Sziasztok, tranzitszállásként használnánk 2 éjszakára Platamonasban lévõ kempinget. Hallott már róla valaki, hogy milyen állapotú? Illetve a diszkó nagyon közel van hozzá? Köszi a válaszokat.
Mi augusztus 20-án, hétfõn indulunk Görögországba, autóbusszal. Platamonban lesz a szállásunk, a Fotini házban. Már nagyon várjuk az utazást, reméljük, egy életre szóló élmény lesz számunkra!
Szeretnélek megkérni titeket, hogy, ha szeretnétek, osszátok meg velem az élményeiteket, amit Platamonban szereztetek!
E-mail címem: flavy@freemail.hu
Elõre is köszönöm!
Holly
Kedves Platamonba készülõ Fórumtársak illetve kedves Mindenki, aki bizonytalan abban, hogy Platamonasba utazzon-e illetve kedves Érdeklõdök, akik megtiszteltek azzal, hogy elolvassátok a beszámolóm!
Nem tagadom elõre megfontolt szándékom, hogy ezt a helyet kiemeljem a többi közül és szeretném, ha a jövõben nagyobb figyelmet kapna.
Kezdetek:
Bevallom õszintén, májusban hallottam elõször errõl a "kis" és "csendes" halászfaluról. Féltem tõle, hiszen a kedves Fórumtársak közül is csak néhányan jártak erre. Hiába telefonáltam az utazási irodákba mindenhol ugyanazt a betanult szöveget darálták el. Sehol nem szereztem lényegi információt. Persze telefonon keresztül nehéz is lenne mesélni arról a hangulatról, ami ott várt minket, de valahogy amíg meg nem érkeztünk nem voltam benne biztos, hogy jól döntöttünk-e.
Elvégre egy évben egyszer mehetünk el nyaralni, ha nem a terveinknek megfelelõen sikerül, nem pótolhatjuk be. 4-ik görögországi nyaralásunk tele volt kérdõjellel és bizonytalansággal.
Sziget vagy szárazföld?
Repülõ vagy 4* is vágjunk neki az 1250 km-es útnak autóbusszal?és egyáltalalán 2-en vagy többen?
Májusban hosszú húza-vona után rábólíntottunk Platamonasra így 4-en mentünk volna. De Zeusz nem nyugodott és júniusban kiderült a 4 fõbõl csak 2-en maradtunk.
Jócskán benne voltunk a nyárba úticél nélkül az augusztus pedig viharosan közeledett.
Dönteni kellett.
Végigzongoráztuk a lehetõségeinket osztottunk-szoroztunk és végül PLATAMON mellett döntöttünk.
Az utazásról
Végül július 27-én foglaltuk le az utat és augusztus 6-án reggel 9:30-kor indultunk Veszprémbõl.
Az út során -ne nevessetek ki- én ezt a jelenséget Zeusznak tulajdonítom, folyamatosan olyan visszajelzéseket kaptunk, amik azt a hitet erõsítették meg bennünk, hogy döntésünk a legkézenfekvõbb és legoptimálisabb volt.
Az elsõ ilyen jelzés, az volt, amikor kiderült leghátra, csak 2-önket ültettek és végig mi uralkodhattunk a hátsó 5 ülésen.
Fõleg nekem volt ez fontos, ugyanis én nem tudok ülve aludni. Kedves társamnak Banyaveronnak nincsenek ilyen gondjai ugyanis, õ ülve-állva-fekve, reggel-délben-este, akárhol tud szundizni.
Elég késõn délután 5-re értünk csak a magyar határhoz, ugyanis Pápán, Móron és Székesfehérváron is felvettünk utasokat. A buszos út simán zajlott. A határokon gond nélkül és viszonylag kevés várakozási idõvel haladtunk át. Sõt túl korán is érkeztünk Görögországba ezért a hellének földjén 2* 45 perces kényszer pihenõt is be kellett iktassunk, mert 9 óra elõtt a szálláshoz nem lehetett menni. Nem mondom, hogy kifejezetten élveztem ezt a várakozást, de mondjuk inkább itt várakozunk szívesebben, mint a szerb határon.
Néhány perccel 9óra után megérkeztünk Platamonba, ahol egy rövid buszos "város-nézés" keretében bemutatták nekünk a fontosabb helyeket és néhány közérdekû dolgot is megemlítettek nekünk...
Estella!
Várom a folytatást! Melyik utazási irodával voltatok? Jövõre lehet, hogy mi is ide megyünk, vagy Nei Poriba. Ez csak az utazási irodák ajánlatától függ.
Szilvio