Mi is most jöttünk haza (10.-én) Sartiról. Nagy meglepetésemre, rengeteg házra (kívülről nagyon szépekre is) ki volt írva, hogy szoba kiadó. Akikkel utaztunk, ilyen formán vágtak bele a nyaralásba 2 gyerekkel és 60 e Ft-ért találtak talán még jobb szállást is mint mi irodán keresztül 90 e Ft-ért. Közelebb voltak a tengerhez és még zuhanyfüggönyük is volt. Ez lehet, buta dolognak tűnik, de abba a pici fürdőszobába nekünk nagyon hiányzott. Szóval megbeszéltük, ha még ide vetne minket a sors, simán nekiindulnánk szállásfoglalás nélkül. Ha meg mégsem lenne ott, akkor még egy több nyaralóhely van, akár a félszigeten is.
Néhány szót írnék a Páris apartmanról. Nagyon kevés info van róla az interneten, de végül is indulás előtt kaptam némi felvilágósítást. Amitől a legjobban tartottam, hogy az erkély a belső udvarra néz, talán még előnye is volt a szállásunknak, de egyáltalán nem ajánlanám 4 embernek. A 2 ill. 3 személyes szobák szinte ugyan akkorák voltak, tehát 4 embernek nagyon kicsi a szállás. Úgy gondolnám, hogy ha egy helyen van 2 személyes szoba és 4 személyes is, akkor közel 2x akkorának kellene lenni, nagyobb hűtővel, dupla teregetési lehetőséggel stb. Egyszerűen a csomagokat sem lehetett eltenni, állandóan egymást kellett kerülgetni. Erre lehet mondani, hogy úgysem ott tölti az ember az idejét, de mi elég sokat voltunk ott, mert kicsi gyerekünk van és délutánra felmenntünk. A szoba szellőzése korlátozott és valami dinka építész kitalálta, hogy a délutáni napsütés beengedésére 2 sor üvegtéglát helyez el a falba kb. 2 méter hosszan, amit nem lehet árnyékolni. Szóval nagyon meleg és kicsi a helység. Minőségi kifogás nem volt vele, minden működött, semmi nem volt törött stb. Végül is elég jó helyen van, 2 embernek tökéletes.
Sajnos első 2 nap a legközelebbi (fényképeken gyakran látható sziklák mellett) standoltunk. Aztán elmentünk a narancspartra és mivel autóval voltunk, ezért még 2x. A Sarti strand csalódás volt nekünk, de a narancspart nagyon tetszett. Aztán utolsó előtti nap felfedeztük, hogy a domb mögött van egy kis öböl, ahol szintén nagyon klassz a víz. Már sokkal kevésbé aprókavicsos , kb. 1 m után már homokos, lassan mélyülő, úgyhogy a kisgyerekkel érkezőknek ezt nagyon ajánlom, de mindenkinek. Itt alig voltak, pedig a falu mögött volt, a templomtól a Kipriotis apartman után még egy kicsit fel kell menni is onnan le a vízhez.
Összességében nagyon tetszett a hely, a táj gyönyörű, a görög emberek (már amennyivel találkozni lehetett) nagyon kedvesek. A gyros felejthető, Pesten a török éttermekben sokkal jobbat lehet kapni és szerintem eredetibb is, mert nincs benne kechup, mustár és sültkrumpli, de saláta igen. (Nem ér megkövezni)
Kisgyerekeseknek még nagyon ajánlom a félsziget töve közelében lévő Vourvoure strandot, bár itt csak visszafelé egy rövid időt töltöttünk. Nagyon szép hely, van sziklás és igazi finom homokos része is.
Valaki azt írta korábban, hogy drága kint az oliva olaj és bogyó. Mi vettünk a boltban 5 literes olajat 17 Euróért, a Neos Marmarasi piacon pedig kimért olajbogyót 3 Euró/kg áron. Ide egyébként szerintem nagyon érdemes elmenni, aki kocsival megy, mert nagyon szép kis város.
Elnézést, hogy negatív véleményt is írtam, senki érzelemvilágába nem akartam belegyalogolni.
Szép estét mindenkinek!
Nagyon örülök,hogy ráakadtam erre az oldalra :lol: !!!!!!!!Rengeteg időt eltöltöttem már itt,oda-vissza olvasgatva a hozzászólásokat!Én kis naívan azt hittem,hogy csak én vagyok ilyen görög-fan...de látom,tévedtem :D jó ezt tudni!!!!!!!!15 éve vagyok Görögo.imádó,akkor voltunk először,mindig más helyeken és mindig autóval (bár Olimpyc B.2-szer szerepelt már a repertoárban néhány év különbséggel),Sartin még nem,most szeretnék NAGYOOOOOOOONNNN :lol: de így is lesz...TUDOM!!!!!!!!Ami azért nem annyira tetszett,az Makrigyalos és Evia-szigete volt (lehet,hogy itt volt az a tojásnagyságú homokos part?-azt hiszem valami ilyesmit írt előzőekben kszifiasz-ha jól emlékszem...ha nem,1000 bocsánat :oops:
Ha lehetne,én összegyúrnám Stavros hangulatos,dimbes-dombos faluját,Nei Pori nagyon szép tengerpartját és Olimpyc Beach esti-éjszakai forgatagát.Nem tudom miért,de azt érzem,hogy Sart pont ilyen lesz :D Javítsatok ki vagy helyeseljetek kedves fórumozók :) És most személyesen is üzennék néhányatoknak:
KEDVES KSZIFIASZ! Még egyszer köszönöm a címet,írtam,válaszoltak is kedvesen,de sajnos már nincs hely ott,próbálkoztam még másokkal is 5 helyről rögtön reagáltak,van is helyük...de azt hiszem,mégis megpróbáljuk a "megyünk és keresünk ott" akciót (HÁLA ÉVA71-nek)Ha jól emlékszem,Stavrosra mentek még valamikor...nagyon jó lesz nektek,én biztos ajánlanám,jó hely!!!!!!!!
KEDVES ANNITA9! Köszönöm a te segítségedet is!!!!2 éve Olimpyc Beachen a 6 személyes apartmanunk (ami hozzáteszem,nagyon szép,tágas,stb.volt)1 éjszakára 50 euroba került,tehát fejenként volt 8-9 euró és addig maradtunk,míg akartunk,szóval naggggggyyyon jól jártunk,és ugyanebben az időben voltunk...hát meglátjuk most,de mivel vagyunk egy páran agykontrollosok,így ez is sikerülni fog :) KÖSZI ANNITA!!!
KEDVES ÉVA71! Végül is te döntöttél :D KÖSZÖNÖM a biztató szavaidat,én is így gondolom :o Szóval belevágunk!!!!!!De ha időd van kedves Éva,írhatnál,milyen volt,árak,stb.stb.minden érdekel :o
És most már befejezem,nehogy unalmas legyek!Jó éjszakát és jó emlékezést és jó készülődést mindenkinek (kinek mit :)
Kedves Éva!
Mire begépeltem és nagy nehezen el tudtam küldeni a mondókámat,akkor láttam,hogy már írtál is némi információt de azért még írhatnál,ami eszedbe jut és fontos lehet (akár privát üziben is)Hová érdemes menni vacsizni,kirándulni,boltok,Ófalu,ÚjSarti,Sarti Beach és minden egyéb
Amit írtál,hogy 60000 ezerért találtak apartmant,az hány személyes volt?
Hol vannak többnyire ezek az apartmanok? Megjegyzem,hogy a net szerinti Sarti térkép már a fejemben van (annyiszor lesegettem és tudom,hol a parkoló,a templom,a focipálya-ezekhez talán tudok viszonyítani (apartman nevekhez,boltokhoz,tavernákhoz azért még nem)
Köszönöm,üdv.
Aphrodite67.
Szia. Sajnálom, hogy nem volt szabad hely, de kint biztos fogtok találni. A tojás nagyságu homokszem nem ott volt, de erről inkább nem irok, mert nem leszek népszerü azok körében akik oda mennek, és ráadásul szeretik a köves partot. Én nem szeretem. Jól emlékszel, augusztus 12.-én megyünk vissza. Addig gyüjtöm az információkat róla.
Gyugyu! Köszi mindent ÉÉÉÉÉÉÉSSSSSSS nem maradt itthon semmi,csak a lista ,amitől megfájdult szívvel búcsút vettem,mivel most vagy 2 évig nem lesz rá szükségem!!!
Kiss László!
Bizony-bizony telik az idő.Valakinek már lejárt ,valakinek még vissza van ,úgyhogy kívánunk Nektek felejthetetlen,élményekkel teli szuper nyaralást!!!Jó utat és vigyázzatok magatokra!Gondoljatok majd ránk!!
OdeLinda!
Én most per pillanat nagyon örülnék,ha még elöttem állna a nyaralás,de sajnos rekord gyorsasággal telik el a 10 nap.Még igazából fel sem dolgoztam magamban az élményeket és történéseket,úgyhogy ezért nem is nagyon írtam még erről.
Az a 3 hét ,ami Nektek még vissza van pedig hidd el gyorsan múlik majd!
Pepitonak és aki a Kypriotisról érdeklődik:
1. az nem domb,ahol az apartman van,hanem egy "hegy"
főleg,hogy nem csak egyszer mássza meg az ember 1 nap,hanem:
-reggel,mikor kenyérért megy
-délben,mikor feljön a partról sziesztázni
-délután,mikor a strandolásból újra felcaptat
-és az esti séta,vacsora után
2. nem lehet későn ébredni,mert 6.50-kor harangoznak
3. mi az 5 fős apartmanban voltunk,de merem állítani,hogy a 3 fős a szintén 2.emeleten nagyobb,mint a miénk volt!!!(bocsi Juli,Fanny,Laci)
4. a 3 fősben volt az Apollon katalógusában látható nagy kombi hűtő és a sütős villanytűzhely is!!!!!!!!Ja és poénnak még elmesélem,hogy a két lapos rezsónknak csak az egyik fele működött,mert a másik része zárlatos lett az előző vendégnél,és persze nem volt idő megjavítani!
Zárójelben megjegyzem a 4.napon szóltam Georgiosnak(tulaj),hogy az pedig füstöl,de azt mondta "No probléma"!
Ezt remélem olvasod Kszifiasz!
És ezt a 4 pontot,ha elolvastátok elmondom,hogy ez mind igaz,DE:
ilyen apróságokon nem akadunk ki,mert nyaralni mentünk,jól éreztük magunkat (és egyébként mindenhol akad probléma),jókat röhögtem,mire felcammogtam az apartmanhoz,a főzőcskét megoldottam egy lángon,végül a rezsó sem égett le! Jah és Georgios Kypriotis pedig jó ember és nagyon finik a koktéljai a Sithon kávézóban!!!(főleg,hogy megvendégelt minket)
Szóval Sarti gyönyörű még mindig és a Kypriotist is szívesen ajánlom!!