Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 59 60 61 ... 139 140 141   >
Üzenet
  Kvalcsi | #16112 Üzenet | 2006-10-11 15:25:36 |
Szia Csutek!

Nagyon guszta lett! Szerintem ízleni fog a gyerkõcöknek és ráadásul különlegesség. Ahogy elnézem olivabogyó, koktél paradicsom, uborka, feta sajt is van benne.
  Kvalcsi | #16113 Üzenet | 2006-10-11 15:29:29 |
Sziasztok!

Én már évek óta nem veszek csak Füstli virslit, mert az szerintem még husiból van. Igaz nem túl olcsó, de legalább ehetõ. Párizsiból is csak a borjú vagy marha jöhet számításba. A többit egye meg az aki készítette, nekem nem nyerte el a tetszésemet.
  Csutek | #16115 Üzenet | 2006-10-11 15:36:44 |
kvalcsi írta:
Ahogy elnézem olivabogyó, koktél paradicsom, uborka, feta sajt is van benne.

Természetesen! És még van benne lilahagyma és sárga kaliforniai paprika. A koktélparadicsom csak dekoráció, fürtöset vágtam bele, mert annak olyan "nap íze" van.

A virslirõl és a párizsiról leszoktattam a családomat, amióta az egyik ismerõsöm húsüzemben golgozik. Mesélt a részletekrõl. Hidd el, jobb ha nem tudod mi van benne. Nekem a receptúrától felfordult a gyomrom.
  Kvalcsi | #16120 Üzenet | 2006-10-11 16:09:15 |
Szia Csutek!

Nagyon ritkán eszünk virslit, párizsit meg mégritkábban. Csak akkor kerül terítékre, ha nincs idõm fõzni vacsorát. Nem is szeretném tudni hogy mi van bennük, mert akkor tuti hogy végleg lekerülne az étlapunkról.
  Rebeka | #16123 Üzenet | 2006-10-11 20:03:41 |
Csutek!
Ez a sali tényleg nagyon guszta lett, nagy siker lesz a suliban. Lehet, hogy nekünk is kellene valami hasonlót szervezni. Tartok tõle görögsalit senki sem hozna. icon_cry.gif Nekem is kellene szerveznem valami nagyon olcsó görögországi osztálykirándulást, hátha meg sikerülne fertõznöm a köv. generációt. icon_wink.gif Tartok tõle ez csak hiú ábránd, csak 4 gyerekem nem hátrányos helyzetû. icon_confused.gif
De áttérve a félkész ételekre, ide sorolva a párizsit és más töltelék árukat: soha ne legyen senki kíváncsi rá miben mi található, fõleg hogyan készül. Én azért bizalmat szavazok a drágább áruknak, bízva benne, hogy az ár minõséget is takar.
Én Görögországban is ettem virslit, igaz nem én vettem, de nem voltam tõle elragadtatva, bár sokkal jobb volt a Csutek által emlegetett rémálomnál. Aztán megnéztem az árát is: nos annyiért már minõségi juhbeles változatot kapok itthon. Igazából kinn nem is keresem az ilyesmiket, mert nem tudok eleget enni a szinte csak kinn ehetõ vagy vehetõ ételekbõl. Nem is beszélve a tengeri herkentyûkrõl.
  Csutek | #16126 Üzenet | 2006-10-12 08:15:46 |
Szia Rebeka!

Ez az iskolai salátabár nem rossz dolog. A gyerekek egész héten készülnek rá. Rajzokat készítenek, nagyon lelkesek. Az egésszel csak annyi a probléma, hogy hiába van 24 gyerek az osztályban, mindig ugyan azok a szülõk jelentkeznek.
Sok féle salit tudok készíteni, de rajtam kívül senki sem csinál görögöt, viszont igénylik.
  Juhi | #16128 Üzenet | 2006-10-12 09:07:10 |
Szia Csutek!
Ez a sali nagyon jól sikerült. Kár, hogy mi itt csak nézni tudjuk.
  Csutek | #16132 Üzenet | 2006-10-12 10:01:33 |
Az ízét azért el tudjátok képzelni? icon_wink.gif
  Juhi | #16149 Üzenet | 2006-10-12 12:57:03 |
Sajnos csak képzelni.

Én is szoktam csinálni, de akkor ouzó, mazsolás bor, gyros stb.
  Csutek | #16171 Üzenet | 2006-10-12 15:09:10 |
Most nyeltem le az utolsó falat görögsalit (kicsit többet csináltam, hogy itthon is maradjon). Evés közben végig azokra gondoltam akik ugyan olyan Hellasz rajongók mint én. icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
  Kvalcsi | #16173 Üzenet | 2006-10-12 15:44:00 |


Ezekhez a tálakhoz mit szóltok?
  Csutek | #16174 Üzenet | 2006-10-12 15:52:46 |
Szia Valcsi!

Ez a szadizmus teteje. Egész nap csak zöldséget eszem, erre jössz a tengeri herkentyûkkel. icon_confused.gif
Még az a szerencse, hogy észrevettem a kalamárit is(többszöri próbálkozásra sem jött be), úgyhogy alább hagyott a felindultságom.
De nagyon klassz kép.
  Kvalcsi | #16175 Üzenet | 2006-10-12 16:25:47 |
Szia Csutek!

A két szélsõ tálon tényleg tengeri herkentyûk vannak, de a középsõn sok féle grill husi található.

Egyébként a kalamári csak azonnal a kisütés után finom, mert késõbb szíjasodik ahogy hül ki. Sajnos sok helyen elõre kisütik, és utána csak felmelegítik. Erre Hydra szigetén jöttem rá. Elõtte nekem sem volt a kedvencem, de ott az orrom elõtt sütötték ki a friss tintahalat (nem fagyasztottat) és isteni puha volt.
  Csutek | #16176 Üzenet | 2006-10-12 16:39:02 |
Amit én ettem Fourkán tocsogott az olajban és alig lehetett elrágni. Igaz a cicának nagyon ízlett. Amit itthon kapni, az szintén rághatatlan.
  Ferrari | #16183 Üzenet | 2006-10-12 21:18:08 |
Sziasztok!

Ezek a fagyasztott tintahalak nem olyanok, mint a fris. Kint is nehéz kifogni igazán, friss, finom , puha tintahalat.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 59 60 61 ... 139 140 141   >


Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu