Kifelé vihetsz 1 karton cigit, annyit engednek a szerbek is macedónok is és görögök is, ha a cigi szerb, vagy macedón. Ha viszont magyar cigit viszel, akkor a görögök engednek 4 kartont. (szerb-macedón akkor is csak 1-et!!!!!!)
Kifelé ital macedónokhoz mehet fejenként 1 liter 22%-nál erősebb tömény VAGY 2 liter 22%-nál gyengébb alkohol ÉS borból 2 liter fejenként. Szerbekhez viszont azt hiszem borból csak 1 liter fejenként. Görögök ugyanannyit, mint a macedónok.
Visszafelé Szerbia-Macedónia ugyanaz, Magyraországra:
szerb, macedón cigiből 2 doboz!!!!!!!! Görögből gondolom nem hozol, mert ott drágább, de görög cigiből 4 karton.
Free Shop-os cigiből 1 doboz sem!!!!!!
sziasztok! nagyon sokat vissza olvastam a beszámolókból és bele szeretem Pargába nem tudnátok nekem valami tengerre néző szállást ajánlani a Piso Krioneri közelében köszi szépen előre is a segítséget
Sziasztok!
Június 6.án haza értük a pargai nászútról,de mivel sajnos a lakodalom,költözködés miatt még nem vezették be az internetet,ezért csak most tudok beszámolót hozni.
Azt kell mondanom,hogy nem csalódtunk. Csupán az itt olvasottak alapján próbáltunk tájékozódni,és minden a lehető leg szuperebb volt. Párga gyönyörű….kedvesek az emberek,kellemesek az éttermek és a bárok.
Sajnos a gyenge gyomrunk,és az előző nyaraláson történő kis incidens miatt(hányás az Adriába)nem mertük megkockáztatni a hajókirándulásokat,bármennyire is fájt a szívünk és sajnáltuk. Maradtunk Párgán,és sokat sétáltunk.
Megpróbálom minden tapasztalatunkat leírni.
ZORBAS ÉTTEREM
-Ez volt az első hely,ahová megérkezésünk után rögtön beültünk,és mivel kevés az angol nyelvtudásunk,a görögröl meg ne is beszéljünk,ezért egy egy pizzát ettünk.
Margarita pizza-5,90euro
Zorbas pizza-8,20euro
Ica Tea-1,80euro
Sör-2,80euro
Mindkettő pizza nagyon fini volt. A pincérek kedvesek voltak. Voltak olyan napok h a vendégek táncoltak. Ide többet nem mentünk,mert legközelebb a Bacchos étterembe mentünk,ugyanis rengeteg jót olvastam itt róla.
BACCHOS ÉTTEREM
-Mint mondtam rengeteg olyat olvastam itt h ez szuper hely,nagy adagokat adnak,családias….stb..
Hát ez mind így van. Első nap beültünk,elökögtük h egy sör t és egy ice teát kérünk.A pincér látta h nem okés,megkérdezte h honnan jöttük,mondtuk h ,,Hungeri,,na rögtön szaladt,már hozta is a magyar étlapot. És ez így ment mindig amikor bementünk..megismert minket(mindenkit megismernek)és hozta a magyar étlapot.
Muszaka-7,7euro
Csirkemell hasábburgonyával-7,70euro
Spenóttal,sajttal töltött csirke,citromos,mustáros szószban-11,30
Bécsi szelet sült krumplival,rizsával,gombaszószal-8,valamennyi euro
Rablóhús-nem emlékszünk mennyi volt
Sajttal és darálthússal töltött canelloni-10,valamennyi euro.
Minden isteni finom és nagy volt.Kaptunk Uzot kaja után,meg egyszer gyümölcs szeleteket kis tányeron. A gyerekek kifestőst és ceruzákat kapnak h lefoglalják magukat. Szinte mindig tele volt a hely,és a pincér mindig kint táncolgat az étterem előtt.Mindenkinek ajánlani tudjuk a helyet.
GEORGES kajálda
Itt 2,20euro a gyros pitában,nagyon finom.
Először ettem itt kebabot,még soha nem kóstoltam ezelőtt,de annyira bejött h utánna csak azt ettem.Kebab 2,20euro.
,,33,,kajálda
Itt szintén isteni a gyros de itt csak 2euro.Kebab 2,30euro.
Amstel 0,33-2euro
Amstel 0,5-2,80 euro
Ice Tea 0,33-2euro
Sugar bar
5-21óra között csak 5euro a koktél. Mindig van valami kis apróság a ház ajándékaként. Először kis epres jégkását kaptunk,kis tál sósmogyoróval,utána kis tányéron paradicsomot és olajbogyót.
DALLAS SUPER MARKET
-Coca cola 2l-1,99euro
-Olivaolaj 0,5l-fajtától függően vátozó az ára,mi 3,50euroert vettük
-Napraforgó olaj 1l-2,59euro
-Párgás bögre kiskanállal-2,95 euró,máshol mindenhol drágább
-Prost sör 0,5l-0,88euro
-Halkonzerva-1euro
-Ica tea 2l-1,85euro
-Víz 6x1,5l-2euro
-Tost kenyér-1,50-2,50euro
-Szappan + hűtőmágnes-1,30euro
VÁROSBAN
-Fagyi:kicsi-1,50
közepes-2
nagy-3euro
Gombóc-1,50euro
STRANDOK:
Városi-ott szerettünk a legjobban fürdeni,nagyon hangulatos a kis sziget..szép tiszta a viz.A strandon minden megtalálható,homok,kis kavics,nagy kavics..
Piso Krioneli-nagyot csalódtam,ugyanis SZERENCSÉRE búvárkodni mentem be,és amikor megláttam az alján a rengeteg konzerv dobozt..hát megijedtem és rögtön eljöttünk.A strand nagy köves.
Valtos-kicsit messzebb van,kb 20perc volt a mi szállásunktól.Nagyon nagy strand,tiszta a víz.Legbőképpen apró kavicsos a strand.
Lichos-hát ide is elsétáltunk,1,5óra gyalog,szóval aki nem bírja a ,,fel a hegyre,le a hegyről,,sétálást,az inkább ne kockáztassa meg.Egyébként megy vizi taxi,de sajna nem tudom mennyi.Kb 4 euró.
Hát röviden ennyi...ha valakinek van kérdése szivesen válaszolok.
üdv
Nyáron a Zachariasba fogunk megszállni, és szeretnék segítséget kérni a szúnyogok miatt
Van az ablakon szúnyogháló? És vmi nap ellen? Redőny, spaletta?
Átrágtam magam a fórumon, és köszönet a sok infóért Mindenkinek!!!, de ezzel kapcsolatosan nem találkoztam infóval.
Szia Beetle!
Nektek milyen tapasztalataitok voltak a Lichnossal kapcsolatban. Érdemes oda átnézni mert már olvastam jót is meg rosszat is. Mondjuk biztos nagyon szép lehet az oliva erdőn átvezető út.
Az olíva erdőn átvezető út érdekes. Az nekünk kb 20 perc volt, de mi elég gyorsan sétálunk. Viszont ami borzasztó volt, az az erdő utáni rész ahol kacskaringós beton úton kellett lemenni a strandig. Se árnyék, meleg is, az szenvedés volt, úgyhogy visszafelé vízitaxival jöttünk. Nekünk nem jött be a Lichnos, nem tetszett az a süppedős aprókavics, nem tetszett, hogy azon a kb 2 báron kivül semmi nincs a parton, kicsit úgy éreztem magam, mintha el lennék zárva a külvilágtól, a víz baromi gyorsan mélyült, és furcsa zöld volt a színe is. Olyan volt az érzésem, mintha egy tóban fürdenék. Egyszóval szépnek szép (főleg fentről), de nekünk nem tetszett....3 órát voltunk, de fél óra után alig vártuk, hogy elteljen a maradék idő és jöhessünk vissza Pargara.
Még azt elfelejtettem kérdezni, hogy ugye a Lichnoson is lehet bérelni napernyőt napággyal? Nem tudjátok esetleg, hogy milyen árba lehet mert én biztos nem fogok egy napernyőt átcibálni oda 40 fokos melegben főleg, hogy odafele gyalog szeretnénk menni.