Ezért nem kell utazási irodával foglalkozni! Akkor nincs aki lebeszéljen!
Mivel riogatnak? Nem hinném, hogy Vourvourouban zavargások lennének. Az apartmanok tulajdonosai mindent el fognak követni, hogy a szezonban legyen bevételük. A tele tank üzemanyag bőven kibírja a határtól oda-vissza.
Nekem 3.5 évesek voltak az ikreim, mikor először mentünk, velük nem volt gond. Mi is este szoktunk indulni. Javaslom az "Utazás gyerekkel" topicot.
Mire vagy kíváncsi?
Még láttam, de a környékét ismerem. Kicsit távol van a víztől, de nem vészes. Közel van a híres Karidi beach, de nem távolság a többi part sem. Van közvetlen közelében egy jó gyrosos, palacsintázó, pizzéria. A közelebbi supermarket kb. 1 km.
Ha kíváncsi vagy valami konkrétumra megnézem Neked, keddtől ott leszünk a közelében, ha minden jól megy!
igazából erre, köszönöm
első sorban arra voltam, h a hely(apartman) tényleg létezik. ez már megnyugtató
esetleg ha van olyan étterem/bár/partszakasz stb.., amit semmiképpen se hagyjunk ki, azt szívesen veszem:)
Nektek jó utat!
Szóval még NEM láttam a szállodát, de azt a környéket, ahol a térkép mutatja ismerem! Alapvetően apartmanpárti vagyok, szállodákat nem is néztem.
Nem valószínű, hogy egy kamu helyet hirdetnek és szedik a pénzt érte, de megnézem neked, kedden ott szeretnék gyrosozni.
Elég sokat írtam a helyről ebben a topicban, nem sok az egész, tovább tartana újra leírni, mint visszaolvasni 1-2 évet. Amit ne hagyj ki: a Paris étterem. A szállodától a falu közepe felé esik, de nem látszik az útról, mert közvetlenül a parton van, ki van táblázva. Ha jókor mentek és a korláthoz ültök csodálatos naplementét lehet kukkolni vacsi közben, és a kaja is szuper.
ja, azt már végigolvastam mind, arra gondoltam, ha valami újat fedeztek majd fel még, akkor várom szeretettel az infókat:)
ha arra jársz, köszönöm h megnézitek, de én sem hinném, h fiktív házakat rajzolnának a térképre és kiadnák. ha mégis, alszunk a tengerparton:)
amúgy elvileg ez sem szálloda, hanem apartmanház féle...
Szia titi68!
2 éve, mikor Sartin nyaraltunk, átmentünk Vourvourouba. Hallottuk, hogy gyönyörű a partja. Elég hosszan mentünk, de sehol nem tudtunk lemenni a tengerhez, mert be volt kerítve. Gyögyörű volt az út, tele pálmákkal, leánderekkel. Végül baloldalt volt egy kisbolt, ott visszafordultunk. Lehet, hogy tovább kellett volna mennünk? Jövő pénteken ismét Sarti megyünk. A kisbolttól még tovább kell menni? Vagy valamilyen másik írányba induljunk? Köszönöm, ha segítesz! Üdv.Éva
A tengerpart szinte végig be van építve, de minden 4-5 telek után van egy keskeny lejárat, ahol le tudsz menni, van amelyiken akár kocsival is. Ezen a képen már szerintem jól látható a falu, a keskeny utak a telkek között a lejárók. Nem igazából értem, hogy merre jártatok. érdemes a faluba a Nikiti felőli lehajtón bemenni, így balra esik a tenger, és jobban látszanak az utak. A Karidi beach is ki van táblázva, de az a falu másik végén van. Ha picit túlmész a lehajtón, akkor párszáz méter után lesz a Livari Beach, az is nagyon szép.
Most már megnyugodhatsz, saját szememmel láttam az Alexandrost! Ott van, ahol a térkép mutatja, a gyrosos és a palacsintázó mellett. A Kararidi beach kb. 8-10 perc lehet gyalog, de kocsival sem kevesebb, ha sokan vannak a standon.
remek, köszönöm szépen!
hétfő hajnalban indulunk, du ott akarok lenni:) már nagyon várjuk!
mint friss utazó, tankolni gondolom még mindig makedón-szerb-magyar-görög sorrendben érdemes...
gyalogolni meg tudunk 10 percet.
erre a gyrososra mondtad, h jó, ugye?
Az előbb írtam egy pár sort ITT. A benzin sokkal olcsóbb Macedóniában, mint Szerbiában, a gázolaj gyakorlatilag egyforma. Görögországban nem kellett tankolnom, de ott a legdrágább, az biztos.
A hétfő hajnali indulással szerintem necces lesz délutánra odaérni, de legyen szerencséd! Mi kifelé kedden éjjel 1-kor értünk a határhoz, és délután 3-kor értünk a szállásra (minden hazai óra szerint) Ha nem tévedek, akkor ez még törökvészes hétvége lesz, tavaly még kedd esti indulással is volt torlódás itt-ott. Hazafelé szerintem véletlenül se gyertek Röszkének, mi tavaly aug. 18-án, csütörtökön indultunk vissza, hatalmasat szívtunk!
Igen, a szállás melletti gyrosos jó, de ne délben menjetek, mert akkor rakja fel a friss tömböt, délután-este az igazi. Menjetek el vacsizni a Paris étterembe (nincs messze, kb. 10 perc). Pénteken és szombaton este élő zene van kb. 9-től. Nem a görög estes syrtakis, tányértörős, táncolós zene, hanem két idősebb fószer gitárral, buzukival és egy ötvenes énekesnő, természetesen, érzelmes népdalokkal. Ülnek a placc közepén és énekelnek, zenélnek. Nekem tetszett, csak sajnos a gyerekeknek nem annyira, egy óra után megunták.
A Karidi beach még mindíg szép, de nem olyan tiszta a vize, mint a többi részen, és sokan is vannak. Javaslom a falu közepe és a Karidi közötti 2-3 kilométeres szakaszt (az Akti psarogiannis apartman melletti lejárótól felétek eső rész), vagy közvetlenül a falu elején a kő burkolatos házak melletti lejáró környéke. (Anna studios)
A tűz és a víz nem nagy barátok, mint tudjuk, a két félszigetet pedig kb. 40 km tenger választja el egymástól. Ekkora távolságban szerintem a füst is eloszlik, még ha a szél véletlenül pont Vourvourou felé vinné is. Szárazföldön minimum 50-60 km-nek kellene leégnie a az Athos félsziget nyakától a Sithonia félszigetig, azt úgysem hagyják. Mire odaértek vagy eloltják a tüzet, vagy elalszik magától, nem sok éghető dolog van arra, a szárazságban a fenyves ég, mint a fáklya. Az utat sem veszélyezteti ez a tűz!
A cikkben említett Sykia is kb. 40 km-re van Vourvouroutól.
Viszont: Görögországban a nyári szárazságban gyakorlatilag bármikor lehet tűz a felelőtlen embereknek köszönhetően. Nincs rá garancia, hogy ne legyen Vourvourou környékén tűz, de elég sokszor láttam tűzoltókat jönni-menni, kb. 20* annyit mint rendőrt!
Emiatt ne(se) aggódjatok!
Azzal fogadtak a munkatársak, hogy felröppent itthon olyan hír, hogy bántják, kirabolják a turistákat mostanában. Ezen a környéken biztosan nem lesz ilyen sem, én nem láttam semmi változást az előző évekhez képest! A strandon ugyanúgy otthagyja mindenki a cuccát, mint régen, az apartmanok terasza is tele van a szokásos dolgokkal (törölköző, fürdőruha, papucsok, stb.). Mindenki kedves, rendes, mosolyog, a boltokban dolgozók és a faluban nyaralók egyaránt. Én a válságnak semmi nyomát sem láttam a faluban, sok görög van továbbra is, de sokkal több szerb, román, bolgár, macedón autót láttam, mint régebben.
Jó lesz minden, csak az úton vigyázzatok magatokra!