Látnivalók Athénban
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Athén
<   1 2 3 ... 6 7 8 ... 17 18 19   >
Üzenet
  BRobert | #70586 Üzenet | 2008-07-09 07:01:42 |
Az új Olimpiai stadiontól a kikötõ 40-45 perc metróval. Ez a város két "végében" van. Szerintem egy rövid megtekintés beleférne, ha a Syntagma térrõl lemetróztok a kikötõbe. A kikötõ bejárata 5 perc sétára van a metró végállomástól. Igaz, hogy a luxushajók pont a kikötõ másik végén vannak, de attól még viszolag jól láthatók...fõleg nagy zoom teljesítményû kamerával icon_smile.gif
  Bryam | #70697 Üzenet | 2008-07-09 17:54:02 | Válasz a #70578. hsz-ra Előzmény #70578
KösziPetros! Nagyon csábító az a park. Bár nem vagyok parkban ülõ típus, azt hiszem, hogy inkább valami látnivaló után fogunk kutakodni abban a 2 órában. Köszi: bryam
  Bryam | #70702 Üzenet | 2008-07-09 18:13:51 | Válasz a #70586. hsz-ra Előzmény #70586
Köszi Brobert, az az igazság, hogy mégis úgy gondoltam, hogy elõször fakultatív megyünk Athénba. A nevezetességeket idegenvezetõvel nézzük meg. Rengeteget utána olvastam, de a többiknek mégsem fogom tudni átadni azt, amit én olvastam. Jövõre tuti, hogy egyénileg megyünk. Végtelenül sajnálom a Pireusi kikötõt, hogy kimarad, de a 2 órából 10 percért nem nagyon érdemes kimenni. Nem beszélve arról, hogy azon izgulnék, hogy lemaradunk a buszról. Köszönöm a segítséged, jövõre újra foglak zaklatni! Köszi szépen: bryam
  Nyusssszi | #73728 Üzenet | 2008-07-27 18:42:20 |
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy Athénban a nevezetességek meddig vannak nyitva úgy általában, és hogy mennyibe kerül a belépõ? A következõk érdekelnének konkrétan: Akropolisz, Heródes Atticus színház, Dionüszosz színház, Zeusz templom, Agórák, Kerameikos, Márványstadion. Annyit tudok, hogy az Akropoliszra 12 € a belépõ és azzal 5 másik nevezetességet is megnézhetek. Ha ezen kívül bárki tud valami érdemleges információt, szívesen venném!
  Jorgos | #82389 Üzenet | 2008-10-03 00:32:43 |

Ezt lefenykepeztem mult heten Ermou utcan.
Penzt nem adtam.
  AgniTolo | #82393 Üzenet | 2008-10-03 09:51:45 | Válasz a #82389. hsz-ra Előzmény #82389
Szia. Nem tudom mikorra tervezik az eskuvot... en mar sokszor lattam oket az Ermoun ...legeloszor talan februar vegen icon_biggrin.gif
  Jorgos | #82437 Üzenet | 2008-10-03 20:35:35 |
Tenyleg Agni? Na hat...
Es ez... a fo- vagy a masodallasuk?

Legalabb Te adtal nekik penzt?
Ha senki nem ad, akkor nem tudnak osszehazasodni!
  H.apci | #83219 Üzenet | 2008-10-16 18:39:42 |
krisztina0806 írta:
Sziasztok! Mi voltunk fakultatívon Athénba, de egy gyors rohanás volt az egész. A márványstadion után akropolisz, agora, majd lesétáltunk a syntagma térre ahol 2 óra szabad program 40 fokban, fáradtan. Utána õrségváltás és kész. Nekem kicsit csalódás volt ez a szervezés így, de nagyon tetszettek a látottak. Sajnos a kikötõ is kimaradt!

Sok hasonló véleményt olvastam korábban is, emiatt tavaly el is halasztottam a kirándulást Athénba. icon_cry.gif Az idén – miután mindenképpen meg akartam szakítani az utat Toloból hazafelé – Athénban – pontosabban Pireuszban (Pireas) a Faliro negyedben – töltöttünk két éjszakát. Ez így nagyon bevált. icon_idea.gif Toloból kényelmesen – útközben is nézelődve – kora délutánra már ott voltunk; jártunk egyet Faliroban, majd a kikötőben, amit mindenképpen látni szerettünk volna. Utána még maradt idő metróval bemenni (kb. 30 perc) a Plaka negyedben sétálni egyet esti hangulatban. Másnap a teljes nap rendelkezésünkre állt szépen komótosan végigjárni a legfontosabb látnivalókat. Így is alaposan elfáradtunk… icon_rolleyes.gif

H.apci | #83220 Üzenet | 2008-10-16 18:48:01 | Két tűz(fal) között - Pireas, Faliro negyed
  Josza2 | #83252 Üzenet | 2008-10-17 10:59:58 | Válasz a #83220. hsz-ra Előzmény #83220
Szia H.apci!
Most egy kicsit kihagytam az életemből a fórumot. Most néztem vissza, amiről lemaradtam. Nagyon jók a képeid. Athén pedig szintén a szívem csücske. Nem szabad kihagyni senkinek sem. Nagyon jó, hogy tájegységenként tartod a beszámolást. Rengeteg hasznos információt hordoz. Te igazi profi utazó vagy.
Athénben más sokszor voltam, de mindig sikerült újabb arcát megismerni. Például ajánlom a csak vasárnap délelőtt üzemelő bazározást Európa talán legnagyobb ócskapiacán. Tavaly Toloból mentünk autóval oda és csodákat láttunk. Vettünk is hosszú és kemény alkudozás után egy jellegzetes görög kézfejet formázó XVIII. századi kopogtatót. Itthon felszereltem a bejárati ajtónkra és ahányszor hazajövök, mindig elmosolyodok. Athén jut eszembe, ha látom.
Üdv: Josza
  H.apci | #83255 Üzenet | 2008-10-17 12:06:10 | Válasz a #83252. hsz-ra Előzmény #83252
Azt veszem észre, hogy eltűntél... Remélem, jól vagytok! icon_confused.gif

Örülök, ha tetszenek a képek; szép a téma...! icon_wink.gif icon_redface.gif Már-már volt egy olyan érzésem, hogy a kutya sem olvassa ezeket a bejegyzéseket; megállt itt egy kicsit az élet, sokan eltűntek, csak (el)szigetelés megy ezerrel. icon_lol.gif

Én már leszoktam az emléktárgy-vásárlásról (a nejem nem egészen, sőt gyűjtöget! icon_evil.gif ), mert már kezdtek betemetni az emlékek. icon_rolleyes.gif De mindíg majdnem elcsábulok; jártam az ócskapiacnál Athénban, de másutt is (pl. Ioanninaban az ócskásnál - vagy mondjuk szépen: a régiségboltban) majdnem elcsábultam. icon_eek.gif icon_biggrin.gif
  Christee | #83299 Üzenet | 2008-10-18 01:49:43 |
Én egyszerűen nem tudnám megállni,hogy ne vegyek valamit,idén még több Görögországra emlékeztető dolgot vettem,mint tavaly!
Sajnos Athénban csak egy könyvet vettem!
Szóval ott még van mit bepótolnom!
Tényleg nagyon jók a képek!
Minden képnek nagyon örülök,szóval ha van még,akkor jöhet! icon_biggrin.gif
  H.apci | #83303 Üzenet | 2008-10-18 09:00:13 | Válasz a #83299. hsz-ra Előzmény #83299
Na, azért valami apróság mindíg bekerül a bőröndbe; most pl. négy CD és egy kis kerámia. icon_wink.gif Nem is erre gondoltam. Ahhoz, hogy komlyabban fel lehessen mérni a kínálatot (főleg a különlegesebb, vagy egyedi helyi dolgokból) egy olyan helyen mint Athén, rengeteg idő kell, az pedig soha nincs. icon_rolleyes.gif icon_cry.gif Ráadásul már elég régóta a rengeteg gagyi között elveszik az néhány talán érdekesebb darab, nehéz rátalálni. Amúgy a Plaka városrészben az a rengeteg kis üzlet már önmagában is egy látványosság akármit is árulnak benne; el is tereli sokak figyelmét a "lényeg"-ről. icon_lol.gif
  H.apci | #83305 Üzenet | 2008-10-18 09:22:33 | Néhány látnivaló kicsit más szemmel...
Christee írta:
...Tényleg nagyon jók a képek! Minden képnek nagyon örülök,szóval ha van még, akkor jöhet! icon_biggrin.gif

Jorgos | #83338 Üzenet | 2008-10-19 00:46:13 |
Ezek tenyleg nagyon jo kepek, h.apci!

Sok muzeum utan, Akropolis utan, Plaka utan, mit lehet csinalni?
Az atheni vidamparkban erdemes menni!
Nikea es Renti korzetek kozott talalhato:

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Athén
<   1 2 3 ... 6 7 8 ... 17 18 19   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu