Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 610 611 612 ... 745 746 747   >
Üzenet
  Pévi | #192850 Üzenet | 2012-08-04 14:40:19 | Válasz a #192734. hsz-ra
Igen nagyon is bejött. icon_smile.gif
Még van néhány hely ami nem fért bele a tavalyi programok közé, úgyhogy most is lesz "dolgunk" bőven! icon_smile.gif
Akkor küldök privit.
  Szilvus21 | #192899 Üzenet | 2012-08-05 11:07:27 |
Sziasztok Parga imádók!
Hazatértünk mi is augusztus 1.-jén sajnos icon_sad.gif Életem legjobb nyaralását töltöttem Pargán icon_smile.gif Az Apollonnal mentünk minden rendben volt bár a transzfer kicsit körülményesebb volt. A Bakasban volt a szállásunk a 12-es szobában. Az erkélye kicsit furcsa mert 2 apartman között van de én imádtam mert így mindig árnyékba volt és nagyon jó idő volt a szobában is icon_smile.gif Szerintem ez az apartman nagyon jó választás volt icon_smile.gif Kirándulni hajóúton nem voltunk, viszont vízitaxival átmentünk a Lichnos-ra icon_smile.gif Én nagyon szerettem ezt a partot is apróbb kavicsos nagyon szép tiszta a vize és azok a vöröses sziklák.... icon_smile.gif A vízitaxi oda vissza 8euro/fő de szerintem megérte icon_smile.gif Voltunk Ali Pasa várában is amit szerintem kár lenne kihagyni mert olyan gyönyörű a kilátás onnan. Sőt látni lehet Paxos és Antipaxos szigetét is icon_smile.gif Nekünk a kedvenc strandunk a Piso Kryoneri volt. Ez a legkövesebb de egyáltalán nem zsúfolt. Az alja eléggé szemetes viszont a szikláknál jót lehet búvárkodni. Másik nagy kedvencünk a kis sziget volt. Átmentünk többször is. Csodálatos a partja na és persze az élővilága. Rengeteg színes halat láttunk, rákokat, sünöket, rombuszhalat. Gyönyörű a víz alatti világa icon_smile.gif Valamint nagyon szép képeket lehet onnan csinálni. Vízibicikli bérlés 10euro/óra. Mi gyrost a 33-ban ettünk, isteni volt. Étterembe viszont a Kryonerit és a Yannist próbáltuk ki. Nekünk a Yannis volt a favorit. Isteni volt a 2 személyes haltáluk és annak ellenére, hogy kiesik a központból mindig tele volt icon_smile.gif Amúgy ezekben az éttermekben mi 23-25 euro között ettünk. Mégis ami a legmeghatározóbb hely volt számunkra az az Atrium cafe bar volt. A látvány leírhatatlan a csajszi; Iliena nagyon rendes. Itt koktéloztunk és frappéztunk többször is. Koktélok 6.5-7.5euro között voltak, frappét mi 2.5-ért ittunk de attól függ milyet szeretne az ember mert van többféle. Nappal és este is lenyűgöző hely valamint a legfontosabb is marad számomra mert itt kérték meg a kezemet idén icon_smile.gif Nem kis meglepetés volt de ennél tökéletesebb helyet mint Parga és az Atrium egy holdfényes estén koktélokkal, el se tudtam volna képzelni icon_smile.gif Mi a Coop-ban vásároltunk nem túl sok minden van de ami van az jó áron. Nagyon jó árak vannak még a Dallasban, rengeteg minden van itt. Mi hűtőmágnest vettünk 1.2euroért de olivás szappan+hűtőmágnes 1.5euro. Most egyenlőre ennyi jutott eszembe viszont ha valakinek lenne valamilyen kérdése esetleg nyugodtan írjon, remélem tudok rá válaszolni. Bár 1 hét édes kevés, hogy jól megismerje az ember Pargát. Az biztos, hogy egyszer visszamegyünk még de akkor 2 hétre icon_smile.gif
  H.apci | #192906 Üzenet | 2012-08-05 11:57:41 | Válasz a #192899. hsz-ra Előzmény #192899
Idézet:
...Mégis ami a legmeghatározóbb hely volt számunkra az az Atrium cafe bar volt. A látvány leírhatatlan a csajszi; Iliena nagyon rendes. Itt koktéloztunk és frappéztunk többször is. Koktélok 6.5-7.5euro között voltak, frappét mi 2.5-ért ittunk de attól függ milyet szeretne az ember mert van többféle. Nappal és este is lenyűgöző hely valamint a legfontosabb is marad számomra mert itt kérték meg a kezemet idén...

Sok boldogságot! icon_razz.gif
  Pévi | #192924 Üzenet | 2012-08-05 16:31:08 | Válasz a #192899. hsz-ra Előzmény #192899
Szívből gratulálok Szilvus! Sok boldogságot!icon_smile.gif
Nagyon örülök, hogy nem csak én lettem Piso-Atrium cafe megszállott! icon_smile.gif
Tavaly aug. végén szept. elején voltunk, de mi nem vettük észre, hogy szemetes lenne a Piso. De ha most így van, azt nagyon sajnálom! icon_sad.gif
De a panorámán a kávézóból ez biztosan nem fog rontani. icon_smile.gif
Már nagyon várom, hogy ott gyönyörködjünk a kilátásban, és közben egy frappét vagy egy jeges Mythos-t iszogassunk...icon_smile.gif Többek között ez az amiért érdemes egy éven át keményen melózni! icon_smile.gif
  Ildi72 | #192926 Üzenet | 2012-08-05 16:46:12 | Válasz a #192899. hsz-ra Előzmény #192899
Szia Szilvus!
Sok boldogságot kívánok!
Mi már negyedszer megyünk Pargára,a szívünk csücske!
  Szilvus21 | #192929 Üzenet | 2012-08-05 17:40:11 |
Mindenkinek köszönöm szépen icon_smile.gif Én is jártam már pár helyen de ilyen csodálatosat még nem láttam mint Parga icon_smile.gif Az ottani hangulat meg a környezet teljesen magával ragadja az embert ez az amiért vissza vágyik újra meg újra. "Sajnos" mi Parga kezdők is ebbe a csapdába estünk. Nem is vágynánk máshova csak vissza. icon_smile.gif Nekünk igazából nem nagyon számított, hogy koszos volt az alja mert a legkellemesebb part volt ez nekünk. A víz amúgy tiszta és nagyon jó volt a hőfoka minden nap+a környezet....... A városi annyira nem jött be mert tömve volt a part. Oda csak a kis sziget miatt mentünk szinte semmi cuccal icon_smile.gif
  Sziro | #192956 Üzenet | 2012-08-05 21:27:44 |
Irány Parga!
Most indulunk. A Piso Kryoneri beachnél lesz a szállásunk:)
Már alig várom azt a sok szépet, amiről itt írtatok, 22-én érkezünk haza.
Mindenkinek szép nyarat!
  Mona1 | #193139 Üzenet | 2012-08-07 21:05:41 |
Jelentem, elkészült a beszámolónk:-)
Kicsit hosszúra sikeredett, remélem nem bánjátok.
  Vio | #193151 Üzenet | 2012-08-08 08:28:09 | Válasz a #193139. hsz-ra Előzmény #193139
Nem bánjuk!Nem csak fényképezni tudsz jól, de írni is icon_lol.gif
  Breki1 | #193154 Üzenet | 2012-08-08 09:19:09 |
Aeolusnál 14 napos Parga akciósan last minute

12.08.10, 14 nap, önellátás, Közlekedés: Autóbusszal 69 900 Ft
http://www.aeolus.hu/gorogorszag/parga/sakis/dovolenka-15776.html
  Ducstimi | #193195 Üzenet | 2012-08-08 13:15:13 | Segítséget szeretnék
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni Aug. 20-án indulunk Pargara autóval mivel még ebbe az irányba még nem voltunk olyan segítségre lenne szükségem hogy Thessalonikinél milyen táblát nézzünk azt láttuk hogy E90 Lefkada felé kell menni csak azt nem tudjuk hogy Thessalonikinél mi lesz kiírva mit kövessünk válaszokat előre is köszönöm!!!
  Gudli | #193210 Üzenet | 2012-08-08 15:53:35 |
Szia Mona!
Nagy figyelemmel és érdeklődéssel olvastam végig a beszámolódat. Igazán nagyon ízesen és főleg részletem számoltál be nyaralásotokról. Sokfelé jártatok, sok szép helyet fedeztetek fel. Főleg rengeteg élményben gazdag emlékkel a tarsolyotokban tértetek haza.
Egyben azonban megerősítettél, hogy repülővel nem mennék. Ez nekem túl macerás! Eddig is így ítéltem meg, de ezek után még inkább. Szerintem Pargára egy buszos út ettől százszor kényelmesebb. Kevesebb izgalommal jár és főleg kevesebb cipekedéssel. Szerintem az ember sem pénzt, sem időt nem spórol az effajta utazással. Én fárasztóbbnak ítélem, mint busszal. De lehet, hogy csak én gondolom így! Ez nem kritika volt részemről, inkább csak magamnak nyugtáztam.
Ettől a kis megjegyzésemtől függetlenül nagyon jó a beszámolód! Gratulálok és köszönjük! Jó volt olvasni. Ismét ott éreztem magam.
  Cofffos | #193383 Üzenet | 2012-08-09 21:41:37 | Re:
Jóesetben Szalonikibe be sem mentek, hiszen már előtte jobbra el...icon_smile.gif

Már nem emlékszem, hogy mit kellett konkrétan néznia táblákon, csak azt tudom, hogy a GPS egész másfelé vitt, el is tévedtünk. Ha a táblák után és a józan paraszti eszünk után megyünk, akkor ez nem fordult volna elő.

ducstimi írta:
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni Aug. 20-án indulunk Pargara autóval mivel még ebbe az irányba még nem voltunk olyan segítségre lenne szükségem hogy Thessalonikinél milyen táblát nézzünk azt láttuk hogy E90 Lefkada felé kell menni csak azt nem tudjuk hogy Thessalonikinél mi lesz kiírva mit kövessünk válaszokat előre is köszönöm!!!
  Smika | #193403 Üzenet | 2012-08-10 09:09:44 |
Sziasztok!

Valaki tudna segíteni abban, hogyan tudnánk Párgáról robogóval eljutni az Acheron-folyó torkolatához? Merre induljunk? Előre is köszi a választ.
  Breki1 | #193405 Üzenet | 2012-08-10 10:03:08 |
Könyörgöm nem Párgá az hanem Parga
és Acheron

Több úton lehet, talán Ammoudia felé a legegyszerűbb
így van kitáblázva

Térképen

Mi másik irányból mentünk Sivota Igoumentisa érintésével kocsival, és erre jöttünk vissza
nem tudom a robogók arrafelé hogy birkóznak meg vele Errefelé egyszerűbb a domborzat miatt szerintem.
Glyki-t kellett nézni ha jól emléxem.

Térkép
https://www.maplandia.com/greece/ipiros/thesprotia/glyki/#map

Itt meg lehet nézni 3D-ben
https://www.maplandia.com/greece/ipiros/thesprotia/glyki/glyki-google-earth.html
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 610 611 612 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu