Ne haragudj, hogy zavarlak de még új vagyok ezen a fórumon és csak annyit szeretnék kérdezni, hogy esetleg nincs valamilyen infód a Pargán lévő Apollon traveles Margarita apartman, esetleg a Rina apartmanról, vagy a Bakas apartmanról?
Nagyon hálás lennék!
Előre is köszönöm.
És elnézést, hogy zaklattalak.
Szia!
Szia!
Most jöttünk haza a Margarita apartmanból. Tudok néhány információval szolgálni, mi érdekelne?
Tudna valaki a bakas-ról Küldeni pár képet?
Mert az apollón tájékoztatójában csak 3db kép van és ennél egy kicsit többet szeretnék látni belőle, habár leginkább jókat hallottam róla.
Szia!
Egyetlen képem van, amit a Bakas erkélyéről fényképeztem, ezt el tudom neked küldeni, de ez biztos nem mond neked semmit, mert nem az apartman látszik rajta, csak a kilátás az erkélyről. Ha kéred, elküldöm szívesen.
Kszönöm szépen, hogy válaszoltál és igen minden érdekel ami fontos és érdekes lehet a szállások a strandok és az ottléttel apcsolatban és a képek is érdekelnének.
Amúgy minden olyan volt ahogy leírták?
A fürdőszob milyen volt? Esetleg zuhanyfüggöny van a fürdőben?
A szoba tisztasága nagyjábol megfelel?
Szóval minden érdekel ami az apartmanokkal kapcsolatos.
Kszönöm szépen, hogy válaszoltál és igen minden érdekel ami fontos és érdekes lehet a szállások a strandok és az ottléttel apcsolatban és a képek is érdekelnének.
Amúgy minden olyan volt ahogy leírták?
A fürdőszob milyen volt? Esetleg zuhanyfüggöny van a fürdőben?
A szoba tisztasága nagyjábol megfelel?
Szóval minden érdekel ami az apartmanokkal kapcsolatos.
Előre is köszönöm az infókat.
Szia!
Kedves Beszt!
A Margaritáról tudok csak többet írni.
Mi az emeleten a 205-ösben voltunk (az emeleten összesen 6 szoba van, 4 a főutcára néz, 2 a pici mellék zsákutcára). Ez a szoba a pici mellékutcára néz, de a főbejárat utcájától csak 1 erkély választott el bennünket, tehát ráláttunk a szemben lévő apartmanra és a Krionéri tavernára is. Mivel kocsival mentünk és hamarabb érkeztünk, mint a buszosok, még senki nem volt az egész emeleten, ezért választhattunk szobát. Én ezt a picit választottam, mert ez tűnt a legcsendesebbnek. A főutcára néző szobák nagyobbak voltak, több hely lett volna benne, de zajosabbak.
A Margarita fogadószintje nagyon elegáns és hangulatos. A fogadó szinten lévő szobákat a házinéni saját hatáskörben adja ki. A lépcsőházban dohos szag érződik, ami az alagsorból jön, ezért mindig tárva-nyitva vannak a lépcsőházi ablakok. Az emeleten szerintem kiégett a világítás, mert este sötétben kellett a kulcsot a zárba tenni, de ez sosem jutott eszembe nappal, amikor ott volt a házinéni, hogy szóltam volna neki
A házinéni neve ugyanaz, mint az apartmané, Margarita. Nagyon kedves és készséges, mindig megkérdezte, hogy minden rendben van-e. Jól beszél németül (sajnos mi nem). Kérdeztem, hogy angolul tud-e, azt mondta, hogy nem, de akármit mondtam neki angolul, megértette és angolul válaszolt rá.
Minden reggel 9-10-ig a fogadószinten ül és rendel.
Minden nap bemegy minden szobába és kiüríti a szemeteseket. Ha nem akartuk, hogy bejöjjön, amikor otthon voltunk, akkor kitettük az ajtó elé a szemetet.
Takarítás és ágyneműcsere csak hetente, turnusváltáskor van. Nekünk is csak 1 x cserélt a 2 hét alatt.
A fürdőszobában van tusfüggöny és tustálca is. A WC tartály sajnos nem zárt le, lehúzás után mindig el kellett zárni a zárócsapját. Érdekes mód mindig meleg víz volt a WC tartályban, valószínű nem a hideg vizet kötötték rá, hanem a meleg vizet, ezt a házinéni azonnal kérte, hogy mindig zárjuk el, ne legyen sok a vízszámla. A férjem próbálta megcsinálni, néha jó volt, néha ismét folyt
Be volt készítve a WC papír és személyenként 1 db nagy és 1 db kis törölköző, amit mi nem használtunk, mert nagyon dohos szaguk volt. Az erkélyen a fotelekbe tettük, arra ültünk. Ha lefogyott a WC papír, akkor az üres gurigát a szemetes tetejére tettük és amikor kiürítették a szemetet, tettek be új tekercset.
Egy kicsit át kellett rendezni a szobát, hogy a bőröndök elférjenek, mert sajnos sem az ágy alá, sem a szekrénybe nem fértek be. De megoldottuk. A széket kitettük az erkélyre, az éjjeli szekrényeket pedig egymás mellé raktuk és a tetejére tettük a bőröndöket. Tényleg nagyon kicsi volt a szoba, de nekünk csak aludni kellett
Mivel nagy hőség volt, amikor megérkeztünk, mi azonnal kértük a légkondi távirányítóját, ami 35 euró/hét, a házinéninek kellett kifizetni. Csak távirányítóval működött.
Az ágyak nagyon kényelmesek voltak, ez ritka, mert az előző szállásainkon nem nagyon voltak ilyen kényelmes matracok. Nem volt a lábnál ágyvég, így kényelmesen kinyújtózkodhat rajta egy magasabb ember is.
A konyha felszereltsége minimális volt, csak 2 személyre volt minden, viszont elég nagy méretű lábas és a fazék is tartozott hozzá. Volt vágódeszka, tésztaszűrő, dugóhúzó. A hűtő jól működött, a fagyasztó rész ajtaja is tökéletesen zárt és az összes jégakkunk belefért. A villanylapok rosszak voltak, ezért egy kis grillezős, 3 villanylapos minikonyha volt beállítva. Mi csak rántottát és tasakos levest készítettünk rajta, vacsorázni mindig elmentünk, a legtöbbször Filippashoz gyrost enni, de voltunk a Sakis étteremben is, amit nagyon ajánlok mindenki figyelmébe, nem szabad kihagyni. A konyhában nem volt sem mosogatószer, sem szivacs, sem konyharuha.
Az erkélyen 1 kerekasztal és 2 fonott fotel volt. Szárítókötél körben volt az erkélyen, de csipesz csak 1 db volt rajta. Én mindig viszek csipeszt itthonról.
Szerencsénk volt, mert csak az utolsó előtti éjszaka volt egy hangosabb csapat a Krioneri tavernában, egyébként tényleg elég csendes volt a szoba. A felső szinten minden szobában csak magyarok voltak. Az első héten egyáltalán nem hallatszott át egyik szobából sem zavaró zaj. A második hétre minden szobában kicserélődtek a lakók, csak mi maradtunk. Ez a hét már egy kicsit zajosabb volt, de még mindig elviselhető keretek között.
Összességében mi jól éreztük magunkat a negatívumok ellenére is.
A házinéni tényleg nagyon kedves és bármit kértünk is tőle, azonnal teljesítette. Látszott rajta, hogy fontos neki, hogy minden vendég meg legyen elégedve. Mi is jó érzéssel jöttünk el.
A negatívumokat nem azért írtam le, hogy elrettentselek, hanem azért hogy fel tudj rá készülni
Szia koszi hogy valaszoltal, de mar 12. napja hogy itt vagyunk Pargan, es foleg a Valtoson furdottunk,de parasailingest meg csak 1x lattunk itt de az is eltunt a hegy mogott, szoval nem a valtosrol indult. azota a "hazibacsit" is megkerdeztuk es o azt mondta hogz Pargan sehol sincs lehetoseg parasailingre.
31-én indulunk Pargára, már nagyon várjuk, hogy személyesen is láthassuk azt a sok szépet amit eddig a csak a fórumon csodálhattunk. Átbogarászva a korábbi hozzászólásokat, láttam hogy Breki készített egy olyan "Parga-összes" nyomtatható formátumot a legfontosabb infókról, tudnivalókról. A megjelölt linken nem találom az anyagot. Tudd valaki segíteni abban, hogy hogyan juthatok hozzá? Talán Theia?
Nagyon köszönöm, hogy íly készségesen válaszoltatok a kérdésemre.
Rengeteget segítettetek a szállás leírásával és a képekkel, így egyre közelebb vagyunk a megoldáshoz és biztos vagyok benne, hogy ezen információk birtokában a legmegfelelőbb döntést tudjuk majd hozni .
Igaz a nyaralást csak jövő Júliusra tervezzük és tudom addig még sok víz csap hullámokat a Jón-tengeren, de az általatok leírtakat észben fogjuk tartani és ezek alapján egy csodálatos, talán életem legjobb nyaralását fogom itt eltölteni imádott menyasszonyommal.
Nagyon köszönöm, hogy íly készségesen válaszoltatok a kérdésemre.
Rengeteget segítettetek a szállás leírásával és a képekkel, így egyre közelebb vagyunk a megoldáshoz és biztos vagyok benne, hogy ezen információk birtokában a legmegfelelőbb döntést tudjuk majd hozni .
Igaz a nyaralást csak jövő Júliusra tervezzük és tudom addig még sok víz csap hullámokat a Jón-tengeren, de az általatok leírtakat észben fogjuk tartani és ezek alapján egy csodálatos, talán életem legjobb nyaralását fogom itt eltölteni imádott menyasszonyommal.
Köszönöm!
Beszt
Kedves Beszt,
nagyon szívesen. Küldtem képeket a Margaritáról a megadott email címre, de visszadobta. Nem jó a cím? Ha kell még infó, írjál.
Akkor tényleg lehet valami a megadott e-mail címmel, mert én sem tudtam oda küldeni a fotókat. Szerintem nézz utána, hogy mi lehet a baj!
Nagyon szívesen segítek, ha tudok, csak írj bátran, ha érdekel még valami.
Biztos vagyok benne, hogy nem csalódtok Pargában, és minden olyan lesz, ahogy megálmodtad.
31-én indulunk Pargára, már nagyon várjuk, hogy személyesen is láthassuk azt a sok szépet amit eddig a csak a fórumon csodálhattunk. Átbogarászva a korábbi hozzászólásokat, láttam hogy Breki készített egy olyan "Parga-összes" nyomtatható formátumot a legfontosabb infókról, tudnivalókról. A megjelölt linken nem találom az anyagot. Tudd valaki segíteni abban, hogy hogyan juthatok hozzá? Talán Theia?
Előre is köszi, Gruzsó
Szia Gruzsó!
Nekem van egy nyomtatható doksim, amit én is itt a fórumon kaptam, és még megvan az e-mail fiókomban. Ha küldesz egy e-mail címet szívesen átküldöm.
Szia Sziro!
Tőled kérdezném, mint pillanatnyilag a legilletékesebbtől, hogy hogy áll a szúnyog kérdés most Pargán?
Kedves Pévi!
Egyáltalán nem találkoztunk szúnyoggal sem nappal, sem este, de ehhez hozzá kell tenni azt is, hogy nagyon meleg volt, 36-38 fok.
Én mindig felkészülök rá, viszem az elektromos lapkás szúnyogirtómat, eddig nekem bevált. Az előző évek tapasztalata szerint augusztusban egyáltalán nem találkoztam még szúnyoggal. Júlisban már igen.
Most hogy így utána gondolok, az Acheron hajókázásnál esetleg előfordulhatott volna a víz, a nádas, a lápos, ingoványos terület miatt, de ott sem tapasztaltuk, pedig utána is többször visszajártunk fürdeni Ammoudiába a kellemes langyos víz miatt
Ti esetleg tapasztaltátok korábban Pargán a szúnyogokat?