Dumcsi
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : -- Off topic --
<   1 2 3 ... 61 62 63 ... 106 107 108   >
Üzenet
  Beszter | #222318 Üzenet | 2014-08-01 15:53:45 |
Köszi Ágica,megtaláltam!
Nem,hál istennek nem voltunk utastársak,de a mienk sem volt sokkal
jobb.Upsz,ezt lehet,hogy nem kellett volna! icon_wink.gif icon_smile.gif
Bár hozzáteszem hazafele én is morogtam egy-két dolog miatt,
persze szigorúan családi körben.És persze nem a sofőrökön elverve a
port,hiszen pl. a buszok állapotáról,határok zsúfoltságáról nem ők
tehetnek.A mi sofőrjeinknek is voltak érdekes megnyilvánulásai,de
ha végig gondoljuk:
-elindultak kb. péntek 12-kor Bp.-ről
-leértek Sartira 13.00-13.30 között
-semmi pihenő nélkül indultak haza
-Nea Plagian bepakolták a felszállókat
-míg az utasok elintézték folyó ügyeiket,lezuhanyoztak és
már indultunk is
Csak érzékeltetni akartam az ő munkájuk sem leányálom.És
most írják majd a kekeckedők,hogy erre szegődtek.
Igen és mondom számomra is voltak furcsaságok,de
ez a buszos utazások "hátránya"?
És tegyük a kezünket a szívünkre!
Mi a munkahelyünkre minden nap egyformán jókedvűen érkezünk?
Minden nap egyformán jól tudjuk végezni a dolgunkat?
Kitudjuk zárni az otthoni problémákat?
Én például mindig örülök annak,mikor egy ilyen hosszú,buszos útról
hazaérünk,hogy épségben,baleset mentesen hoztak haza.
  Messinia | #222319 Üzenet | 2014-08-01 16:04:21 | Válasz a #222316. hsz-ra Előzmény #222316
Pontosan igy gondoltam én is, hogy egy beázásnál valóban szólni kell, és megoldani a problémát, viszont a többi dolog ilyen lavina-hatású volt számomra. Vagyis mintha elkezdett volna panaszkodni valami miatt, a többi meg már csak jött és jött... A gyógyszer dolog inkább az utas részéről felelőtlenség, amire szükség van, mi a túróért nem a kézitáskában tartja?
  Melus16 | #222324 Üzenet | 2014-08-01 17:03:54 |
Annyit fűznék a témához, hogy ez egy valóban tapasztalatlan utas. A másik, hogy tájékozatlan is, és az is maradt. Ha sosem utazott még buszon - ilyen hosszú útra - miért nem olvasott utána, mit hová érdemes pakolni, és mik a szokások egy ilyen úton.

Ha valóban beázott a busz, az jogos probléma, de utólag már veszett fejsze nyele, ezen háborogni.

Aztán azt gondolom, hogy nyilván nem mindenki, és nem mindig megy fényes jókedvében dolgozni, de vannak olyan munkahelyek - főleg a szolgáltatásban - ahová nem viheti az ember a rosszkedvét. Elvileg....
  Rep | #222327 Üzenet | 2014-08-01 17:08:16 |
13 éve utazom az Apollonnal,és az Őket fuvaroztató Romcaros fiúkkal.Cserélődtek szép számmal a sofőrök 3fő maradt az elejétől.Tény,hogy a május-júniusi Parga-Lefkada utunknál odafele egy fiatal srác Belgrád környékéig húzta,utána 3*3/4 órát a wc-n volt,sajnos mi pont a feljárónál a fenti első sorban ültünk,mondtam is a páromnak,na itt gáz lesz.Elvileg 2 dolgot csinálhat.Hányt,előszőr zacskó nélkül,próbálta öblíteni...De,hát az nem nagyon ment.Akkor vitte a zacsikat a Wc-be,újabb 40 percekre.Nem szólt a sofőrnek,3 órán át,persze utólag derült ki,melyiket csinálta.Az egyik sofőr akit nem ismertem/én aki már harminc valahányszor utaztam velük/már Magyaro.-n is furcsa volt,nyugalom volt a jelszava,már a bőröndök bepakolásakor,ülésrend ismertetésekor,mondta hogy lassan,és gesztikulált a kezeivel.Nekem se volt szimpi.Na,ő tuti nem állt volna meg,mert Nis-ig tartott a srác akciója,addigra ő is tudomást szerzett az esetről,álltunk fél órát zuhogó esőben egy elterelés miatt ,simán lemehetett volna.Zacskót adott a sofőr neki,akkor egyik utastársunktól kapott gyógyít.Mentségére a srácnak,leghátul ült a buszban.Visszafele Hála nem ezekkel jöttünk,hanem a pink emeletessel,a sok éve ott dolgozó sofőrökkel.Már induláskor említették a wc hiányát,de sok gyerek volt a buszon 2 percen belül 3 esetben megállt a busz.Az én gyerekem bírja,nem itatom stb.Tehát sofőrfüggő,de lehetséges,hogy látva hogy a Grandnál nincs,inkább ők is bezárják.
  Melus16 | #222329 Üzenet | 2014-08-01 17:17:16 | Válasz a #222327. hsz-ra Előzmény #222327
Rep!
Mi úgy jártunk, hogy a sofőrre jött rá a hasmars! icon_lol.gif Lehet tippelni, megálltunk-e? Naná, hogy igen, azonnal. Ez Belgrád kellős közepén történt, a susnyás résznél. Nem tudtuk, miért lassítunk, aztán láttuk, hogy felpattan a sofőr, felrántja az üléssor feletti csomagtér ajtaját, hóna alá csapja a gurigát, és iszkiri, futólépésben! icon_biggrin.gif Előtte kb. 10 perccel volt pihenő.... icon_wink.gif
  Messinia | #222331 Üzenet | 2014-08-01 17:36:20 |
Én összesen 5-ször utaztam busszal (ebből kettő volt Görögország), de én emlékszem, hogy már először is tudtam, hogy mit várhatok az úttól, hogyan tehetném kényelmessé - már amennyire ezt lehet. A legtöbbször Grandos busszal mentünk, akkor abban semmi kivetnivalót nem találtam, kivéve egynéhány utas viselkedését (piálás, okoskodás stb). Manapság már azt hiszem, bármennyire is olcsóbb, nem vállalnám be a buszos utat, egyszerűen nem birnám, öregszem vagy mi...inkább marad az autós út, jó hogy van saját autónk, meg egy sofőröm, aki bevállalja a vezetést, így meg tudjuk oldani hál'Istennek. icon_smile.gif Tudom sok embernek csak az autóbusszal lehetséges a kiutazás.
  Suvimarta | #222351 Üzenet | 2014-08-01 21:52:11 |
Na elolvastam Glita sirámát a facebookon.....mondjuk mi pont az ilyen kötekedő- én termeltem ki a spanyol viaszt -emberek miatt nem utazunk busszal....szerintem az ilyen ember nemhogy a Blaháig, de a járda széléig ne utazzon üljön az erkélyen, aztán ossza az észt az asszonyának sörrel a kezében....
Nekünk a buszos útjainkon konkrétan se buszsofőrrel, se busszal, se elhelyezéssel...nem volt gondunk....wifi meg lift...komolyan nevetséges....és szobacica se volt, aki lenyalta a reggeli tejcsi maradékát a bajszáról....
  Messinia | #222354 Üzenet | 2014-08-01 22:40:07 | Válasz a #222351. hsz-ra Előzmény #222351
icon_biggrin.gif Feldobtál a hozzászólásoddal Márta, komolyan jó mosolyogtam rajta! icon_smile.gif

Más nemzeteknél is fordul elő hasonló viselkedés - de a szőrszálhasogatás, a borúlátás és a 'nehogy már ne úgy legyen minden, ahogy én akarom' hozzáállás annyira jellemző ránk, magyarokra, hogy hihetetlen. icon_smile.gif
  AGICA2 | #222415 Üzenet | 2014-08-02 19:38:33 |
Hihi icon_smile.gif Én is jót nevettem, de teljesen igazad van Márta!
  Suvimarta | #222432 Üzenet | 2014-08-03 06:49:54 |
Messi!
Teljesen igazad van! Nem kor függő, hogy kötekedő e az ember vagy józanul tud gondolkodni. Sajnos ma én azt tapasztalom-naponta rengeteg emberrel találkozom-, hogy végtelenül önzőek és arrogánsak lettek az emberek.Válogatás nélkül akár nők, akár férfiak. Rengetegen úgy gondolják nekik minden alanyi jogon jár...nem tudnak viselkedni kortól és nemtől függetlenül...A köszönöm, a kérem, a jó napot és a viszont látásra, ajtót becsukni magunk mögött?-ugyan már, majd jön a cselédség aztán intézi???? konkrétan, mintha szuahéliül szólnál hozzá...ha ezt ironikusan megjegyzed : bepukkad, mert rávilágítasz saját bunkósáságra....és ez csak tisztelet adás a másik ember felé...
Idén Thassoson volt egy szimpatikus kis szösszenet....párom egy sporttelepre jár egy férfival...Thassoson összefutottunk, köszöntünk-mondjuk amúgy is, mert hát magyarok, idegenben, ugyanazon apartmanban, meg amúgy is na, rászoktunk a köszönésre és nem tudunk leszokni róla- szerinted visszaköszönt? áhhhhh....ne hidd.....feje volt, hogy egyáltalán rá mertünk köszönni...na mondjuk pont 2 másodpercig nem érdekelt...
icon_wink.gif
és ez tényleg még csak a bevezetés....a tartalomnál még nem is járunk....vagy már nincs is tartalom? icon_question.gif
  Messinia | #222442 Üzenet | 2014-08-03 09:34:24 | Válasz a #222432. hsz-ra Előzmény #222432
Márta, lenne még tartalom bőven. icon_smile.gif Már az itteni fórumos tapasztalatokból több kötetes könyvet lehetne írni. De hát ilyenek vagyunk, én is nagyon sokszor megjegyzem nyaralásoknál, ha egy-egy ember viselkedése nem tetszik, de ennyi, mert valójában sokra nem megyek vele, csak morgolódok. icon_smile.gif És ez ugyanúgy igaz más nemzetiségűekre is.
Szintén Thassoson tavaly egy apuka egyfolytában alkudozni próbált valami sörön meg italokon a pincérrel a strandon, miközben a pár éves gyereke fejét veszve szaladgált, ment neki a napágyaknak, vizipisztolyozott stb. Mikor már ezerrel a viz felé igyekezett, akkor nekem kellett szólni az apukának, hogy ugyan nézzen már rá a gyerekre, mert épp a vizbe tart, nehogy eltűnjön a szeme elől.
  Neipori | #222443 Üzenet | 2014-08-03 09:40:05 | Messina
Hidd el, drága utastárs, hogy a busz-út is lehet "buli"! Hiszen ha összejön az ültetési beosztás szerint pár jó humorú utastárs, akkor az egész út kész Hawai! Ha nem, hát akkor szívás. Szerencsére mindig olyan utastársakkal áldott meg az ég, akik azt is elnézték, hogy az egész úton rókakergetésem volt. Ebben pedig semmi felemelő és szemléletre méltó nem volt, de tolerálták. Tehát embere válogatja. Minket eddig mindig jó utastársakkal kényeztetett Zeusz. Szeretném, ha ez így maradna addig, amíg el tudunk jutni szeretett Görögországunkba.
Kívánunk Mindenkinek kellemes utazást és útitársakat!
  Simacsek1 | #222459 Üzenet | 2014-08-03 11:33:18 |
Sziasztok!Teljesen igazat adok nei porinak,mi már 20 éve utazunk Görögországba busszal(van autónk is)de nem vagyok saját pénztárcámnak ellensége hisz autóval jóval drágáb/4 tagú család!A buszon alkalmaszkodni kell,és ha jó fejek az útitársak akkor meg tök Hawaj!(eddig ilyen volt!) icon_biggrin.gif icon_lol.gif
  Miskolciutas | #222461 Üzenet | 2014-08-03 11:54:23 |
Nekünk is szerencsénk volt eddig...én meg amyúgy is szeretek laassan odaérni(na azért a 20-24 óra elég).De amit kérdezni akartam,az a "rókakergetés"...csak úgy logikaolag az hányonger lenne???még nem hallottam ezt a szót.Ha nem az,akkor mi?
  Messinia | #222462 Üzenet | 2014-08-03 12:02:44 | Válasz a #222443. hsz-ra Előzmény #222443
Neipori, biztosan igazad lehet Neked is. Mondom, mi is jártunk anno busszal, semmi gondom nem volt vele akkor...azóta telnek az évek öregszünk, és mióta évek óta saját autóval járunk, a saját nyugalmamat már el nem cserélném a buszos útra, tudom, hogy képtelen lennék 24 órát ülni egy helyben, ráadásul biztosan hisztiznék, ha nem állhatok meg ott, és akkor amikor én akarok. Ami pedig számunka nagyon fontos, hogy ott helyben bárhová el tudunk menni kirándulni, akár nagyobb távokra is, és nem kell autót bérelni. Valamint a fél házat is el szoktuk vinni magunkkal.... icon_smile.gif
Százezerszer szó volt már róla itt a fórumon, taglaltuk a busz kontra autó előnyeit és hátrányait, mindenkinek máshogy jó, ez nyilván sok mindentől függ, mindenki tegyen belátása szerint.

Miskolciutas, a rókakergetés valóban azt jelenti, amit Te gondolsz, kicsit modernizált kifejezéssel! icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : -- Off topic --
<   1 2 3 ... 61 62 63 ... 106 107 108   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu