Szia Szitamon ! Érdeklődnék,hogy a robogóval sikerült bejárni a szigetet ? Mi tavaly Zakynthost robogóval jártuk be . Bizony ott is vannak jó kis emelkedők ahova volt,hogy 10-15 km/h sebességgel haladtunk csak . Volt két olyan szakasz ahol tolni is kellett a járművet . Itt jóval nagyobbak a távolságok ,hisz ez a sziget duplája Zakynthosnak . A kérdésem az még,hogy hány cm3-s robogóval sikerült leküzdeni a távokat ? Mi azért választottuk az autót,mert nem mellékes az sem,hogy mennyi időt tölt az ember az adott úti cél elérésére az utakon. Renieri utcájában a Ford nevű kölcsönző van, weblapjukat nem is találtuk az interneten.
Sziasztok!
Új vagyok a fórumban, nagyjából végigolvastam a bejegyzéseket és nagyon szépen köszönöm a hasznos információkat és gyönyörű képeket!
Augusztus 30-án utazunk repülővel Lassi-ba (Evans apartman), tervben volt az autóbérlés, hogy bejárhassuk a szigetet, azonban egyrészt szabad autót nem találtunk a hétre, másrészt sajnos még sem én, sem pedig a párom nem múlt el 23 éves (mindketten 22 éves egyetemisták vagyunk).
Éppen ezért gondoltam arra, hogy ha valaki az aug. 30- szept. 5. közé eső időszakon bérelt autót két-három napra és szívesen látna útitársakat - akár a költségcsökkentés, akár a társaság kedvéért - csatlakoznánk!
Üdv,
Réka
Ha Kako Lagadiba ilyen terepen le lehet jutni, a Platia Ammos miért járhatatlan? Mi a különbség? Mert ez is elég durván néz ki
A Kako Lagadira a lejárás csupán sziklás, de csecsemővel a karban és papuccsal is jöttek már le. Ha itt lépcsőt alakítanának ki, az kb. 15 lépcsőfok lenne, Platia Ammoson kb. 250-300 van. Számold ki, hányszorosát zuhannál, ha ez utóbbin megcsúszol a meredek, murvás, törmelékes, szétroncsolt lépcsőn Ugyanakkor a Kako Lagadin egyszerűen csak egy könnyű sziklás terepen kell biztonságos kapaszkodással pár métert megtenni. És itt nincs is omlásveszély, míg PA-n állandóan figyelmeztető tábla van kint, hogy csak saját felelősségedre használhatod a beachet! És a lényeg, hogy PA környékén relatíve sűrűek a rengések, minden év tavasza eleve úgy kezdődik ott, hogy hetekig javítgatják a télen letöredezett lépcsőfokokat, eltávolítják a törmeléket, a letört korlátokat pótolják vagy visszahelyezik!
A lényeg, hogy két teljesen eltérő tulajdonságú partról van szó, semmilyen tekintetben nem összehasonlíthatóak!
Annyira nem durva mint amennyire elsőnek tűnik, kisgyerekekkel is simán le lehet jutni megfelelő cipőben. Platia Ammos más, ott még lépcsővel is félelmetes volt számomra a lejutás, egyszerűen monumentális, magával ragadó
Szia Szitamon ! Érdeklődnék,hogy a robogóval sikerült bejárni a szigetet ? Mi tavaly Zakynthost robogóval jártuk be . Bizony ott is vannak jó kis emelkedők ahova volt,hogy 10-15 km/h sebességgel haladtunk csak . Volt két olyan szakasz ahol tolni is kellett a járművet . Itt jóval nagyobbak a távolságok ,hisz ez a sziget duplája Zakynthosnak . A kérdésem az még,hogy hány cm3-s robogóval sikerült leküzdeni a távokat ? Mi azért választottuk az autót,mert nem mellékes az sem,hogy mennyi időt tölt az ember az adott úti cél elérésére az utakon. Renieri utcájában a Ford nevű kölcsönző van, weblapjukat nem is találtuk az interneten.
Szia! Holnaptól kezdünk el robogózni, uh. érdemben csak utána tudok nyilatkozni. holnap válaszolok minden kérdésedre. még annyi, hogy a Pefanisnál béreltük, az is ott van a Renieri mellett.
Agicka!
Nem csak az utolsó néhány fok sérült, hanem a komplett lejárat több helyen is!! Nekem a képeket látva járhatatlannak tűnt!! És nagyon veszélyesnek, pláne, ha jön egy kisebb mozgás, vajon sejti valaki, hogyan kerülne ki onnan?! Hacsak nem csónakkal jött!!