Valcsi ezt a képet itthon csináltad? Csak azért kérdezem, mert itthon lehet ezt a címkéset kapni, szinte minden hipermarketben. Kint én mást láttam és vettem. Nem vagyok nagy szakértõje, de amit kint én vettem, és ez között némi különbséget éreztem. A Görögországban vett jobb, lágyabb ízû. Pedig mindkettõ 5*.
Én igazából egyikért sem rajongok. A Metaxát akkor iszom meg, ha legalább 3-4 évig érlelõdik még az üvegben. Úgy sokkal jobb.
Az Ouzót pedig úgy szoktam, hogy 2dl Fanta citromba öntök fél deci ouzót, és pár jégkockát teszek bele.
Nem itthon készült a kép. Ha jobban megnézed látod a tengert mögötte.
Egyébként mint az elõbb is írtam, szerintem annál lágyabb és selymesebb a Metaxa, minél tovább érlelõdik. Erre úgy jöttem rá, hogy valamikor vettem kint egy üveggel, de nem ízlett. Itthon állt a szekrény tetején vagy 5-6 évig, míg egy vendégség alkalmával megkóstoltam én is. Egész más íze volt, mint újkorában.
Az Ouzót pedig úgy szoktam, hogy 2dl Fanta citromba öntök fél deci ouzót, és pár jégkockát teszek bele.
Fentebb már írtam, hogy én narancslével vagy tropicana-val iszom. Az üdítõt jól lehûtöm, az ouzó pedig folyamatosan a fagyasztóban van.
Az arány az stimmel.
Sajnos a konyak lehet akármilyen finom, egy kortytól fejgörcsöt kapok. Az erõsebb italokból csak azt tudom meginni, aminek víztiszta színe van.
A pezsgõt sem bírom, ugyanabból az okból, mint a konyakot. Így marad a Mithos sör (ha nincs akkor a hazai, de az is csak nagy forróságban), vagy az ouzó, habár azt csak most szerettem meg.
Szia Csutek!
Nekem is csak a "viztiszta" dolgok jönnek be, a többitõl nekem is fáj a fejem. A sõr is csak nyáron, és ahogy irtad ha van a Mithos. Sajnos itthon még nem láttam Mithost.
A Hellas Pils-t nem ismerem, sajnos. Viszont még mindig nem bontottam fel az utólsó Mithost. Az egy üveg ouzoból amit hoztunk (0,75) még van kb 2 deci, jeles napokra.
Nálunk minden este lezajlik egy jelenet: a férjemmel odaállunk a hûtõ elé, nézegetjük azt az árva söröcskét, hogy megigyuk-e. Eddig még minden este azt mondtuk, hogy kár lenne érte. Félek, hogy napokon belül a doboz fenekére nézünk, nehogy véletlenül tönkre menjen.
Bocsi Valcsika, de én csak a lényeget láttam a képeden! Tényleg ott a tenger, de hiányzik!!
Ouzot itthon is lehet kapni, de milyen a minõsége azt nem tudom, mert én képtelen vagyok meginni. A Metaxa az viszont kimondottan finom. Nekem is van még eredeti csomagolással egy üveggel és majd szépen elfogy karácsonytól fogva.
A söröknél a mytos tényleg finom, de a Hellas Pils, a nevében is benne van kissé keserû nekem. De van egy sör amit idén ittunk kint, az alfa sör, azt ajánlom mindenkinek igazán kellemes jó ízû sör. Nekem pedig inkább a görög borok jöttem be, igazán finom a fehér a rosé, és a vörös boruk is. Nem ütõs finom lágy, könnyû boruk van. Van még borom is, és természetesen rózsazselém vagy 3 dobozzal, egyszerûen imádom, igazi mézzel készültek.
Mióta hazajöttünk Görögországból azóta, hetente 1* vagy 2* hal kerül az asztalra. Valahogy 10 napon keresztül azt ettünk kint, és a szervezünk azóta is igényli.