Nem szokásom kötözködni. Ha valaki belém köt, akkor igyekszem rövidre zárni a vitát. Így teszek most is!
A kérdés, amire a választ adtam, nem ecsetelte az igazi problémát. Így a legkézenfekvőbb válasz, hogy menjenek ugyanabba az apartmanba. Ott nem vesznek zsákbamacskát, hiszen a barátok által kipróbált, csendes hely. Látott már olyat a világ, hogy egy iroda csendesnek mondott apartmanjában nem lehetett pihenni a zajtól. Mert elfeledkeztek megírni, hogy a közelben bár vagy disco található, vagy éppen a beach bárjából egész nap hangos zene hallatszik, ezért kicsi gyerekekkel nem érdemes ott megszállni, mert a gyermek déli pihenését megakadályozza. És még sorolhatnám a szempontokat, ami alapján egy gyermekeket nevelő anya szálláshelyet választ.
Ezzel ezt a témát lezártam.
Tavaly egyik barátom volt az INO-ban ő is azt mondta, hogy szuper.
Templom után van kicsivel a Kaktusz felé, de csendes helyen.
Asprovaltához képest szerintem jók lesztek időben.
(nekünk Stavros 23! óra volt szept.végén)
Persze idény és határfüggő.
Főszezonban Paralián szerintem levegőt nem lehet kapni a tömegtől.
(Nekünk szept. 20-27-ig sem igazán sikerült anno)
De ha barátaitokkal lementek Olympic beach felé 1 km-t akár kocsival is
akkor tiétek a part.
Paralia drágább, de nem az árai miatt, hanem az ember fia hamarabb
elcsábul rengeteg az üzlet, McDonalds is van stb.
Pro és contra:
Paralia nyüzsgő, olcsó, épp ezért nagyon drága tud lenni. 2007-ben átutazóban voltam, a part tele medúzákkal. 2008-ban és 2009-ben ott nyaraltam, egy medúzát sem láttam.
Olimpic Beach csendesebb, de drágább, ezért kevesebbet vásárolgatsz, így lehet olcsóbban jössz ki. És van medúza háló.
Nem hiszem, hogy előbbre vagy a döntésben. Mindig nagyon nehéz a döntés, ha nem kész tervekkel indulsz neki az évnek.
Hát nem tudom! Szerintem Parálián az apartmanok a hely felkapottsága miatt drágábbak. Olympic Beach csak egy kőhajintásnyira van. A két település között kiépitett sétány van. Gyalogosan is könnyen megközelithető. Buszjárat is van, ha valaki nem szeret gyalogolni és elég gyakran jártak a buszok. A sétányon vannak padok, le lehet ülni, megpihenni. Az INO nagyon szép, modern, új épület. O.B-en az Elli apartmanban viszont a szobák tágasabbak. Nagy erkélyek, tágas konyhák. Mivel kisebb a telülés, a központ is közelebb esik. Kétségtelen, hogy nyugisabb, mint Paralia. De itt is van egy nyüzsgő főutca. Esténként igen csak benépesül. Itt is nagyon sok üzlet és taverna található. Én 202-ben jártam itt először és tavaly tértem vissza. Hát nagyon-nagy meglepetés volt számomra. Visszagondolva, a nyolc évvel előtti Olympic Beach-re................, bizony ahhoz képest orriássá nőtte ki magát. Az árakon is meglepődtem. Sokkal alacsonyabbak voltak, mint Toroniban Sartiban. Neos Mararason vagy akár Stavroson.
Többször nyaraltunk Katerini Parálián, legutóbb 2008. 06. 06.-tól 30. ig tehát hasonló időszakban is mint amikor ti is menni akartok.
Az INO négy éve épült kívülről szép viszonylag csendes rendezett környéken van, a part sincs messze, szerintem gyerekekkel jó választás.
A busszal történő utazásról nem tudok véleményt mondani régen utaztunk busszal, de ne felejtsd el, hogy előszezon, lehet hogy nem minden hely lesz foglalt, lehet,hogy nem lesz még forróság, és tapasztalatom alapján a forgalom és a határátkelés is mérsékelt, légy optimista. Ismerősöm jött busszal június közepén délben indultak Budapestről, és Parálián voltak reggel nyolckor.
Az említet időszakban az előszezon miatt még nincs akkora tömeg, a parti homok is tisztább, és ebben az időszakban még medúzákkal sem találkoztam.
OB és Parália között nem látok lényeges külömbséget egyik sem egy csendes kis hegyi vagy halász falu, mindkettő a nyaralók miatt nőtte ki magát.
Az elmúlt években egyébként az előszezonban nincs olyan tömeg a nem szervezett apartmanoknak a fele még üres!
Figyelmedbe ajánlanám, hogy az első napokba az esték még hűvösek lehetnek.
Az utazás előtt nagy bevásárlást soha nem csinálunk, mert mindent meg kapunk ott is, hasonló áron.
A nyárra vonatkozó árakat nem lehet tudni, mert Görögországban is probléma van a gazdasággal, és nem lehet tudni mi változik.
És ne felejtsük el a gyerekeknek Parálián van egy mini vurstli /vidámpark/
Vágjatok bele, ha jó lesz az idő biztos kitűnően nyaraltok, ezt kívánom nektek!
Örülök, hogy ennyi segítséget kapok Tőletek, jó erre ébredni!
Igen, igen, döntenem nekem kell, de sajna éjjel sem sikerült döntést hoznom
Nem ismerek magamra..5 éve minden év jauárjában már le volt foglalva az utunk, most meg szerencsétlenkedek mint egy kisgyerek. Ahol mi jártunk eddig, ott nem volt medúza, élőben a tengerben még nem láttam, úgyhogy várom a találkozást vele Na annyira közelről ám nem.
Sziasztok, június 7-én indulnánk Paraliára, tehát 8-ától 7 éjszaka lenne. Eddig az IBUSz-tól foglaltuk a Villa Aegont, de most csak szombati turnusváltással lehetne. Nem tudtok olyan irodát aki a keddi turnusváltást is lehetővé tenné, esetleg az Aegonba, vagy az Oceanis-ba. Szigorúan kocsival mennénk, ketten. Köszi, előre is! (timur69@fremail.hu)
Szia! Én is voltam Paralián, és átmentem Olympic Beach-re is. Az utóbbi helyen lényegesen kevesebb hotel, apartman volt, hosszú, széles, homokos tengerparttal. Nekem kissé egyhangú, de azért ha most ott lehetnék, jó melegben, nem kívánkoznék ide vissza, a hidegbe.... Paralia nyüzsgősebb, a tengerpartja partja is másabb kicsit, de ezt fotókon már biztosan láttad. Mindkét helyen nagyon sokan voltak a strandokon. Medúzát nem láttam egyet sem, viszont rengeteg kagylót gyűjtöttem.
Na, ettől se lesz könnyebb a döntés, hogy hova , én szívem szerint azért Paraliára szavazok.
Döntöttem végre. Olympic Beach lett az uticél. Így a megmaradt 22 ezer foritot Ouzora és gyros- ra költhetjük,és a barátaink is közel lesznek. Saturn! Nekem sem fekszik ez a hideg, nem válogatnék hol legyek csak Görög legyen. Elmondani nem tudom, mennyire vágyom már a tengerre!
Hát ouzót egyenlőre még csak a Rákóczi téren a Görög ABC-ben tudok venni, de már nagyon várom én is a nyarat és Görögországot. Amikor Paralián nyaraltunk, felmentünk az Olymposra és ott szedtünk mindenféle növényt, amiket aztán kiszárítottunk. Egy bedugaszolt üvegben tartjuk, időnként kinyitjuk és beleszippantunk..... fantasztikus fűszeres illata van még most is! Olyan igazi GÖRÖG illat!!
Jó készülődést, jó nyaralást!
Nagyon kíváncsi vagyok Paraliára és környékére, és már szívesen csomagolnék. Motorral szeretnék felmenni az Olymposzra, ez Nei Porinál kimaradt, most bepótolom. Ezt a növényszárítást én is ki fogom próbálni. De addig marad sajnos nekünk is az érdi Tesco polcain lévő Ouzo
Szia Ágica!
Örülök, hogy döntésre jutottatok! Paralia és Olympic Beach sík területen fekszik, de az Olymposra rálátásod lesz. Igaz, legtöbbször ködben van, főleg a csúcsa. Oda egy kirándulás, tényleg nagy élmény. Nem szabad kihagyni.
Paralián az apartmanunkból kétfelé nyílt a hatalmas terasz: egyik oldalról az Olymposra láttunk, másik oldalon a tengert......Esténként, amikor kiültünk a lányommal, és kortyolgattuk az "istenek borát", eldőlt a kérdés: eztán ha nyár, akkor Görögország! Ez volt az első utunk, azóta 3 helyen voltunk még, az idén lesz az 5. görög nyaralásunk.