Paralia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 62 63 64 ... 800 801 802   >
Üzenet
  Jeki5 | #11623 Üzenet | 2006-07-16 17:53:58 |
Kriszta!

szerintem érdemes elmenni szeptemberben is, általánosból és középsuliból lehet még akkor hiányozni.
gyanitom, hogy a fiad még általános iskolás, ugyhogy megbeszéled a háziorvossal, vagy ha jofej a tanár, akkor azzal.
én is szeptemberben mennék szivem szerint, csak egyetemen akkor van tárgyfelvétel.
idén februárban hollandiában voltam, és eléggé kellemetlen, hogy nem voltam ott a tárgyfelvételkor.
tehát szerintem beszélj azzal a tanárral...
de ez csak egy tipp icon_rolleyes.gif icon_wink.gif
  Kriszta35 | #11624 Üzenet | 2006-07-16 18:01:20 |
Az a baj, hogy tavaly meg júniusban kértem ki akkor voltunk elõször abban az évben, most megint kérni, háát, nem tudom mit szólnának hozzá!

Kicsi Off/Hollandia jó hely, a keresztfiam ott dolgozik/ icon_lol.gif
  Jeki5 | #11625 Üzenet | 2006-07-16 18:05:58 |
hát nem otthon fog a számítógép elõtt lógni a gyermek, hanem világot lát icon_razz.gif
amugy egyre biztosabb Paralia!!! már gyüjtöm a szép képeket, hogy mutogathassam:)
és megnéztem a tengerpart képét, télleg elég az nekünk. meg lehet sétálgatni lejjebb, feljebb is a parton, biztos lesz olyan, ahol nincs tele.
  Kriszta35 | #11628 Üzenet | 2006-07-16 18:24:34 |
figyi a holiday beach az jó nagy, ami olympic beach felé van. Ti fiatalok vagytok addig eltudtok sétálni, nincs messze.

Szerintem is jó döntés lesz, és megtaláljátok amit kerestek! icon_biggrin.gif
  Jeki5 | #11630 Üzenet | 2006-07-16 18:59:02 |
ok! és kösz minden tippet!

majd akkor beszélek barátnõmmel, és akkor bemegyünk egy irodába, és leirom hogy mikor megyünk.
meg tuti annyira be leszek zsongva, hogy itt fogok irogatni mindennap icon_rolleyes.gif
  Kriszta35 | #11631 Üzenet | 2006-07-16 19:05:16 |
Szívesen, majd akkor írjál ha van valami jó hely ok??
  Rebeka | #11633 Üzenet | 2006-07-16 19:12:31 |
jeki!
Ha nem autóval vagytok, de látni is szeretnétek dolgokat az irodák kihagyásával semmiképpen ne Sartit válasszátok. Én ismerem Sartit, nem egészen helytálló a Kriszta ismerõsének értékelése, azért megér bõven egy vagy több nyaralást is, de majd késõbb. Fenn az ófalu környékén van éjszakai élet is, és stílusa van a falunak. De autó nélkül nem vagy nehezen kerülsz ki a félszigetrõl, vonat az nincs. Parália turista centrum, hatalmasakat lehet bulizni és sok látnivaló elérhetõ közelségben van. Thesszaloniki csodás város, bõven megér nem egy hanem több napot is. Azért a fakultatív utakon sok-sok infoval lehetsz gazdagabb ha jó idegenvezetõt fogsz ki. Én ilyen utakon hallottam sok mindent a görögök mindennapjairól, szokásairól, magáról az országról. Egy út a Meteorákhoz egy jó alkalom lehet minderre, bár tény nem olcsó dolog. Bárhogy döntesz jó lesz, hisz a te döntésed lesz! icon_wink.gif
  Jeki5 | #11635 Üzenet | 2006-07-16 19:40:38 |
Köszönöm Rebeka!

Aranyos vagy, hogy írtál.
Már döntöttünk, Sartit elvetettük, oda majd talán családos korunkban megyünk gyerkõcökkel, és ha leteszem a jogsit.
Amúgy töri szakosként fél éven keresztül hallgattam görög történelmet, szóval az információval nem lesz bajunk... meg tesóm apósa görög, nagyon aranyos, õ is mesél sokat. meg hát ott vannak a turistakönyvek is, szoval ha arra vagyunk kiváncsiak, hogy hány téglából épült a fehér torony, akkor megnézzük icon_cool.gif .
ne érts félre, de én nagyot csalódtam az idegenvezetõkben. viszont meteorákhoz csak fakultativ megyünk!
télleg! biciklit érdemes kölcsönözni? van külön bicikliút ott paralia környékén, vagy az úton lehet menni az autókkal együtt?
válaszokat elõre is kösz mindenkinek
  Rebeka | #11643 Üzenet | 2006-07-16 20:24:15 |
Jeki!
Egy görög családtag?!!!! icon_eek.gif Imádnám! icon_wink.gif
Nos én idegenvezetõt igazi jót éppen Sartin tapasztaltam, de sok más tapasztalatom nincs is. Az idén nem sok jót halottam a mieinkrõl, de már régen saját autóval oldjuk meg. Nos a saját görög rokon utolérhetetlen, de sok mindent nem találsz meg az utikönyvekben.
Nos kerékpárral is közlekedtek, de inkább robogóval. Parália és a nagyvárosok közlekedését olyan káosznak nevezném ami mégsem okoz problémát, mert mindenki figyel a másikra. A táblákat nem veszi senki komolyan. Az autópálya mellett, végig a parton van olyan út amin kerékpárral is nyugodtan mehetsz. Ha nincs jogsid a robogó nem megoldás számodra, pedig sokkal elõnyösebb lenne. Hát kerékpárral ajánlanám mondjuk Thesszaloniki irányában lévõ sólepárlót, bár az is jópár km. Egy esetleges borongós napon egy kis kerékpározás lehet jó progi, de a központból induló busszal inkább Katerínit nézzétek meg vagy Thesszalonikit.
  Letícia | #11644 Üzenet | 2006-07-16 20:24:26 |
andika19 írta:
Szia Letícia!

Július 31-én indulunk Makrigalosra. Már nagyon várom. Még nem voltam Görögbe soha.

Üdv: Andika

Szia Andika!
Nem csodálom, hogy már várod az utazást. Mi is így voltunk, annyira jó volt, amikor már visszaszámoltunk, hogy hány nap múlva indulunk. Én egyszer jártam már Görögországban, de annak pont 15 éve. Akkor még kempingben voltunk, de azt már nem igazán vállaltam volna be, sokkal jobb volt apartmanban.
Én nagyon örülök, hogy Paraliát választottuk, bár mi nem mentünk discoba, de ettõl függetlenül, remekül éreztük magunkat.
Üdv: Letícia
  Keke | #11652 Üzenet | 2006-07-16 20:37:12 |
Szia Letícia!Tuti választás lesz Paralia!A templommal szemben isteni a gyros!Kedvesek nagyon!
  Letícia | #11654 Üzenet | 2006-07-16 20:41:41 |
keke írta:
Szia Letícia!Tuti választás lesz Paralia!A templommal szemben isteni a gyros!Kedvesek nagyon!

Tudom, hogy tuti választás volt Paralia. Ugyanis sajna mi már hazajöttünk. Gyrost a templommal szemben ugyan nem ettünk, de abban az utcában, ami a Caravel apartmanból (a Hotel Europa elõtt) vezet a tengerpartra, ott is van egy, meg a fradi zászlósnál is ettünk, ott még egy dobozos cola is jár hozzá.
Letícia
  Keke | #11655 Üzenet | 2006-07-16 20:43:01 |
icon_redface.gif icon_redface.gif jaj tényleg Andiék mennek most! icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
  Kriszta35 | #11656 Üzenet | 2006-07-16 20:43:01 |
Drága keke!

Nem a Letícia megy Paráliára, hanem az Andi Makriba. Nem is értem miért itt van, amikor a másik topikba írtuk Makriról a sok sok információt! icon_lol.gif

De Parália tényleg nagyon jó választás, nem tudom mennyi nyár kell, hogy elteljünk vele!
  Jeki5 | #11657 Üzenet | 2006-07-16 20:43:25 |
mondjuk átgondoltam a dolgot, 40 fokban télleg nem a legegyszerübb kerékpárral menni, szóval marad a buszjárat, vagy a fakultativ program.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 62 63 64 ... 800 801 802   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu