Görög konyha
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
<   1 2 3 ... 6 7 8 ... 16 17 18   >
Üzenet
  Kukucs | #19032 Üzenet | 2007-01-19 22:21:18 |
Sok kaja folytonosan itt http://eviagreece.blogspot.com Jó étvágyat:))
  Juhi | #19141 Üzenet | 2007-01-22 08:05:03 |
Sziasztok!
Szombat és vasárnap is gyros volt az ebéd, sültkrumplival, tatzikivel, és ouzóval és persze finim borral. Mivel van még egy kis gyros és tatziki is, ma is ez lesz az ebéd.
  Lacka | #20298 Üzenet | 2007-02-12 14:06:26 |
Nálunk meg tzatziki és keftedes volt, valamint szentségtörõ módon krumplipüré hozzá...
  Rebeka | #20317 Üzenet | 2007-02-12 19:11:06 |
Én a keftedest friss mentával szeretem, de sajna még most kezd hajtani. Te mivel készíted?
  Csutek | #20324 Üzenet | 2007-02-12 20:24:20 |
Rebeka!

Én szeretem a szárított fûszereket is, mert intenzívebb az ízük, mint zölden.

Lacka!

Nem tudom, hogy Göröghonban mivel tálalják a keftedest, de mi a saját gyártmányú vagdalthúsunkhoz szívesen esszük a krumplipürét.
Sajnos a görög keftedest még nem kóstoltam, mert leragadtam a gyros, suvlaki és halételek csokránál. Ja és a palacsintájuknál.
  Juhi | #20329 Üzenet | 2007-02-13 06:37:02 |
lacka írta:
Nálunk meg tzatziki és keftedes volt, valamint szentségtörõ módon krumplipüré hozzá...


Szia Lacka!
Lehet, hogy irtad már, de mi az a keftedes?
  Juhi | #20330 Üzenet | 2007-02-13 06:38:11 |
Szia Csutek!
A görög palacsintát én is imádom, sajnos csak Sartin találkoztam vele.
  Csutek | #20333 Üzenet | 2007-02-13 07:29:32 |
Szia Juhi!

Én csak Fourkán ettem ilyen fincsit. Olyan nagy a palacsinta, hogy eggyel jól lehet lakni.
Ha megengeded, válaszolok Lacka helyett. A keftedes olyan, mint a mi fasírt golyócskáink, csak más a fûszerezése.
  Juhi | #20336 Üzenet | 2007-02-13 07:49:39 |
Szia Csutek!
Köszi, akkor lehet, hogy már ettem is.
A palacsintát én meg sem bírtam egyszerre enni, mert nagyon hatalmas.
  Lacka | #20346 Üzenet | 2007-02-13 10:05:54 | Keftedes
juhi írta:
Lehet, hogy irtad már, de mi az a keftedes?


Görög fasírtgolyócskák.

1 kg darált hús
2 tojás
1 vörös vagy lilhagyma apróra vágva
1-2 gerezd fokhagyma apróra vágva
3-4 szelet vízbe áztatott, kinyomkodott, szétmorzsolt kenyér
só, bors, petrezselyemzöld, oregano, friss menta

A dolgokat jól összekeverem, éjszakára hagyom összeérni a hûtõben. Kis golyócskákat formálok belõlük (evõkanálnyi mennyiségekbõl), lisztben megforgatom, forró olajban megsütöm. Aztán jól megeszem.
  Lacka | #20348 Üzenet | 2007-02-13 10:11:10 |
Rebeka írta:
Én a keftedest friss mentával szeretem, de sajna még most kezd hajtani. Te mivel készíted?


Természetesen mentával. Ma már szinte minden ABC-ben (legalábbis Pesten) lehet kapni 200Ft körül élõ fûszernövényeket, közöttük mentát is. Egy ilyen pont elég 1 kg húshoz, és lehet továbbhajtatni.
  Juhi | #20360 Üzenet | 2007-02-13 11:15:16 |
Szia lacka!

Köszi, lehet, hogy hétvégén kiprobálom. icon_lol.gif
Szombaton sikerült finom fetát vennem, ezért készitettem görög salit. Milyen jó lett volna a fasirt mellé is.
  Jox | #22165 Üzenet | 2007-03-08 11:31:19 |
  Csutek | #22168 Üzenet | 2007-03-08 11:46:52 |
Látom Jox újra kezded a kínzásunkat. icon_mrgreen.gif Már mindenki ki van éhezve az igazi görög ízekre(fõleg itt a világ végén) és te jössz ezekkel a fotókkal. Sajnos amit mi készítünk, sohasem lesz olyan, mint amit kint eszünk.
  Juhi | #22180 Üzenet | 2007-03-08 12:58:32 |
Szia Csutek!
Most ebédidõben, nagyon jó ez a kép, nem hizlal. Bár nem is laktam jól tõle.

És nekem még nagyon sok napom van, hogy újra ehessek ilyen finomakat.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
<   1 2 3 ... 6 7 8 ... 16 17 18   >


Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu