Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 59 60 61 ... 505 506 507   >
Üzenet
  Jox | #21323 Üzenet | 2007-02-27 12:13:53 |
Eddig 4-szer jártunk Krétán, (95, 96, 98, 2001), elõsször 1 hétre, azután pedig már mindíg 2 hétre (Amoudara, Platanias, Platanias, Agia Marina). Mindíg béreltünk autót, legkevesebb 3, legtöbb 10 napra, és mindannyiszor bejártuk a Szigetet. (Egyszer elromlott a béreltautó, megfõtt a motor, de hamar kaptunk helyette egy mikrobuszt, másnap már új autót adtak.).
Kétszer átmentünk Szantorinire és kétszer végigmentünk a Szamaria szurdokon is. Bejártuk az egész szigetet. Nem tudom miért, Knosszoszba csak a 4. alkalommal mentünk el, pedig az a fõ látványosság. Balos-on nem voltunk: vagy nem volt annyira reklámozva vagy elkerülte a figyelmünket.
Azóta már bejártuk többször is az egész görög szárazföldet, de Kréta továbbra is az egyik kedvenc helyem. Egyszer majd elmegyünk oda is autóval...
  Kvalcsi | #21330 Üzenet | 2007-02-27 12:40:03 |
Írtad, hogy 2x átmentetek Santorínire. Gondolom egyénileg oldottad meg az utat. Nagy komphajóval, vagy a sokkal gyorsabb szárnyassal utaztatok?
Tûnõdöm én is rajta, hogy esetleg át kellene menni, de szerintem nagyon kevés idõ maradna még Fira megnézésére is. Agios Nikolaoszból is megy át hajó Santorínire, de nem tudom hogy milyen. Bérelt kocsit lehet, vagy egyáltalán érdemes átvinni?
  Jox | #21333 Üzenet | 2007-02-27 12:44:59 |
Akkor még nem egyénileg utaztunk.
Elsõ alkalommal szárnyashajóval mentünk át Szantorinire (ha jól emlékszem evvel 2,5 - 3 óra volt az út), másodszorra pedig a nagy hajóval mentünk (avval 6 óra volt út).
Rethimnó kikötõjébõl indultunk mindkét alkalommal.
  Antero | #21350 Üzenet | 2007-02-27 14:06:48 |
kvalcsi írta:
Írtad, hogy 2x átmentetek Santorínire. Gondolom egyénileg oldottad meg az utat. Nagy komphajóval, vagy a sokkal gyorsabb szárnyassal utaztatok?
Tûnõdöm én is rajta, hogy esetleg át kellene menni, de szerintem nagyon kevés idõ maradna még Fira megnézésére is. Agios Nikolaoszból is megy át hajó Santorínire, de nem tudom hogy milyen. Bérelt kocsit lehet, vagy egyáltalán érdemes átvinni?

https://www.greekislands.gr/

kb 2 óra az út , bõven van idõ ...
  Ferrari | #21357 Üzenet | 2007-02-27 14:27:49 |
Szia Valcsi!

Tavaly nem volt szárnyashajó járat Heraklion és Santorini között. A nagyhajó kb 4 óra alatt ér át, így van Firában 4-5 órád. Mi egyénileg voltunk . Ez kb. 35-40 euróval kevesebb, mint a kinti irodáknál.
Kétféle útra fizethettél be. Az egyiknél busszal elvitték az enbereket Oia-ba. Õk elõbb kiszálltak a hajóról. A másik csoport még ment a nagy hajóval kb 10 percet, ott lehorgonyzott és kishajókkal vittek a partra. Onnan vagy lépcsõn gyalog vagy szamárháton vagy a libegõvel mehetsz fel a városba. A nagyhajóra autót nem is vihetsz fel ezek személyszállító hajók. Persze lehet mennek át komphajók is. Szerintem erre a 4 órára nincs értelme. Firának ezen a részén nem is közlekednek autók, nem is férnének el a szûk sikátorokban. Itt a lépcsõk miatt csak gyalogos közlekedés van. Én nem hagynám ki, nagyon szép Fira.
  Jox | #21359 Üzenet | 2007-02-27 14:33:02 |
Agios Nikolaosból is indulnak hajók Szantorinire, Valcsinak célszerûbb innen indulni.
Az irodás utazáson a busz vár a kikötõben és rövid pihenõkkel kõrbe visz a szigeten, némi idegenvezetéssel. (legalább is így volt a múlt évezred végén).
Pár órás Szantorini nézelõdésre talán ez a legjobb megoldás.
  Ferrari | #21363 Üzenet | 2007-02-27 14:44:22 |
Szia Jox!

Most is így van.
Igen, Valcsinak Agios Nikolaosból érdemes áthajózni szerintem is.
Ne hagyd ki Valcsi, nem fogod megbánni.
  Kvalcsi | #21371 Üzenet | 2007-02-27 14:55:13 |
Szia Ircsi!

Köszi a választ! Lehet, hogy akkor átmegyünk Santorínire is, de majd megbeszélem a barátainkkal, ugyanis 11-en megyünk Dél-Krétára. Igaz, rám bizzák, hogy mit nézzünk meg, de azért nem szeretném ha minden nap csak mennénk és pihenésre nem jutna idõ. Szerintem talán jobban járunk, ha most csak Herakliontól keletre esõ területeit nézzük meg Krétának. Az is igénybe vesz pár napot. A párom viszont nagyon szeretne átmenni Santorínire is. Engem is vonz, de szívesebben mennék inkább jövõre csak oda egy hétre és a másik hetet Ioson vagy Paroson eltölteni.
Santoríni nem szalad el (remélem), és olyan sok szép látnivaló van, hogy sajnálnám otthagyni mikor csak egy pici ízelítõt kapnék belõle.
  Jox | #21372 Üzenet | 2007-02-27 15:00:27 |
Szerintem is elõbb Krétát kell megismerni, hamár oda megy az ember.
Aztán át lehet menni onnan más szigetre is körülnézni.
Persze mindenki azt csinál amit akar. icon_wink.gif
  Kvalcsi | #21373 Üzenet | 2007-02-27 15:02:10 |
Szia Jox!

Ez a megoldás nekem is szimpi, ha körbe visznek Santorínin. Így azért több mindent láthatnánk, most már csak az a kérdés, hogy Makrisgialosból irodával el lehet-e menni egy ilyen útra.
  Jox | #21374 Üzenet | 2007-02-27 15:04:40 |
Ha Makrigialoson nem is (szerintem de), Agios Nikolaosban biztosan van több iroda is.

Szantorini nagy üzlet az irodáknak, talán csak akkor hagyják ki, ha nincs elég jelentkezõ.
  Kvalcsi | #21376 Üzenet | 2007-02-27 15:11:14 |
Majd meglátom, hogy tényleg átmegyünk-e, de én azért megpróbálom majd meggyõzni a barátainkat, hogy Santoríni egy külön utazás legyen jövöre. Eddíg mindíg oda jöttek ahová én mondtam (negyedszer nyaralunk együtt hatukkal), remélem megértik, hogy jobban járnak, ha nem csak rohanva ismerkednek meg azzal a szigettel, ami sokkal többet érdemel.
  Jox | #21378 Üzenet | 2007-02-27 15:20:44 | Agios Nikolaos

Ferrari | #21384 Üzenet | 2007-02-27 15:37:38 |
Sziasztok!

Persze ...ízlések és pofonok...
Én nem bántam meg, és legközelebb is el fogok menni Santorinire.
Nekem nagyon tetszett, viszont heteket nem tudnék ott eltölteni.
  Kvalcsi | #21387 Üzenet | 2007-02-27 15:55:42 |
Szia Ircsi!

Én sem szeretnék heteket ott tölteni, hiszen sok Kiklád-sziget ott van közel, ahová át lehet könnyen menni. Én csak azért félek ettõl a rohanós Santiríni kiruccanástól, mert nagyon sok és meredek lépcsõt kellene megmászni rövid idõ alatt és ez nekem már csak az én egyenletes, nyugodt tempómban sikerülhet. Krétán is van bõven mit megmászni, de ott magam tudom beosztani hogy mennyi idõ alatt nézem meg a látnivalókat.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 59 60 61 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu