Köszi a választ. Én is utána néztem OTP-vagyok és ott is van 3-4 kategória ezek éves szinten mennek , a középkat. csak rokkantság és balesetre vonatkozik. Van dupla összegért ami betegség esetén is jó lehet, hogy ez érné meg mert kevesebb mintha biztósítónál 2-hétre kötné az ember.
Egyébként tényleg kötelező az utas bizti. ? Mert mindenkinek egyéni dolga, hogy köt vagy nem köt?! de ha még kötelező is!
Süni | #133981 | 2010-05-11 17:28:23 | Válasz a #133974. hsz-ra
Szia Márti !
Nekem is OTP-nél volt kártyám, nem sokat értem volna vele, mert kiegészítő biztosítást kellett volna kötni hozzá, akkor meg ott kötök, ahol akarok, vagy jobb. A macedonoknál kérhetik a biztosítást, - eddig tőlünk 30 év alatt sehol sem kérték - de ha nem kérnék, akkor is mindíg kötnék, mert mi már többször igénybe vettük.
Tudom, hogy nem a legrosszabbra kell gondolni, de ha rossz példa van előttünk, még jobban megnézzük mire szól a biztosítás.
Az EU-s kártya is másról szól, az legalább olyan fontos, mint a biztosítás. Az EU-s kártya nem terjed ki a korábban leírt példám rendezésére.
Jobb ha van biztosításod.. Szerintem.. Lehet nincsen rá szükség, de soha nem lehet tudni.. Olyankor szokott bekopogtatni Murphy bácsi ha nincsen:) De ezt mindenki maga döntse el van-e szüksége a biztosításra.. Én kötök biztos ami biztos alapon.. Mert ha valami történne akkor lehet csak vakaroznék, hogy most mi lesz.. Így nyugodtabban megyek majd nyaralni:)
Szerintetek a tavasszal általatok említett akciók már elkezdődtek a biztosítóknál?!
Még ráérek kötni, de már nézelődnék, csak nem tudom, hogy érdemes már?!
(06.25-től megyünk nyaralni)
Sziasztok
Azt már tudom, hogy az Oep-nél ki kell váltani az eus kártyát, és kötök külön biztositást is. De! Szeretnék kötni a kocsira is biztositást, nézegettem a neten és ez igazából túl sokat nem takar, de pl karambolnál, vagy műszaki meghibásodásnál fizeti az autómentőt 400 ezer forintig. De csak a kocsi 10 éves koráig köthető. Tud valaki olyan biztositót amelyiknél nincs évkorlát?
Én szeretem mindenre megkötni a biztosítást, mivel az ördög soha nem alszik. Igaz 2 évvel ezelőtt nyaraláskor megrongálták a kocsim letörték a tükreit, meg az antennáját, felhivtam az Allianzos ügyintézőt, hogy akkor most mi van, azt mondta erre nem fizetnek mivel a kocsi járóképes. Igaz. hogy járóképes, de visszapillantó nélkül nem lehet közlekedni ugyebár? Megkérdeztem mi van ha ha pl kiszúrják a kerekeit. Arra sem fizetnek, akkor fizetnek ha ellopják az összes kerekét. Én nagy naivan azt gondoltam, hogy majd akkor a Cascó. De az sem. Jól elkell olvasni az apróbetüs részt. Én is csak azért nem olvastam el, mert ismerős ügyintéző volt az Allianznál, és bíztam benne. Most is csak az autómentés miatt kötnék, mert horror áron lehet hazahozatni a kocsit.
Jégmana
Én tudnék neked mesélni arrol, hogy mennyi macera hazahozni 1 autót a görögöktöl Én végig csináltam 2008-ban.
Hallgatunk, mesélj !
Kíváncsi lennék a tapasztalataidra,mert erre sem árt felkészülni és reméljük soha nem lesz rá szükség.
Egyébként én is a biztosítok között szemezgetek és egyenlőre tanácstalan vagyok.
10 évesnél idősebb autó esetén szerintem csak a minimális autó asszisztencia jöhet szóba és az sem minden biztosítónál.
(A Garanciánál és az Uniqánál láttam.)
Nekem legelfogadhatóbbnak az EUB. tűnik. Valakinek van vele tapasztalata?
Biztosítás ügyben még én is tanácstalan vagyok... Nézelődöm a biztosítoknál, de egyenlőre csak nézelődőm.. Nem ugy vettem észre, hogy eddig olyan nagyon akcióznának.. Kérdés, hogy ezt mikor kezdik majd el.. Hiszen már az első csoportok kiutaztak Görögországba.. :)Eddig nekem az Uniqa tünik a legjobbnak..