Utazás busszal
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 ... 61 62 63 ... 104 105 106   >
Üzenet
  -törölt nick 12762 | #163442 Üzenet | 2011-05-27 14:29:15 |
Az igaz, hogy életemben nem utaztam még busszal 200 km-től nagyobb távot, és nem akarok itt a fene nagy élettapasztalattal jönni icon_cool.gif de egy bizonyos életkor után a lábdagadás bizony nem csak annyi veszéllyel jár, mint huszonévesen :S
  Vikso | #163448 Üzenet | 2011-05-27 14:58:59 |
Az utazási idrodák mindig a balekokra - min én - épitenek. Szerintem ez hosszu távon nem kifizető. Ja, de ki gondolkodik ma hosszú távon? icon_biggrin.gif
  Vikso | #163452 Üzenet | 2011-05-27 15:39:28 |
Hála Istennek, nincsenek problémáim a lábammal, és elviselem az utazást. De imádom nézni a tájat amerre járok. és bizony irigykedtem azokra akik az első sorban ülhettek. Nem vagyok egy tini, és mégis, soha nem ért ilyen kedvezmény, hogy elöl ülhettem volna. Nem hiszem el, hogy nem fizettek többet azok akik a jó helyet kapták akár az Apollonál is.
  Serbatsky | #163469 Üzenet | 2011-05-27 17:37:30 | helyjegy
Mi a Garnd tours-al megyünk és a felső emeleten a legelső helyekre foglaltunk helyet 2000 ft/fő-be került. Még sose voltam Görögországban és buszos utazáson sem. Az egyetlen amitől tartok az, hogy mivel a GT-nak 3 típusú buszai vannak, ezért lehet hogy nememeletessel megyünk, hanem simával. Ott a felszállás oldalában lévő első helyet jelöltem meg. Szerintetek az is jó hely? A másik 2 féle busznál, mint írtam felső szint első hely a sofr oldalában.Az egyiknél az a jó, hogy mögöttünk sem ül senki, mert a lépcső van ott és nem zavar senkit ha hátradőlünk.
Üdv, Ser
  Bluebird9 | #163477 Üzenet | 2011-05-27 20:38:57 |
Üdv! Attól kérdezném aki már utazott a Grand tours buszaival... Mekkora az ülések között a lábtér? Mert 2 méter magas vagyok így ez nekem igen fontos. Ellehet férni normálisan? icon_smile.gif
  Mirza | #163487 Üzenet | 2011-05-27 22:39:24 |
Jómagam eddig többnyire busszal utaztam, legalább 25-30-szor. (Ebből is látszik, túl vagyok a csikókoron.) Én kimondottan szeretek busszal utazni, van feelingje. Hogy jó a társaság, lehet nézelődni, bámészkodni, hiszen minden másodpercben változik a táj. Az utazáshoz lazán öltözöm, éjszakára melegítőt, jó tág gumizású pamut zoknit húzok. Hogy kényelmesen el tudjak helyezkedni, a derekam alá többnyire hurkába csavart fürdőlepedőt teszek, van jó kispárnám és könnyű pléd. Az ülésem alá egy kisebb táskát szoktam tenni tele olyan ruhaneművel, ami taposható. Éjszaka kiváló lábtartó, így nem dagad be olyan könnyen az ember bokája. Az ülés döntését pedig nem árt előre letisztázni az előttem és mögöttem ülőkkel, így nincs belőle gond. Minden megállónál leszállok, járkálok, jót tesz a keringésnek (főleg a lábnak), az evés-ivást korlátozom a legminimálisabbra, így nincs gond. Nekem a buszon való alvással semmi gondom, de szerintem nyugtató hatású gyógytea biztosan segít. Különben is, ha már átléptük a görög határt, ha volt is kellemetlenség, az feledve, mert Görögországban vagyok. Az esetek többségében ez kora reggel, amikor minden annyira szép. Jó utat, kellemes élményeket mindenkinek!
  Monimona | #163490 Üzenet | 2011-05-27 23:47:49 | Válasz a #163371. hsz-ra Előzmény #163371
Bocs! Tegnap elég nyügös voltam,nem ugy reagáltam le a dolgot ahogyan szerettem volna.
Szép ,és jó élménnyel jöttem el Görögországból,lassan a lábam is helyre jön.
Eddig mindig kocsival mentünk és ott, és akkor álltunk meg ahol jól esett. Most bizony hosszu volt a megállás közötti idő.
De a sofőrök maximálisan rendesek voltak,és az utazási iroda is nagyon jó volt.
Ha még egyszer ráveszem magam az utazásra csakis a Grand tourssal megyek.
Én is hunyó vagyok a rosszul sikerült utazás ügyében.
Nem voltam felkészülve,nem volt párna ,nem tudtam a lábam hová tenni ,,,magas vagyok ,sehogyan nem volt jó,jó lett volna valami táskaszerüség amire felteszem a lábam. Vagy legközelebb ha mégis indulok ,veszek helyjegyet, ahol jobban elférek.Deee lehet csak megyek jövőre is ,jól megtervezve ,hogyan lesz megfelelő ,hogy ne dagadt lábbal alvatlanul nyügösen érkezzem meg..

Az ezután induló, Görögország imádóknak kellemes nyaralás kivánok : icon_lol.gif icon_biggrin.gif
  Vadevezõs | #163520 Üzenet | 2011-05-28 12:40:33 |
Sziasztok!Nekem mindig élmény a buszos út,persze akadhatnak kellemetlenségek,de nem agyalok rajta,pedig értek meredek dolgok.Robbantunk le autópályán,be kellett tolni a buszt.A lábam nekem is dagad,borogatásra szünik,plusz sétára.Az apollonnál ha szóltok a kért helyet adják,vagy figyelembe veszik,még nem kellett pluszt fizetnem érte.Előre ülök én is mert hátul problémáim vannak,hányinger,stb.meg cserélni is lehet.
  Gudli | #163529 Üzenet | 2011-05-28 17:44:51 |
Kedves Momimona!
Remélem nem vetted rossz névem tőlem, azt amit irtam? Csak tényleg meglepő volt, hogy ennyire rossz élmény volt a busszal való utazás. Örülök, hogy azért szép élményeid voltak és a lábad is lassan rende jön. Látod, erről beszéltem! Kipihened néhány nap alatt az utazás fáradalmai és csak a szép emlékek maradnak. Abban pedig tényleg van valami, hogy nem készültél fel kellőképpen a buszos utazásra. Szerintem ezért is nagyon jó ez a fórum, mert innen minden szükséges infóhoz hozzájuthat az utazó. További szép hétvégét kivánok!
  Monimona | #163535 Üzenet | 2011-05-28 19:54:00 | Válasz a #163529. hsz-ra Előzmény #163529
Szia!

Nincs semmi gond ,már jobb a kedvem.
Olvasgattam a fórumot,,,amit utazás előtt lett volna tanácsos,.
Lehet nem nyüglődtem volna ha az itt fórumozók tanácsára figyelek.
Na de majd jövőre!! icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
Szép hétvégét mindenkinek
  Mirza | #163555 Üzenet | 2011-05-29 05:18:29 | Válasz a #163535. hsz-ra Előzmény #163535
Kedves Monimona!
A lényeg az, hogy a buszon való utazásra is fel kell kellőképpen készülni, hisz 20-24 órai útról van szó. Neked ez volt a tanulópénzed. Legközelebb, ha busszal utazol már nem lesznek ilyen kellemetlen élményeid. Így legyen!
  Lmmarti | #163556 Üzenet | 2011-05-29 07:13:01 |
Sziasztok !
Lábdagadás ellen térdig érő kompressziós harisnya, lehetőleg olyan, ami a lábujjaknál nyitott. Ronda, de egy laza nadrág elfedi. És nem dagad be a láb! Ez biztos ! Számtalan buszos úttal a hátam mögött mondom ezt.
És minden lehetséges alkalommal le kell szállni a buszról, éjjel is, ha jól esik, ha nem, és járkálni, tornáztatni kell a lábat. Ülés közben is lehet a lábfejet föl-le billegetni időnként, vádlit megfeszíteni-elernyeszteni, stb.
Mivel éjszaka hűvös van, legyen egy melegebb típusú pulóvered. És akkor már nem is kell a takaró. Nem kell sok cucc a buszba, mert nem férsz el tőle.
A legfontosabb a nyakpárna, anélkül tényleg nem nagyon lehet aludni. Az oldalról is támasztja a nyakat, nem borul le oldalt a fejed.
Jó utat és kellemes nyaralást mindenkinek !
  Dettix | #163677 Üzenet | 2011-05-30 08:16:24 |
Érdekes, hogy első utamra én is vittem nyakpárnát, de nem tudtam vele aludni, nagyon zavart. icon_rolleyes.gif
  Puma | #163678 Üzenet | 2011-05-30 08:27:36 |
2002 óta utazom az Apollónnal, az elején még busszal. Az ülőhelyért sose fizettem külön pénzt, megemlítettem, hogy hova szeretnék ülni, és 95 %-ba mindig oda kerültem, max. 1 sor eltérés volt előre vagy hátra. Első utazásomkor még nem voltam rutinos és nem tudtam felmérni, hol van(nak) jó hely icon_smile.gif mert azért akad, még ha nem is olyan sok icon_biggrin.gif
Sőt, annó még külön meg is lehetett nézni hol vannak szabad helyek. Később már nem lehetett icon_biggrin.gif gondolom nem tudták nyomonkövetni a nagy igényeket icon_biggrin.gif Azok lehetnek esetleg "előnybe" akik korán foglalnak icon_smile.gif lehet nekem is ezért volt szerencsém icon_biggrin.gif
  Theia | #163728 Üzenet | 2011-05-30 15:37:57 |
Szia Puma!
Lenne kérdésem hozzád,mert te gyakorlott Apollonos utas vagy. icon_smile.gif
Mi idén először utazunk az Apollonnal,hárman megyünk,én,a kolléganőm és az ő kislánya.
Azon gondolkozom,hogyan fogják majd az ültetésünket megoldani?
Ugyanis mi még az elsők között fizettünk be január végén,mindent neten intéztem. Akkor és azóta sem kérdeztük,hogyan lesz az ültetés,de ők sem mondtak ezzel kapcsolatban semmit.
Nem szeretnénk elültetve lenni egymástól,de nem szeretnék 5-ös hátsó ülést sem,mert azt ugye nem lehet hátrahajtani. Nem akarok rigolyásnak tűnni.....
Apollonos buszon van esetleg 4-es egymással szembeni ülés?
De gondolom,ezt az egészet úgy is tőlük kell majd megkérdeznem,ők döntik el majd,de felárat én sem fizetnék ezért.
Köszi szépen,ha megosztod velem a tapasztalataidat! icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 ... 61 62 63 ... 104 105 106   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu