat segített a felfedezésben pl. Breki, és a többiek tapasztalata, lehet anélkül pl. nem vártuk volna ki a sorunkat a Sakisnál.
pévi írta:
Szia Cofffos!
Igazad van, de kimondottan gyros-os helyről kérdeztek.
Mi is jártunk néhány nagyon kellemes kis tavernában. Jártunk a már említett Sakisban, a Bakas utcájában lévő Jannis-ban, mindkettő nagyon kellemes, és elfogadható az ára. Voltunk a sokat emlegetett Bacchos-ban is, és nagyon finom kardhalat ettünk a Taka-Taka Mam-ban is. A kirándulások alatt is többször ettünk igazi kis kék kockás abroszos helyeken.
Mindegyik nagyon kellemes élmény volt.
Általában ketten a párommal 20-25 euróból mindig meg tudtunk vacsorázni sörrel és üdítővel együtt.
De bizony sokan vannak, akik ezt nem tudják megengedni maguknak, és ettől még nem igénytelenek, csak nem "fussa" többre, mint gyros-ra, és ezért inkább a gyros lelőhelyek érdeklik.
Az idén szerintem én is gyakrabban megyek gyros büfébe, mint tavernába.
De azért ki nem hagynám Görögországot.