Samos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 6 7 8 ... 21 22 23   >
Üzenet
  Mandzsi | #31791 Üzenet | 2007-06-18 11:45:29 |
Szia Andi,
Sajnos nagyon úgy tûnik, hogy idén Samos nem jön össze, így nagyon fájó szívvel bár, de le kell mondanunk róla. Az a probléma, hogy mivel csak hotelek vannak az iroda szegényes kínálatában, ezek elég húzós árra jönnek ki. Reménykedtem benne hogy last minute-tel olcsóbb lesz, minden nap nézem a last minute frissítéseket, de arra jutottunk hogy még így is elég húzós az ára. Így most errõl lemondunk, és bízom benne hogy jövõre talán apartman is kerül a kínálatba.
Viszont, még mindig megy a vacilálás hogy hova menjünk, bár már szûkült a kör. Átmegyek a megfelelõ fórumba és felvetem a lehetõségeket, hátha majd jönnek hozzászólások amik segítenek a döntésben.
Mandzsi
  Vojandi | #31801 Üzenet | 2007-06-18 12:35:45 |
Mandzsi, én igazán sajnálom, de érzetem, hogy így lesz. Nagyon lelkes voltam, mert engem lenyûgözött Samos és kívánom, hogy sok ember láthassa azt a sok szépséget, de ezt tapasztaltam, amit most te is írsz. Magyarországról túl szûkre szabottak a lehetõségek és így a végösszeg meg túl sokra jön ki, így aztán végezetül senki sem utazik erre a csodálatos szigetre. Kicsit csalódott vagyok, mert annyira szerettem volna hallani, hogyan tetszett ott másoknak. De talán majd bátrabbak lesztek és valamikor neki vágtok privát szervezésben. Remélem, még másik topikban is segítségedre tudok leni. Andi
  Mandzsi | #31804 Üzenet | 2007-06-18 12:47:59 |
Hát, elhiheted, mi mennyire sajnáljuk! Abban bízok, hátha bõvül majd az irodák kínálata is, mindenesetre ha az Aeolus-nál járnánk foglalni, javaslom majd nekik hogy bõvítsék a kínálatot, hátha hallgatnak az ügyfél észrevételeire...icon_smile.gif
A privát szervezés se lenne rossz, de gondolom akkor azt nagyon idõben kell elkezdeni, hogy kedvezõ árú repülõjegyet találjunk Bécsbõl, közvetlen samos-i járatot.
Szóval, majd legközelebb....icon_smile.gif
  Vojandi | #31805 Üzenet | 2007-06-18 12:52:02 |
Melyik másik szigeten gondolkoztok?
  Jox | #48959 Üzenet | 2007-11-27 08:47:12 | Samos város
  Jox | #48960 Üzenet | 2007-11-27 08:47:32 | Samos város
  Vojandi | #49001 Üzenet | 2007-11-27 20:35:27 |
Ugyenilyen képem nekem is van a fotóalbumban icon_smile.gif
  Gabako | #53257 Üzenet | 2008-02-23 20:50:52 | Válasz a #49001. hsz-ra Előzmény #49001
Itt is szia Andi,
Párom régóta tudja, hogy Samos mániás vagyok, de eddig tényleg megfizethetetlen volt...nade idén. Még mindig ez a legdrágább, de már a hát talán belefér kategória. Erre benéztem ide..na nekem annyi. A legszebb sziget ahol valaha voltál? Huh....na most szerinted Karpathos vagy Samos? És itt kedvesek az emberek és jó a kaja is... icon_lol.gif
  Vojandi | #53296 Üzenet | 2008-02-24 18:25:56 |
Szia gabako!

Az ember mindig sokkal lelkesebb, elvakultabb, ha anyaralásból visszatér, mint aztán pár évvel késõbb.
Samos nem a legszebb sziget, ahol jártam, mert az Karpathos icon_smile.gif icon_smile.gif Szóval valószínûleg az ember azt érzi a legszebbnek, ahol legutóbb volt.
De Samos nagyon zöld, nagyon vadregényes, és én a zöld szigetek rajongója vagyok.
Úgy tudom, az Aeolusnak van oda is útja.
Bármiben szívesen segítek és ha benézel itt a hellaszon a "tartalom -> leírások" részbe, ott találsz egy hosszó, részletes bemutatót a szigetrõl.
Ha most döntenem kellene, hova mennék újból szívesen, nagyon nehéz lenne a két sziget közt döntenem. Samosszal csak egy baj van, hogy kevés strandja van és ami van, az is fõleg nagy köves. Egész más a stílusa a két szigetnek. Samoson nagyon szívélyesek voltak az emberek és voltak nagyon eredeti görög kaják is (most ezt összehasonlítsképp írom, a Karpathosnál kérdezettekkel). Azt hiszem, Samosra jobban visszavágyom, mint Karpathosra. De mindkettõ nagyon egyedi világ.
  Gabako | #53299 Üzenet | 2008-02-24 18:59:20 | Válasz a #53296. hsz-ra Előzmény #53296
köszi a válaszod, a segítség mindig jól jön egy sziget ismerõstõl.. fogok is kérdezni. Mindkét (Karpathos és Samos) beszámolód elolvastam, na ezek alapján nem lehet dönteni. (Szerencsére még régen vettem egy Samos és környezõ szigetek DVD-t, már csak egy Karpathos videó kellene) Asszem a páromra és a fiamra bízom a döntést, nekem mindegy, csak görög sziget legyen. icon_wink.gif Még 6 napom van a döntésig...na ilyenkor már a borsó ott van abban a bizonyos hátsó félben. Ha majd mind a 777 görög szigetet bejártam, akkor majd elkezdek a visszatérésen gondolkodni...de addig is hív az új sziget.
Olvasom, hogy valami könyvet írsz? Meg szabad tudni, hogy ez mi lesz és Mo-on is meg fog jelenni? Vagy csak a magadé lesz icon_sad.gif
üdv
  Vojandi | #53300 Üzenet | 2008-02-24 20:01:23 |
Már 3 "könyvet" írtam icon_smile.gif Az utazásaimról szólnak, nem csak görögrõl... Az egyiket elfogadta egy kiadó, de nekem kellene állnom a kiadás költségeinek egy részét, ami túl sok, ezért visszaléptem és próbálkozok máshol is. Ha lesz valami, akkor itt közzé teszem.

Mi, amikor Samosra mentünk, igazaból már abban az évben is Karpathosra akartunk, de akkor Samos volt olcsóbb és ezért esett rá a döntés. Én azt tudom csak javasolni, hogy állíts magadban (vagy akár papíron is) egy listát, hogy milyen érvek vannak elõnyben, és esszerint sorold be a két helyet. Mi a fontosabb számodra. Írd fel a két szigetet két oszlopba és sorold be alájuk, mi a pozitívum bennük. Ahol több gyûlik össze, az nyert icon_smile.gif Vagy pedig írd cetlire a nevüket és valamelyik családtag sorsolja ki az egyik cetlit egy vázából (mi néha így döntünk, ha már totál döntésképtelenek vagyunk). icon_smile.gif

Amit írtam, az nem a beszámolóm, hanem a sziget bemutatása, azaz egy komplett útikönyv.
  Gabako | #53301 Üzenet | 2008-02-24 20:28:29 | Válasz a #53300. hsz-ra Előzmény #53300
nagyon atom az rengeteg infó. Ezeket szabadon kinyomtathatom és használhatom nyaralásom alatt? Rengeteg hasznos infó, tényleg, mint egy utikönyv. Én vevõ lenék egy ilyen szinvonalas könyvre... icon_wink.gif párom sokat fotó, max küldök neked hozzá képet, ha kell icon_lol.gif
De ez a lista sem rossz ötlet...
üdv
  Gabako | #53554 Üzenet | 2008-03-01 19:39:03 | Válasz a #53300. hsz-ra Előzmény #53300
Ismét szia Andi,

hát megvolt a nagy döntés (irányított, de a fiam általinak mondott helyre) és Samosra megyünk. Fiamnak nagyon tetszett a Potokaki név, így egybõl rácsapott. Pár méterre a tengerparttól aug közepén, bár csak 11 napra. Ilyenkor kezdek még jobben elszállni, keresek infókat, már csomagolok, sõt már ott is vagyok...icon_smile.gif Most épp valami jó útikönyvet keresnék (lehet angolul is, sajna a német nem nagyon megy). Tudnál ebben segíteni? Addig is még kb 1000x el fogom olvasni a beszámolód, leírásod..fejbõl fogom tudni.
Üdv
  Vojandi | #53558 Üzenet | 2008-03-01 22:14:41 |
Szia gabako!

Örülök a döntéseteknek!!! icon_smile.gif
Nem tudom, hogy létezik-e Magyarországon angol nyelvû útikönyv, de ha igen, akkor azt a budapesti Ferenciek terén, a nagy vaskapu alatti belsõ részben lévõ kis könyvesboltban biztosan meg lehet venni.
Amit ajánlottam neked itt a leírások közt, azt egy útikönyvbõl fordítottam, tehát az is útikönyv icon_smile.gif esetleg nyomtasd ki és vidd el magaddal.
Mikor mentek???
  Gabako | #53559 Üzenet | 2008-03-01 23:12:57 | Válasz a #53558. hsz-ra Előzmény #53558
hát mi is örülünk..icon_smile.gif ez a baj itthon, hogy a Marco Polonak ugyan van németül könyve, de valamiért magyarra nem akaródzik lefordítaniuk. Biztos még nem éri meg. Már több könyvet vettem a http://toubis.gr/ oldalról. Lehet, hogy akkor ezt is onnan kell megvennem. És persze a te leírásod ki fogom nyomtatni.
Aug 12-én megyünk Pozsonyból (még 5 hónap..icon_sad.gif és egy kicsit tartok a pozsonyi indulástól, de álítólag 2 óra, ami azért nem annyira vészes) a Beach Volley-ba. Ott volt gyerekkedvezmény, ami azért sokat jelent árban
üdv
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 6 7 8 ... 21 22 23   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu