Sziasztok!
Mi 08.19-én indulunk Sidariba autóval.Már többször voltunk görögbe,de csak most először választottuk az autós utat.Érdeklődnék,hogy ki mennyi idő alatt tekerte le a távot.Most állítjuk össze az utitervet,és azon sakkozunk mikor lenne érdemes elindulni,ha 08.20-án délután 14 órára kell ott lennünk.Előre is köszi annak aki válaszol.
Szia! 2008-ban voltunk Sidariban, kb 18 -20 órát számolhatsz ,Grevena Igoumenitsa (E90) útvonalon. Ha pedig Larisa Trikala Kalampaka útvonal az még több. Meteorák után kemény szerpentines szakaszok.
Szia! Péntek éjjel indulunk mi is Korfura, de egy éjszakát Makryban alszunk. Úgy tervezem, ha éjjel 1 óra felé elindulunk, Pestről, akkor olyan du. 2-3 körül Makryba érünk. Másnap reggel onnan megyünk tovább Korfura. Nekünk Acharaviban lesz a szállásunk, az is odébb van még.
A görög határig kb. 12 óra az út, ezt tapasztalatból már tudom.
2 hetet leszünk kint, ha hazaértünk beszámolok az utazásról.
Ha Makry fele mentek, jó sok pályadíjat fogtok fizetni , míg Korfura értek. Gondolom Makryról Larissának tekertek lefele. .Tavaly óta lett arra fele egy csomó új kapu:( Vagyis pontosan nem tudom , mert mióta kész az autópálya Igoumenitsáig nem mentünk arra, csak ősszel ,de hazafele bementünk a Meteórákhoz, és Larissának indultunk haza és úton útfélen fizettünk a sok kapunál. Meteóráktól biztos elköltöttünk vagy 15-18 eurót, pontosan nem emlékszem.. Ha meg Simán mennétek az Egnátián egyből Korfura akkor meg csak 3 helyen kell fizetni..
Köszi szépen a segítséget.Irigyellek,hogy ti már mentek,a mienk még odébb lesz.Jó nyaralást,és szerencsés utat kívánok.Na és persze egy jó kis beszámolót,hogy milyen volt.
T.Márta | #165363 | 2011-06-13 16:44:50 | autópálya díj
Sziasztok!
Már biztos leírta valaki de most nem emlékszem pontosan ! Ha a kapuknál papír euróval fzetek akkor euróban adnak vissza vagy dínárban!
Hogy Macedóniában vagy Szerbiában volt, nem tudom, de helyi pénzben kaptunk vissza euróból, az biztos. Hazafelé is használható, úgyhogy nem okozott gondot. Inkább Macedónia volt, ahogy gondolkodom rajta... Az a szerencsésebb, ha van apró és kikészíti az ember, pont annyit, amennyi kell.
Szia! Ennek még nem néztem pontosan utána, de Makrygialos csak 70 km-re van a határtól és inkább visszafordulok az E90-es útra, mint hogy Larissa felé menjek. Tudom, sajnos már 2 éve is rengeteg helyen volt kapu, amikor Toloból jöttünk hazafelé. Nemgyőztem aprópénzzel. Mindenképpen az uj autópályán akarok menni, nem a szerpentines úton.