Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 602 603 604 ... 745 746 747   >
Üzenet
  Maszat04 | #191006 Üzenet | 2012-07-13 07:40:07 |
Szintén friss tudósítás: képzeljétek Fórumozók, nekünk hazafelé 31 órát kellett utaznunk, mivel vidékiek vagyunk, és nem volt vidéki transzferünk, ezért Szegedről fel kell kellett vonatoznunk Pestre, ott a Nyugatiból metrózás a Délibe, és onnan lezötykölődni a Pécstől még 70 km-re levő kisvárosunkba..

Mindezt a nem kis pakkjainkkal. És azt kell mondjam, hogy még így is megérte!!!!! Tehát gondolhatjátok, mennyire tetszett Parga icon_biggrin.gif

Ja és még az is hosszabbította az utat, hogy hazafelé Pargáról még levittek minket Lefkadára (ottani utasokért), ahol pont délben kiraktak 1 órácskára. De ezt sem bánom, mert legalább láttuk Lefkadát icon_smile.gif
  Gudli | #191007 Üzenet | 2012-07-13 08:00:46 |
Igen, azért abban egyetértünk, hogy úszni nem tudó ember ne merészkedjen be túl messzire. Csak addig menjen, ameddig a lába leér és stabil talaj van a lába alatt. De hát az úszni nem tudó ember a strandon sem megy megy a mély vízbe. Ettől füttetlenül, partközelben is nagyon jól el lehet pancsikálni.
Ami a szemetelést illetti, sajnos ez rossz emberi tulajdonság. Emberek panaszkodnak, hogy ilyen szemetes, meg olyan szemetes a tengerpart, de mikor zokszó nélkül maga is eldobja a szemetet vagy bedugja két sziklahasadék közé, erre nem gondol. Bocs Gaillard, ne hogy magadra vedd! Nem rád céloztam és nem is feltételezem rólad, hisz nem is ismerlek. Csak éppen volt már példa rá, amikor ilyeneket láttunk. Intett is a férjem neki, hogy ne tegye! Ezzel csak azt akartam mondani, hogy mi emberek szemetelünk. Persze akinek nem inge, ne vegye magára!
Maszat04! Aki régebb óta olvasgatja a fórumot, vagy utazás előtt legalább egy szezonnyit visszaolvasott, azt nem érhette meglepetésként, hogy hazafelé a busz elmegy Lefkadára. Én erre azt szoktam mondani, hogy örüljön neki és fogja úgy fel, hogy kapott egy bónusz kirándulást. Ingyen megláthatta Lefkadát.
  Gaillard | #191013 Üzenet | 2012-07-13 09:46:32 | Válasz a #191007. hsz-ra Előzmény #191007
Az elmúlt években sikerült Európa nyugati mediterrán térségeibe is eljutnunk és ott a nem szemetelésre vagy a szemét eltakarítására, a közterület rendjére jobban ügyelnek.

A görög vízes flakonokat is úgy gyártják, hogy simán össze lehet nyomni 1/4-nyi méretre (természetesen a kupakkal lezárva), de sokan nem bíbelődnek vele. A szelektív szemétgyűjtés sem áll itt a középpontban, bár rájöttünk, hogy vannak kijelölt kukák. Egy közös konténerbe gyűjtik a papír, a műanyag és a fém hulladékot.

Egy magyar számára - bár ez nem teljesen görög, hanem inkább mediterrán adottság, bár a görögök ittt is az élen járnak - az is furcsa, hogy a járdák nem nagyon léteznek és cikázó, pöfögő autók, motorok között kell gyalogosan haladni. Szerintem Görögország adottságai a legjobbak a napenergia hasznosítására, de tömegesen még mindig csak a napkollektorok terjedtek el, holott szerintem a közúti közlekedéshez szükséges energia nagy részet "ott hever a fejük fölött". A kismotorok kapcsán szerintem már simán át lehetne állni az elektromos hajtásra.
A szélenergia terén is jelentős potenciáljaik vannak egy Magyarországhoz képest, de e téren is szinte 0 invesztíció van.
  Leviiiii | #191033 Üzenet | 2012-07-13 13:26:05 | Válasz a #190998. hsz-ra Előzmény #190998
Köszi a bíztatást icon_wink.gif
  Pévi | #191047 Üzenet | 2012-07-13 15:39:03 | Válasz a #191006. hsz-ra Előzmény #191006
Szia Maszat!
Hogy hogy nem volt transzferetek Pécsre? Ha jól veszem ki a Lefkadai kirándulásból icon_smile.gif Apollonnal voltatok, és nekik pedig szokott lenni Szegedről Pécs felé. Korábban volt már pécsi utitársunk, aki így ment haza. Vagy ha mégsem volt, akkor miért nem jöttetek a busszal Pestig?
De azért örülök, hogy még ez sem tudta annyira elrontani az élményt.
  Szilvus21 | #191049 Üzenet | 2012-07-13 17:12:45 |
Nekünk se lesz transzfer visszafele csak odafele de mi Debrecenből megyünk, viszont mi hazafele Pestig utazunk aztán onnan vonattal haza. Mondjuk ezt én sem értem, hogy miért Szegeden szálltatok le mikor amúgy is Pestre visz a busz. De remélem ettől függetlenül jól telt a nyaralásotok icon_smile.gif
  Maszat04 | #191051 Üzenet | 2012-07-13 17:38:37 | Válasz a #191047. hozzászól Előzmény #191047
Szia Pévi!
Igen, Apollonnal voltunk, e hónap 2-ától, és Pécsről csak mi mentünk Pargára - gondolom ezért nem volt transzfer. Amúgy Pécsről összesen 10-en utaztunk a kisbuszon, Paraliara és Olympic Beachre mentek a többiek.

A neten fönt volt, hogy a pargai-lefkadai úthoz nincs vidéki transzfer, de kiderítettem, hogy odafelé mehetünk a transzferjáratukkal Pécsről Szegedre, hisz onnan egyszerre indulnak a buszok a különböző úticélokhoz, csak visszafelé nem érnek be egyszerre, ezért csak mi kettőnket nem várt volna meg a Pécsre tartó kisbusz.

Igen, mi is rájöttönk, hogy hazafelé mehettünk volna az Apollonos busszal Pestig, de akkor még nem tudtuk, hogy a vonat is így megy icon_smile.gif Kalandos volt nagyon icon_smile.gif

A hazaúttal egyébként az indulás előtt egyáltalán nem foglalkoztam, mert úgy megörültem, hogy megyünk Pargára, hogy az összes többi mellékes volt icon_biggrin.gif

És itt üzenném a Kedves Fórumtársnak,aki kiokított, hogy aki visszaolvasott volna a fórumban, azt nem érte volna meglepetés, hogy a busz lemegy Lefkadára, és örülni kell annak, hogy akkor már Lefkadát is látjuk, hogy olvasson figyelmesebben, mert én is pont azt írtam, hogy "legalább láttuk Lefkadát is"...
És a félreértések elkerülése érdekében: amit írtam, nem a tapasztalt-öreg-róka-fórumosoknak írtam, hanem az újaknak, akiknek az utazásuk előtt nincs idejük visszaolvasni sok-sok oldalt, hanem csak a legújabb hozzászólásokat.

A hazaútunk hosszúságát pedig azért hangsúlyoztam, hogy elmondjam, így is, és még akár dupla ennyi utazással is megérte látni Pargát, mert gyönyörű!!!

Nem tudtam, hogy a fórumhoz hozzászólni csak annak végigolvasása után lehetséges úgy, hogy az ember megússza a kioktatást. Amin egyébként a friss élmények miatt nem bosszankodom icon_biggrin.gif

És ha valakinek kérdése van a Villa Vassoról, szívesen válaszolok.
Köszöntem
  Maszat04 | #191052 Üzenet | 2012-07-13 17:52:43 | Válasz a #191049. hsz-ra Előzmény #191049
Azért ott szálltunk le, mert eredetileg úgy volt, hogy nem Pesten keresztül vonatozunk haza, csak a jegyvásárlásnál derült ki, hogy úgy az egyszerűbb.

Ti mikor mentek? Ezek a hétfői indulások amúgy nagyon jók, fél 4-kor indultunk Szegedről és másnap helyi idő szerinti 10-kor már ottvoltunk.
Hazafelé viszont a makedónok kicsit szivatgattak minket, állítólag 2 és fél órát vártunk a határon - szerencsére én aludtam icon_smile.gif

Jó nyaralást! icon_smile.gif
  Maszat04 | #191055 Üzenet | 2012-07-13 18:22:14 |
  Maszat04 | #191057 Üzenet | 2012-07-13 18:26:04 |
  Csilla22 | #191062 Üzenet | 2012-07-13 19:35:32 | Válasz a #191052. hsz-ra Előzmény #191052
Szia maszat

Mi Szegedről megyünk, és most olvasom a hozzászólásod, hogy csak 4.kor indul. Máskor du. 1 körül már mentünk.
Akkor már délelőtt, sőt reggelire ott lehetnénk.
Na mindegy, csak "hangosan" gondolkodtam icon_smile.gif
  Maszat04 | #191064 Üzenet | 2012-07-13 19:58:05 | Válasz a #191062. hsz-ra Előzmény #191062
Szia Csilla, mi elvileg fél 3-kor indultunk volna Szegedről, de volt egy kis csúszás (a sofőrök azzal magyarázták, hogy "beszart" a fénymásoló, de utaslistát kellett másolniuk), így indultunk fél 4-kor, de így is ottvoltunk másnap kb 10-re úgy, hogy még a határokon is várni kellett. Szóval ne aggódj! Tuti odaértek időben icon_smile.gif Jó nyaralást!
  Busaianiko | #191067 Üzenet | 2012-07-13 20:18:22 |
Sziasztok, sajnos már régebben voltunk Pargán, még 2007-ben (Istenem, hogy repül az idő!) de a mai napig szivem csücske, imádom és visszavágyom! MIndig idenézek a fórumra, és jövőre tervben van egy Parga-Korfu utazás. Remélem sikerül!? Bár még sok minden más is van, majd kiderül, merre indulunk.
Nagyon jók ezek a rövid beszámolók, úgy látom nem sok minden változott.
Most csak a szemeteléssel kapcsolatban szerettem volna írni.
Mi idén most Olaszországban, Sperlongán jártunk és Toszkánán keresztül, le egészen Capri, Sorrentóig, és meg kell mondjam, hogy mi személy szerint több szemetet láttunk itt, mint Görögországban szoktunk összesen.
Úgyhogy nem értem ezt is miért általánosítják a görögökkel, hogy csak az Ő országuk szemetes, amikor ez nem igaz. Sajnos! És azért ha itt Magyarországon végigautózunk, szerintem itt is bőven van szégyellnivaló!
Azért örülök, hogy ilyen sokan rajongunk még mindig ezért a gyönyörű országért, és remélem ez így marad örökre!?
  Csilla22 | #191082 Üzenet | 2012-07-13 21:41:32 | Válasz a #191062. hsz-ra Előzmény #191062
Szia maszat!

icon_smile.gif Köszi a biztatást, csak már ott tartanánk. icon_cool.gif
Legalább lesz időm bepakolni, mivel vaóoszinü még pénteken dolgozom sőt, szombat, vasárnap sincs kizárva. Jaaj már nagyon várom, olyan vagyok mint a gyerek. Mikor indulunk már, ott vagyunk már? icon_razz.gif Addig is majd innen "táplálkozom" icon_rolleyes.gif
  Gaillard | #191090 Üzenet | 2012-07-13 23:03:50 | Válasz a #191067. hsz-ra Előzmény #191067
A szemetelés kapcsán nem érdemes felmenteni őket, mert szerintem nálunk is rosszabbak e téren.

Anthoussa előtt található gyönyörű vízeséshez egész biztos, hogy nem a turisták hordták azokat a hulladékokat, amelyeket pár napja ott láttunk, de a tengerpart mentén is mindenhol kicsorduló szemetes gyűjtőedények díszelegnek, még a legfrekventáltabb helyeken is.

Természetesen e téren találni még mostohább területeket is Európában, de ez nem lehet mentség számukra, mert jobban kellene ügyelniük a gyöngyörű környezetükre, amelyben élhetnek.

Magyar utazótársaink - sokat jártak már Görögországban, akárcsak én -fogalmazták meg szerintem helyesen, hogy a saját házukra, kertjükre tudnak ügyelni, de ami azon kívül van, már nem nagyon érdekli őket.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 602 603 604 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu