Mi 1991 ben voltunk elõször Katerini Parálián és Görögországba. Egyet értek, Parália nem tipikus görög település, de mi láttuk az elmúlt 17 év változásait, és majdnem olyan mintha haza mennénk. Hogy mindebbõl érezzünk valamit, a nyaralásainkat úgy szervezzük, hogy Parálián aklimatizálódunk egy hetet majd tovább megyünk, Korfu,Kréta, Athén, stb. felé, természetesen kocsival. Az idei utazás elmaradt, de jövõre a terv szerint a nyolcadik utunk egy hónapos , Parália-Peloponesszosz és harmadszor is Kréta. Aki most van kint jó idõt és pihenést. Üdv.
ez aztán biztos. elsõ pár nap nekünk is sokk volt, hogy ez aztán nem olyan, mint görögország, kábé semmi köze hozzá, de aztán annyira beleszerettünk a helybe, hogy június után, most is megyünk vissza októberben. és természetesen jövõre is. akkor már lehet, hogy dolgozni...
Hát igen Paráliát nem a görögös jellegért szeretjük...de szerintem akkor is ez egy olyan hely h meglátni-megérezni a pezsgést az szerelem elsõ látásra!
Igen ez is a Cocus felé van!Majdnem a Kouros hotel mellett,ha így tudod!
Szerintem nagyon szép volt Paralia! Bár már jártam kétszer ez elött Sartin és azért az egészen más! Ha választhatnék azért inkább az a táj ami engem megfog de itt is nagyon jól éreztük magunkat!
Ha lehet jövöre még délebre szeretnénk menni!
Csodálatos ország!! Imádom!
Üdv: Detty
Sziasztok!
Irigylem nagyon a holnap indulókat! Grand tours, Atlantis "number one"!!!!
Ahogy timike írta elég sok medúza volt tényleg, de nem vészes a csípésük. Rajtunk kétszer lett piros folt, ami csaláncsípés szerûen égett, csak gyanítottuk, hogy medúza lehetett... Olympic beach-en viszont van medúza fogó háló, ott egyel sem találkoztunk.
Mint írtam, nagyon bejött Paralia, csak azért nem valószínû, hogy visszamegyünk ide még egyszer, mert nem szoktunk kétszer ugyanoda menni, van még sok szép hely a világon!
Kellemes nyaralást a holnap indulóknak!!!
(A JÓzsi étterme elõtt bejött a net PDA-val, tehát lehet netezni, akinek van... simán tudtunk skype-olni az itthoniakkal, még beszéli is sikerült vele)
Szerdán hazaérkeztünk Paraliáról (sajnos).
Az idõ jó volt, a többit már Aladina és mások leírták.
Mi az Ibuszon keresztül, a Németh Travellel mentünk. A szállásunk az Oceanis apartmanban volt, és bárkinek jó szívvel tudom ajánlani. A közelben van több szupermarket, a központ kb. 5 perc (tán még annyi sem), a part kb. 200 méter. Fantasztikusan jól éreztük magunkat. Fakultatív programot nem fizettünk, mert szerintünk egyik-másikért horrorárat kérnek. Béreltünk autót 1 napra és szinte mindent bejártunk, amit lehetett (reggel Olimposz, Dion, Litochoro, Leptokária-itt csobbantunk egy kicsit, Platamonas, majd este 10 után Thesszaloniki-óriási élmény volt hajnal 3-kor sétálni a parton és elvegyülni az emberek közt). Hajnali 4 körül értünk vissza Paraliára, fél hétkor keltünk, megnéztük még Makrigyalost és Alikest. Azért volt ennyire sûrû a reggel, mert fél 10-re vissza kellett vinni a kocsit. (ami utána még kedden is a Pieria Travel elõtt állt. Az idegenvezetõk nagyon kedvesek és segítõkészek voltak.
remélem minél elõbb visszamehetünk, mert nagyon sok látnivaló maradt ki, ami idõhiány miatt nem fért bele az egy hétbe.
A parton elég sok medúzával találkoztunk, kétszer is megcsípett, de szerencsére csak viszketõ, égõ érzés volt pár óráig, nem volt vészes.
Aki most indul nyaralni, annak sok szép élményt és jó pihenést kívánok!
Szerintem sem lesz ebbõl sértõdés.
Mi Paraliafanok, nem csinálunk ebbõl gondot magunknak.
Ha valakinek nem teszik, legfeljebb nem megy vissza még egyszer.
(Vagy kilencszer, mint mi. )
Mint már leírtuk, télleg néhányszor: kiindulóhelynek, ideális.
Ha szépet akarunk látni, átmegyünk a Halkidikire. ( Az idén kétszer voltunk. )
Ha tiszta vizet akarunk a búvárkodáshoz, irány Platamonas. (Szintén 2x )
De ha buli,... haverok, akkor Paralia.
Szerintem senki nem fog megsértõdni, de a Fórumon már szerintem sokszor elhangzott, hogy Paraliat nem a "görögségért"szeretjük, hanem azért, mert ott iszonyatosan pezsgõ az élet
Másrészrõl tökéletes célpont, ha a közelben kirándulni akarsz..és még lehetne sorolni..