Melyik részre utazol?
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Úticélok, tervek
<   1 2 3 ... 6 7 8 ... 78 79 80   >
Üzenet
  Rebeka | #3515 Üzenet | 2005-12-19 20:10:01 |
Angi!
Örülök, hogy nálatok ennyi minden megvalósítható mert kifizetik a szülõk. Ez így jó, így helyes. Görögország elég olcsó ahoz, hogy ez is beleférjen. Beszélj a szülõknek arról is, hogy az ott láttotakról fognak tanulni még középiskolában is, és a gyerekek így tájékozotabbak és nyitottabbak lesznek. Arról már ne is beszéljek mekkora élmény testközelbõl vizicsikóval, csodás halakkal, esetleg kicsit messzebbrõl tengeri sünnel vagy éppen polippal találkozni. Mivel évek óta ott nyaraltok tudsz nekik mesélni a költségekrõl is, a szenzációs légkörrõl, a látnivalókról. Nem tudom hány gyereket visznek a szülõk ilyen helyekre nyaralni, de ha csak a gyerek megy ugye lényegesen olcsóbb a családnak és egy rendes családban a gyerek az elsõ.
Hát sok sikert a meggyõzéshez, és tényleg jó ötletnek tartom ha egy pár szülõt elõre megnyersz az ügynek. Fõleg ha sikerül a hangadókat, a többi már könyebben enged. Nincs köztük ilyen hozzánk hasonlóan Görögországgal véglegesen megfertõzött? icon_lol.gif
  édes | #3516 Üzenet | 2005-12-19 20:20:03 |
Szia Rebeka!
Végül is beszéltem,de sajnos nem sikerült minden szülõvel.Ezért megbeszéltük az O.FÕvel,hogy januárban összehivunk egy rendkivüli szülõit.De akik halották,azt mondták nem is sok,és benne vannak.És még várom a kedvencem ajánlatát.
Sajnos nem tudom ki járt már közülük kint.Tudod,nekem annak idelyén sokat segitett,hogy Gabó tancia egy nagyon kedves
görög nõ volt.Az anyja Korfui ,az apósa Platamoni.
  Jox | #3884 Üzenet | 2005-12-30 14:13:05 |
  Lusa | #3885 Üzenet | 2005-12-30 14:29:35 |
bocsi azt kérném ha valaki volt sokat é görödoszágban. akkor össze tudná nekem hasonlitani stavrost-asprovaltával?.eddig csak sartiban voltam az nagyon szép volt dde most vmi nagyobb nyüzgöbb helyre szeretnénk menni......fiatalok szempontjábol is szeretnék hallani vmit mindkét helyrol...disco stb.......
  Vojandi | #3889 Üzenet | 2005-12-30 15:38:48 |
Szia Lusa!

Voltam mindkét helyen, de 1997-ben, így azóta bizonyára sok minden változott, fejlõdött. Azért pár szót írok az én tapasztalataimról.

A strand Stavrosnál: széles aranyszínû homok, kék tenger és a háttérben a várost körülölelõ zöld dombok, hegyek. A strand zsúfolt volt. A víz lassan mélyült, az elsõ pár méteren kövek voltak a fenéken és beljebb is voltak hébe-hóba. Tengeri fû is volt, és maga a víz nem volt nagyon tiszta, zavaros volt.
Asprovalta strandja hosszú, széles homokos, aprókavicsos strand, kicsit gyorsabban mélyül a víz, mint Stavrosnál és mivel sokkal védtelenebb, nem olyan öböl szerû, mint Stavrosnál, elég erõsen tud hullámozni is, ha éppen ezt fogod ki. De ha éppen nem hullámzik, akkor nagyon tiszta a víz.

Maga Stavros falu nagyobb, mint Asprovalta és szerintem hangulatosabb is, mert van olyan kis falumagja, ahol a szûk utcák közt sétálni lehet és rengeteg üzlet meg szórakozóhely is van. Asprovaltáról kevesebbet tudok, ott csak egy napot voltunk, de Stavrosban két hetet. Nekem nagyon tetszett Stavros, szerintem kicsit nyüzsisebb hely, mint Asprovalta - azaz ilyen volt 8 évvel ezelõtt.

Andi
  Rebeka | #3897 Üzenet | 2005-12-30 17:12:40 |
Szia Lusa!
Én az idén voltam mindkét helyen, és pár éve is. Vojandi leírása ma is áll, de Asprovalta azóta nyüzsisebb lett. Nekem is Stavros tetszik jobban, hangulatosabb, de a víz tisztasága nagyon messze van Sartitól. Astravoltán jobb. Viszont Stavrosban kimondottan meleg volt a víz. Ugyan akkor pl. Parálián sem volt tisztább a víz, de hidegebb. Viszont Stavrosban találkoztunk elõször szemtõl szembe csikóhallal, ami az ottaniak szerint elég gyakori. Nos disco témában nem vagyok járatos, nem kerestük és nem is láttunk egyet sem. Parálián viszont rengeteget akaratlanul is.
  Jox | #3932 Üzenet | 2006-01-02 11:21:20 |
Új szavazás indult az Ajánló oldalon (alul): "Hova utazol 2006-ban?" címmel.
  Jox | #4090 Üzenet | 2006-01-05 15:13:16 |
  édes | #4255 Üzenet | 2006-01-10 15:19:20 |
AKIT ÉRDEKEL,
annak elmondom,hogy a lavinát elindítottam! icon_biggrin.gif icon_lol.gif icon_razz.gif icon_lol.gif
Meguntam a várakozást és -az Ofõ beleegyezésével-készítettem egy tájékoztató jellegû szórólapot az osztálynak.Minden gyerek kapott egyet ,amit a szülõknek otthon megmutatnak.Tartalmazta a kb idõpontot,a szállást,a kirándulásokat,stb.A gyerekek fele rögtön azt mondta,hogy tutira jön,de mindegyik annyira boldog volt! Remélem a szülõk nem fogják hirtelen lehûteni õket .De én remélem,hogy így már nyert ügyem van.
  Rebeka | #4263 Üzenet | 2006-01-10 15:48:26 |
Édes!
Ügyes voltál, jól tetted. Persze a gyerkõcök azonnal lelkesednek és aztán nem mindig van ennek realitás alapja. De gondolom azért ez téma volt köztük, mármint a görögországi kirándulás és otthon errõl meséltek is. Erre alapozva már otthon szándéknyilatkozat is elhangozhatott, így lehet hogy tényleg mennek is. DE: sok év tapasztalatából leszûrve sok szülõ akkor mond nemet amikor fizetni kellene. Csúnya dolog a gyerekkel szemben is, de valós dolog.
Az osztályfõnök már valószínüleg képben van ezekkel a jelenségekkel kapcsolatban, kérd az õ segítségét is.
  édes | #4265 Üzenet | 2006-01-10 15:59:23 |
Rebeka,
Igen,lehet,hogy így lesz.De ha már 20an leszünk,megyünk!Nem tudnám azonban elviselni a gyerekek csalódását,ezért mindent beleadok.30 napom van ,hogy felkészüljek.Az Ofõ mellettem áll,segít.A gyerekek ma hallottak a tervrõl elõször.Én magamból indulok ki,mikor azt mondom,hogy a gyerekek rábeszélõ kepessége nagy és számolok is vele.
  Mia_ | #4277 Üzenet | 2006-01-10 20:50:28 |
édes: én életemben elõször 1991-ben voltam Görögországban, ekkor 12 éves voltam. Az évszám két dolog miatt fontos, egyrészt mert az akkori elég "balhés" Jugoszlávián át mentünk busszal, másrészt meg hogy akkoriban még sokkal konzervatívabbak és szigorúbbak voltak a szülõk, mint most. Egy busznyi gyerek jött össze, + 1-2 autóval jöttek még szülõk kísérõnek. És nem ám egyszerû kis tengerparti nyaralás volt, hanem Paralia-Athén-Tolo-Meteorák körút, mindenhol megálltunk 3-4 napra, kempingben aludtunk, a sátrakat és a konzervkaját vittük magunkkal. Nagy sikere volt, a mai napig állítom, hogy életem egyik legnagyobb élménye!! Úgyhogy rajta a szervezéssel! icon_smile.gif
(amúgy nekem az év végi jegyemtõl tették függõvé icon_smile.gif )
  Janka | #4279 Üzenet | 2006-01-10 21:26:02 |
Édes!
Életemben elõször jártam Görögországban az elmúlt nyáron (hála a barátainknak). Csodálatos élményekkel, érzésekkel, hangulatokkal gazdagodva és kissé fájó szívvel jöttem haza, s attól kezdve egyfolytában vissza vágyok.
Nagyon szurkolok nektek, hogy összejöjjön egy hangulatos, felejthetetlen nyaralás.
Biztos, hogy nagyon sok múlik a szülõk anyagi helyzetén, de ha a saját osztályodban esetleg nem sikerül elég jelentkezõt találni, talán több osztályban, esetleg évfolyamban is lehetne próbálkozni. A lényeg, hogy soha ne adjátok fel az álmaitokat. Mindenre van megoldás.
Üdv.Janka
  édes | #4290 Üzenet | 2006-01-11 07:43:54 |
Köszönöm a jó kivánságokat.
Ha ennyien akarjuk tuti összejön. icon_biggrin.gif

Kedves Janka,én csak egy lelkes anyuka vagyok,és a fiammal kitaláltuk,hogy mi lenne ha vinném az egész osztályát. icon_wink.gif
  Kriszta35 | #4293 Üzenet | 2006-01-11 08:25:06 |
Szia Angi!

Nagyon örülök a fejleményeknek, szerintem össze fog jönni, mert elég ha csak képket, és élményeket mondasz el. Ha valaki nagyon lelkes, és ezt el is tudja úgy mondani, az már szerinem fél siker. icon_lol.gif

Azzal érveljél még, hogy itthon a Balatonnál is kerülne annyiba, mint a Görögország, az idõ is kiszámíthatalan, ez egy másik ország, és minden európai kultúra alapja, a tanulás szempontjából ez nagyon fontos, szerintem.

Hajrá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Úticélok, tervek
<   1 2 3 ... 6 7 8 ... 78 79 80   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu