Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 605 606 607 ... 745 746 747   >
Üzenet
  Mona1 | #191283 Üzenet | 2012-07-16 00:04:11 |
A Vavvasba könnyen feljutottunk, mert a Kryoneri Traveltől vittek fel minket kocsival.(Legalábbis egy darabig, ameddig a szűk utcák engedték icon_biggrin.gif )
Nagggyon szuper volt, a kilátás pazar, el voltunk kényeztetve teljesen.
A reggelik is nagyon finomak voltak, házi joghurtot,házi gránátalmalekvárt is kaptunk. A lépcsőket meg hamar megszoktuk, hiányzott is itthon....

Cofffos írta:
Igen, ez a Villa Niki. icon_smile.gif
Idén nem megyünk, de a jövő kifürkészhetetlen...icon_smile.gif Szép 2 hetet töltöttünk ott, és visszavágyunk.

Milyen volt a Vavvas? Könnyen megtaláltátok?
[/quote]
  MaciG | #191295 Üzenet | 2012-07-16 09:58:43 |
Pargán a helyi strandokon érdemes valahol snorizni? Vannak a víz alatt látnivalók? Esetleg a közelben van valami jó snorizós hely? Szeptember második felében milyen szokott lenni az időjárás?
  Cofffos | #191310 Üzenet | 2012-07-16 11:36:20 |
Ez jó hír a Vavvasról.icon_smile.gif Tudod mi is néztük 2010-ben, s mivel megyünk még arrafelé - és tuti nem irodával - jó ha van sajátbőrös tapasztalat. icon_biggrin.gif
Mennyire volt éjszaka csendes, van-e szúnyogháló és árnyékolható-e a terasza? Számomra ez a három legfontosabb szempont. icon_redface.gif

mona1 írta:
A Vavvasba könnyen feljutottunk, mert a Kryoneri Traveltől vittek fel minket kocsival.(Legalábbis egy darabig, ameddig a szűk utcák engedték icon_biggrin.gif )
Nagggyon szuper volt, a kilátás pazar, el voltunk kényeztetve teljesen.
A reggelik is nagyon finomak voltak, házi joghurtot,házi gránátalmalekvárt is kaptunk. A lépcsőket meg hamar megszoktuk, hiányzott is itthon....

Cofffos írta:
Igen, ez a Villa Niki. icon_smile.gif
Idén nem megyünk, de a jövő kifürkészhetetlen...icon_smile.gif Szép 2 hetet töltöttünk ott, és visszavágyunk.

Milyen volt a Vavvas? Könnyen megtaláltátok?
[/quote]
  Hesperida | #191325 Üzenet | 2012-07-16 16:08:06 |
Kedves Parga szeretők!
Nem olvastam vissza az összes oldalt, csak azoknak szeretnék néhány hasznos infót adni, akik még nem voltak Pargán és mostanában készülnek oda...
Mi vagyunk azok a bizonyos másik magyar család (2 fő), akik Gaillardékkal mentünk egy buszon június 29-től júli 12-ig tartó nyaralásra.
Picit kiegészítem, amiket leírt.
Mi ugye az Aeolus Utazási Irodával mentünk, akiknek a telepített idegenvezetője Csáky Ágnes, aki nagyon jó helyismerettel rendelkezik, kedves, nagyon türelmes, minden hülyeségünkre vevő volt. icon_biggrin.gif
Az irodájuk a kikötőtől a Piso Kryoneri felé indulva a Capten's bár előtt van, a központban, a parton. Általában eset 8- 1/2 10 között van bent.
A fakultatív programok:
Hétfő - ---

Kedd - Zagoria 39 euro (ebben van benne a Vikos szurdok, amit mindenkinek látnia kell!!! Benne van a rekordok könyvében! Meseszép!)

Szerda - Jón szigetek: Lefkada, Kefalonia, Ithaca, Papanikolis barlang, Csorpios sziget) 45 euro

Csütörtök - Meteorák 55 euro
Korfu 40 euro

Péntek - Albánia 50 euro + 8 euro ebéd

Szombat - Mítoszok és folyók (Ókori jósda Necromanteion és az Acheron folyó) 30 euro + 6 euro ebédre

Vasárnap -----

Minden nap Paxos, Antipaxos és a kék barlangok 20-35 euro

Mivel én már kétszer is nyaraltam Szantorinin, onnan ismerem az Apollon Travel Parga-ra telepített idegenvezetőjét: Gál Lászlót. Őt is mindenkinek csak ajánlani tudom, nagyon korrekt, segítőkész!!! Az ő partner irodájuk az ITS Travel a központtól felfelé, a templomtól nem messze, a főutcán található: Spirou Livada 4. szám alatt. Magas épület, az ITS felirat jól látható. Tehát az ő fakultatív útjaik:
Hétfő: Vikos kanyon, Zagória falvai, Ioannia 45 euro
Kedd: Epirus titka (ez a Necromation és az Acheron) 38 euro
Szerda: Meteora kolostorok, Metsovo 55 euro
Csütörtök: 1., Jon tengeri szigetek (Lefkada, Ithaka, Kefalonia-Fiskardo, Meganisi, Skorpios sziget) busz és hajó 45 euro
2., Korfu hajóval, 5 óra Kerkira óvárosában 42 euro
Péntek: Albánia 50 euro
Szombat: Paxos-Antipaxos hajóval 30 euro
Vasárnap: Acheron deltája, Amudia, Lichnos beach motoros hajóval ??? (Tizen-valamennyi euro volt)

Érdemes mind a két irodát felkeresni, mert a programok tartalma némileg eltérő, illetve nem feltétlen tud elmenni az ember adott napon arra, amire akar, és akkor a másik irodánál még beleférhet!!!! Volt, aki az Apollonnal nem tudott a szerencsétlen turnusváltás miatt az Acheronhoz jönni, de az Aeolussal igen. Nem bánták meg!

Az autó bérlés egy napra 45 euro, és annyi üzemanyaggal kell visszahozni, amennyivel adták. Több napra van némi engedmény. Az üzemanyag árak az egekben vannak: 95-ös: 1.6-tól 1.78-ig (Pargán a legdrágább, Ioannia felé olcsóbb). A diesel is 1.5 euro/liter körül mozgott.
Az autó nagyon jó állapotban volt, szinte új, és keveset fogyasztott (Fiat Panda).

Szerintünk aki teheti, ne csak a tengerpartokat nézze végig, hanem a Vikosz kanyont is, mert lélegzet-elállító látvány! 1000m mély, és szakadék szélén állsz... Mi oda például autóval mentünk végül, mert így belefért a Ioannia mellett lévő Peramai cseppkőbarlang is, ami Görögország legszebb barlangja. 7 euro a belépő (gyerekeknek azt hiszem 3.5). Mindig 17 C van benne, tehát egy kardigán nem árt! Meseszép!!!! Viszont fényképezni csak az egyik nagy teremben lehet, ott szólnak is, hogy szabad, máshol viszont nem!

Az Acheron folyó szintén életünk egyik legnagyobb élménye volt! Ez az a bizonyos Styx folyó, amiben ugye ha megmártózol, halhatatlan leszel.... Senkit ne rémisszen el, hogy állítólag jéghideg a vize, mert Gaillarddal egyet kell értsek: csak az elején, ahol bemehetsz (Glyki falunál) van egy beleömlő nagyobb forrás, aminek valóban 12-13 fokos a vize, de feljebb már simán bele tudtunk merülni, tehát 18 körül lehetett... Csodálatos fehér sziklafalak között mehetsz, néha úszni is kell pár métert, de van, hogy bokáig ér. A vízi-cipő itt feltétlen kell, mert nem is lehet, nem is szabad papucsban menni, leviszi a sodrás, és nem tudsz benne haladni. Egyébként ilyen vízi cipőket 7 euroért bárhol vehetsz Pargán! Én a strandokra is ajánlom, mert klassz sziklákat mászhatsz meg, utána bemehetsz úszni...Amúgy is kellemesebb a partokon ebben mászkálni, mint mezítláb a kavicsokon!

Lichnosra bárki átsétálhat a Piso Kryoneritől 50 perc alatt! Olajfák között, kellemes séta.

Az Ali pasa várába Parga-ról indul dotto (kisvonat), ami 8 euroért visz oda-vissza. Ha a vízesést is meg akarjátok nézni, akkor a kettő együtt 12 euro, de nem ugyan az a vonat megy oda!!! Lehet külön csak a vízesést is választani egy kis muzeummal összekötve, szintén 8 euroért.
Ali vára gyalog is megközelíthető, mi (nem normálisak) felmentünk.... Szuper kis kalandos séta, túra! icon_lol.gif
Közben a vízesést is láthatod! Meg patakot... Sajnos tényleg sok a szemét. icon_confused.gif
Erre azért szánjon mindenki egy jó fél napot, zárt cipőt, hideg ürítőt, stb.! A várból a kilátás gyönyörű!!! Visszafelé Anthousában lehet egy jót ebédelni, a To Anthousa étteremben látod a várat, és a tengert is. Szép.

Parga: nekünk a kis sziget tetszett leginkább, már ha búvárkodni is szeret az ember, és nyugira is vágyik. Én még ennyi halat Görögországban egy helyen nem láttam! icon_biggrin.gif Murénát is! Nem kell félni, ha békén hagyod, ő is téged! icon_twisted.gif
Erre a kis szigetre majdnem gyalog át lehet menni, de egy picit kell úszni is.

Amúgy minden strand szép, bár fel vannak töltve. Nem homokkal, kavicsokkal! Ezért van az, hogy leginkább kavicsos-apró kavicsos minden part. Viszont szép, tiszta a víz. Leszámítva a víz alatt a beledobált szemetet... icon_sad.gif

Mi a Zacharias apartmanban voltunk, ez kb. 8-10 perc séta a Piso Kryoneritől. Az Apollón travelnek általában közelebb vannak a szállásai, mint az Aeolusnak!
Tehát: ez az apartman nekünk tökéletes volt, minden nap takarítottak, a háziak még vendégül is láttak minket (mi vittünk egy üveg Tokajit, amin nagyon meghatódtak), és rendkívül kedvesek voltak!!! Az apartmanunk a 2-es, hátra, az udvarra nézett, és hegyekre, ami gyönyörű!!!! Csak kora reggel és este sütött oda a nap, viszont a hűtőszekrény befűtötte szobát..Mindenkinek javaslom a légkondit: 5 euro/nap.
Van egy őrült kakasuk: mi elneveztük Alinak. Állandóan éjjel beszélgetett két haverjával. És tud kotkodácsolni. Én azt hittem, ezt a tyúk csinálja!
A többi szoba oldalra (tenger felé) néz, illetve egy nagyobb van, ami a szomszéd udvarra.
A szomszédban van a Harmony hotel, akinek a Jorgosz a tulaja, vezetője. Tud dobolni, a felesége pedig klarinétozik. Néha adnak kisebb magán koncerteket a medence szélén. Jó fejek!!

Már csak egy-két ár:
kenyér: 90 cent
víz: 1.80 - 2 euró egy hatos csomag (6x1.5l)
gyros: 2 euro (nekünk a Filippas-nál ízlett nagyon: káposztasaláta is van benne, bőséges)
tojás: 1.2 euro
citromos üdítő 2l: 1.5 euro (nem Fanta!)
margarin: 1.29 euro a 250g

Lehet venni húsokat, halat, van kimondottan hentes több helyen, de mi a templom háta mögötti főúton láttunk szép árut.
Kb. másfél-kétszerese a hús ára, mint nálunk. Vannak előre csomagolt friss húsok, csirkecomb, szárny is...
Az éttermek közül persze a frekventáltabb helyeken lévők a legdrágábbak, de általában egy muszaka pl. 5.5 - 6.5 euro között mozog. 8 euroért már ehetsz kleftikot, sztifadot, szaganakit...
Mi a Perivoli tavernában ettünk többször is: ez a Piso Kryoneritől még kifelé van. Ketten ittunk egy kancsó bort, ettünk 2 főételt, előételnek finom kis kenceficéket adtak kenyérrel, és így fizettünk 21 eurot. Ha borravalót adsz, akkor még hoznak ouzót és valami likőrbor félét. icon_smile.gif

Egyelőre ennyi. Ha eszembe jut, még kiegészítem. Jó nyaralást mindenkinek!!
  Ananda9 | #191326 Üzenet | 2012-07-16 16:13:53 |
Gaillard!

Megtennéd, hogy írsz még kicsit a Garden apartmanról? Milyen a konyha felszereltsége? (gondolok itt az edényekre, tészta szűrő, nagy-e a mélyhűtő rész stb...)
Gondolok szúnyogháló itt sincs a terasz ajtón vagy tévedek ? icon_smile.gif vinnünk kell irtószert vagy nem annyira támadnak ott?

Még nem voltunk soha busszal ez lesz az első és reményeink szerint nem olyan rémes icon_smile.gif. Kényelmesek az ülések a buszon?
  Ananda9 | #191327 Üzenet | 2012-07-16 16:22:29 | Válasz a #191325. hsz-ra Előzmény #191325
Hesperida!

Köszönjük a tájékoztatás! Minden infó jól jön nekünk, akik még csak most készülünk ezt a szép helyet megcsodálni. icon_smile.gif
  Szilvus21 | #191329 Üzenet | 2012-07-16 17:22:16 |
Szia Hesperida!
Azt szeretném kérdezni, hogy hol volt a legjobb búvárkodni? Murénát merre láttatok? Esetleg érdemes ilyen egyszer használatos víz alatti fényképezővel próbálkozni vagy felesleges? Ha igen akkor azt lehet valahol kint kapni? Na ez jó sok kérdés volt így egyszerre. icon_smile.gif
  Csilla22 | #191330 Üzenet | 2012-07-16 17:30:53 | Válasz a #191325. hsz-ra Előzmény #191325
Szia icon_smile.gif

Azt hiszem mindannyiunk nevében csak köszönhetem a kimerítő tájékoztatást. Jegyzeteltem is pár dolgot.
Még egyszer köszi icon_smile.gif))
  Mona1 | #191337 Üzenet | 2012-07-16 19:26:12 |
Éjszaka csendes volt, reggel néha hallottunk harangozást (kivéve, mikor a hegymászástól kipurcanva zuhantunk ágyba előző este).
Szúnyogháló nincs sajna....pedig jól jött volna! Valahogy mintha nem lenne "divat", máshol sem láttam. A teraszon egy napernyő volt, egész jól árnyékolt. Valahogy így:

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. https://www.kepfeltoltes.hu[img]

Cofffos írta:
Ez jó hír a Vavvasról.icon_smile.gif Tudod mi is néztük 2010-ben, s mivel megyünk még arrafelé - és tuti nem irodával - jó ha van sajátbőrös tapasztalat. icon_biggrin.gif
Mennyire volt éjszaka csendes, van-e szúnyogháló és árnyékolható-e a terasza? Számomra ez a három legfontosabb szempont. icon_redface.gif
[/img]
  Mona1 | #191340 Üzenet | 2012-07-16 19:40:50 |
Ezek szerint mi sem vagyunk normálisak, mert mi is gyalogoltunk az Ali pasa várhoz icon_biggrin.gif

A búvárkodás meg egyébként nekem is nagy élmény volt! Sehol máshol nem láttam még ennyi gyönyörű színekben pompázó halat! Talán Lichnoson volt a legszebb a tenger alatti élővilág, de mindegyik strandon láttam csodaszép halakat.

Hesperida írta:
Ali vára gyalog is megközelíthető, mi (nem normálisak) felmentünk.... Szuper kis kalandos séta, túra! icon_lol.gif
Közben a vízesést is láthatod!
  Hesperida | #191345 Üzenet | 2012-07-16 21:34:55 | Válasz a #191329. hsz-ra Előzmény #191329
Szia!
A búvárkodás szinte mindenhol nagy élmény, mi nem a Lichnoson, hanem Pargán, a kis sziget kápolna előtti öblében láttunk olyan sok mindent... A murénát élve is ott láttuk. Úszni is egyszer, még kora délelőtt. Akkor eleve csendesebb a víz, és még kevesen mennek át. Az egyik kis foltos muréna ott tanyázik az egyik közeli szikla hasadékában, azt többször láttuk. Nagy döglött murénát láttunk a Piso Kryoneri strandról elindulva: ha a tenger felé nézel, akkor balra, a sziklákon átmászva eljutsz egy sziklás, zegzugos öbölbe.
Amúgy halakat mindenhol rengeteget!!! Meg polipot is, de azt nem sokat. És egyszer tengeri gyűrűsférget... Jópofa.
Víz alatti fényképezőt mi vittünk magunkkal, nem egyszer használatosat, de az is bőven megteszi! Szerintem érdemes. Nem néztük kint, hogy van-e, nem rémlik, hogy láttam, de elképzelhető. Itthon a Decatlonban van, nem túl drága. Illetve szinte mindenhol lehet kapni. Vigyetek!!!
Ja: a csapvíz Pargan iható!!!
Kérdezzetek, hátha eszembe jut valami fontos még!
Pussz!
  Mona1 | #191346 Üzenet | 2012-07-16 21:40:26 |
Egy panorámánk a 360cities oldalon:
https://www.360cities.net/imag.....t-of-parga

Aztán további néhány tucat panoráma a PhotoSynth weboldalon :
https://photosynth.net/userprofilepage.aspx?user=mrkkvcs

(a vége felé 2010-es Tolós panorámák is fellelhetőek nyomokban)

(A panorámák megtekintéséhez szükséges a Microsoft Silverlight plugin,
ami - ha még nem lenne telepítve - az alábbi linken keresztül tölthető le:
https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=149156
)

Jó nézgelődést!
  Killerlaca | #191347 Üzenet | 2012-07-16 21:40:28 |
Sziasztok

Szeretném megkérdezni a már megérkezett nyaralóktól kapcsolódva itt a szúnyogháló dologhoz, hogy sok a szúnyog Pargán?
Kell valami krém is vagy inkább csak a szálláson vannak?

Köszönöm
  Hesperida | #191348 Üzenet | 2012-07-16 21:47:02 | Válasz a #191347. hsz-ra Előzmény #191347
Sok! Mi állandóan használtuk este a szúnyog riasztót...
  Cofffos | #191349 Üzenet | 2012-07-16 21:53:24 |
Köszi...

A Nikiben volt szúnyogháló. Egyébként engem annyira nem szeretnek a szúnyogok, tehát nem ezért ragaszkodom hozzá, hanem a zümmögésük idegesít, valamint jobb ha éjjel a nyitott teraszajtón a gyíkok, kígyók és macskák sem jönnek be.
Volt rá példa,hogy arra ébredtem, hogy az ágyról lelógó kezemet egy kismacska kezdte pofozni. icon_biggrin.gif

mona1 írta:
Éjszaka csendes volt, reggel néha hallottunk harangozást (kivéve, mikor a hegymászástól kipurcanva zuhantunk ágyba előző este).
Szúnyogháló nincs sajna....pedig jól jött volna! Valahogy mintha nem lenne "divat", máshol sem láttam. A teraszon egy napernyő volt, egész jól árnyékolt. Valahogy így:

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. https://www.kepfeltoltes.hu[img]

Cofffos írta:
[/img]
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 605 606 607 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu