Tolo
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 59 60 61 ... 536 537 538   >
Üzenet
  Kitty | #52908 Üzenet | 2008-02-17 23:13:54 | Válasz a #52902. hsz-ra
Szia! Az utazási iroda szerint, sõt az általam bevitt térkép szerint is a Marina ap. közvetlenül a homokos part feletti domboldalban van. Eddig mi mindig a központ felõli részen voltunk. Szeretünk esténként sétálni, nem baj ha ez kicsit messzebb esik a központtól.

Athénba nem fakultativ program keretében, hanem Naplionból busszal szeretnénk elmenni. Olcsóbb és nem leszünk idõhöz kötve, valamint Monemvasiába szeretnénk még elmenni. Eddig sose sikerült, mert szept-ban már nem ment a hajó. Remélem most végre összejön!
  H.apci | #52921 Üzenet | 2008-02-18 12:06:00 | Re:
Kitty írta:
...Athénba nem fakultativ program keretében, hanem Naplionból busszal szeretnénk elmenni. Olcsóbb és nem leszünk idõhöz kötve...

Ezt konkrétan tudod, hogy van közvetlen busz-összeköttetés és mikor, vagy csak gondolod?
  Ajken | #52937 Üzenet | 2008-02-18 16:26:31 |
Sziasztok!

Kicsit lebetegedik az ember pár napra, és már egy oldal tele van?! Látom, más is pörög a kirándulásra, csak tényleg lassan telik az idõ. Bár úgy nézem, a nejemmel mi leszünk az elsõ fecskék, akik húznak délre május végén! icon_cool.gif

Kérdezném:
Argosz, Tirünsz: ezeken a helyeken járt már valaki? Nincs messze Tolo-tól, de megérne egy túrát?
  Nagyéva | #52942 Üzenet | 2008-02-18 16:56:01 | Válasz a #52897. hsz-ra Előzmény #52897
szia kitty!Mi most megyünk elösször Toloba szept. 23 -tól 1 hét (sajna) az Apollon utazási irodától. Hát sok választási lehetöség nem volt náluk sem ,már erre az idöpontra is csak két apartmanba volt hely.Mi a Stavrosba megyünk. A másik fórumon sikerült pár képet kapni az apartman berendezéséröl mert a neten csak maga az apartman látható.
  H.apci | #52948 Üzenet | 2008-02-18 18:00:36 |
ajken írta:
Sziasztok!

Kicsit lebetegedik az ember pár napra, és már egy oldal tele van?! Látom, más is pörög a kirándulásra, csak tényleg lassan telik az idõ. Bár úgy nézem, a nejemmel mi leszünk az elsõ fecskék, akik húznak délre május végén! icon_cool.gif

Kérdezném:
Argosz, Tirünsz: ezeken a helyeken járt már valaki? Nincs messze Tolo-tól, de megérne egy túrát?

Az egy hét erre kevés lesz, vannak talán fontosabb, érdekesebb látnivalók is. Nézz utána a neten, s döntsd el... Argos és Citadel of Tiryns
  Vojandi | #52951 Üzenet | 2008-02-18 19:14:11 |
Szia ajken!

Argosz önmagábanis kedves kis város szerintem és van egy nagy vára, ahova fel lehet menni. A vár alatti domboldalban meg egy nagyobb ógörög színház romjai láthatók. Mi nem voltunk fent a várban, csak szétnéztünk egy picikét a városka központi részében. Direkt egy kirándulást nem ér meg, de ha átutazóban úgyis ott vagy, megállhatsz fél órára.

A másik helynek csak hallottam a nevét, de nem jut róla semmi sem eszembe.
  Cilla | #52954 Üzenet | 2008-02-18 19:36:43 |
ajken írta:

Kérdezném:

Argoszról már írtak, Tirünsz Naplion közelében egy prehisztorikus vár maradványa, van egy kazamata rendszere, ami felújítás alatt volt tavaly, 4 euro a belépõ, és bár a legrégebbi építészeti emlékek közé tartozik, ha a kazamatákba nem tudsz bemenni, akkor bentrõl sem látsz sokkal többet, mint a kerítésen bebámészkodva. Úgyhogy érdemes megkérdezni a bejáratnál. Nálunk megoszlottak a vélemények, a férjemnek nagyon tetszett, szerintem a Peloponészoszon olyan sok a látnivaló, hogy én nem pont ezt választanám, de ha utatokba esik, akkor érdemes megnézni, mert az ember elgondolkozik azon, hogy abban az idõben hogyan voltak képesek ilyen nagy kövekbõl kötõanyagok nélkül építkezni.
  Kitty | #52956 Üzenet | 2008-02-18 19:44:47 | Válasz a #52921. hsz-ra Előzmény #52921
Szia! Igen, azt konkrétan tudom, hogy Napflionból indul busz Athénba. Egyszer régebben nézegettem a Ktel menetrendjét, rajta volt. Most sajnos csak görög oldalt tudom megnyitni, nem értem miért nem lehet az angol verziót.
  Kitty | #52959 Üzenet | 2008-02-18 19:53:14 | Válasz a #52942. hsz-ra Előzmény #52942
Szia! Nekünk most az egy hét elég, mivel már negyedszer megyünk vissza és õszre is tervezünk még egy utat, talán most összejön a Mykonosi nyaralás. Tavaly sajnos nem volt elég jelentkezõ rá. icon_sad.gif
Ez a mostani utazás, egy hirtelen elhatározásból jött és Toló iránti szeretetünkbõl fakad. icon_lol.gif
Nem igazán érdekel az apartman felszereltsége, ennyi pénzért tisztában vagyok vele, hogy mit várhatunk. Igaz, tavaly õsszel egy fantasztikusan szép apartmanunk volt Perisszában, szerencsénk volt.
  H.apci | #52960 Üzenet | 2008-02-18 19:55:27 | Re:
Kitty írta:
Szia! Igen, azt konkrétan tudom, hogy Napflionból indul busz Athénba. Egyszer régebben nézegettem a Ktel menetrendjét, rajta volt. Most sajnos csak görög oldalt tudom megnyitni, nem értem miért nem lehet az angol verziót.

Köszi! Nekem ITT sikerült; próbáld meg! icon_wink.gif
  Kitty | #52962 Üzenet | 2008-02-18 20:20:43 | Válasz a #52960. hsz-ra Előzmény #52960
Hurrá! Köszi! Most már csak azt kéne tudni, hogy kb. mennyi idõ alatt ér oda és konkrétan hol van Athénban a busz pályaudvar. De ezt majd az "Athén" topicban fogom megkérdezni. Valahol azt olvastam. hogy 11,30 Eu/fõ a jegy.
  H.apci | #52963 Üzenet | 2008-02-18 20:36:03 | Re:
Kitty írta:
...11,30 Eu/fõ a jegy.

Ha összeadsz mindent (helyi közlekedések, megállás a csatornánál, idegenvezetés), nem biztos, hogy megéri, lehet, hogy jobb a szervezett... icon_confused.gif
  Kitty | #52967 Üzenet | 2008-02-18 20:51:34 | Válasz a #52963. hsz-ra Előzmény #52963
Elképzelhetõ. De a Korinthoszi csatornán mi már egyszer végighajóztunk, az Akropoliszon is jártunk, viszont a Régészeti Múzeumra csak 2 óránk jutott. Pont a szervezett út miatt. Így viszont kényelmesen megnézhetjük és idén ráadásként még egyiptomi leletek is lesznek láthatók.
  Cilla | #52973 Üzenet | 2008-02-18 21:26:19 | Re:
Kitty írta:
talán most összejön a Mykonosi nyaralás

Az gyönyörû, de ott NAGYON NEM MINDEGY hogy hova kerülsz! Ha nem voltál még, szívesen megírom a Mykonosban. icon_wink.gif
  Vojandi | #52987 Üzenet | 2008-02-18 22:59:06 |
Szia Kitty!

Emlékszel, amikor mi 97-ben együtt voltunk Toloban icon_smile.gif ? Mármint rám nem emlékezhetsz icon_smile.gif hanem az athéni kirándulásra, amin mindketten részt vettünk?
Akkor úgy volt, hogy elõbb kieresztettek két órára az Akropolisznál, majd rövid buszos városnézés után ismét szerte eresztettek 2-3 órara. Szerintem, ha csoporttal mentek és már az elsõ alkalommal elszakadtok a csoporttól és majd csak a visszaindulás elütt csatlakoztok újra, akkor marad vagy 5-6 órátok a múzeumra. Azt biztosan meglehet beszélni, a csoportvezetõvel, hogy hányra és hova kellene visszajönnötök, hogy ott ne hagyjanak. icon_smile.gif Én így csinálnám...talán...ha nem autóval mennék.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 59 60 61 ... 536 537 538   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu