Paralia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 63 64 65 ... 800 801 802   >
Üzenet
  Keke | #11660 Üzenet | 2006-07-16 20:44:56 |
Szia Kriszta!Már képben vagyok! icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
  Letícia | #11663 Üzenet | 2006-07-16 20:46:21 |
jeki5 írta:
sziasztok!

a busz pedig Katerini-Paralia között 0,70 €. szóval: Paralia jo hely egy párnak, akik fiatal egyertemisták, szeretnek bulizni, és kiváncsiak görögország szépségeire is kulturális és minden egyéb tekintetben (meteórák, Thessaloniki, Katerini, stb...)???

Szia!
Mi Katerinibe taxival mentünk be, elõtte megnéztük a buszt, elég gyakran jár, de drágábbra jött volna ki, igaz mi négyen voltunk, így a taxi volt olcsóbb.
Másik: szerintem Paralia jó hely egy párnak, akik bulini akarnak, s innem azért el lehet menni a környéket is felfedezni.
Úgyhogy, jó utat, jó nyaralást Paralián!
Üdv: Letícia
  Letícia | #11667 Üzenet | 2006-07-16 20:48:32 |
keke írta:
icon_redface.gif icon_redface.gif jaj tényleg Andiék mennek most! icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

Igen, jó Nekik! Ne cseréljünk velük???

Üdv: Letícia
  Jeki5 | #11668 Üzenet | 2006-07-16 20:48:32 |
nem mondod, hogy a taxi olcsóbb volt?
kb mennyit fizettetek? mondjuk nem vagyok egy nagy matekos, de ha 4*,70 cent= 2,8 €. szóval egy taxi paraliábol katerinibe 3 €-ból kijön?
vagy valamit irdatalanul elszámoltam...
  Letícia | #11669 Üzenet | 2006-07-16 20:50:47 |
jeki5 írta:
nem mondod, hogy a taxi olcsóbb volt?
kb mennyit fizettetek? mondjuk nem vagyok egy nagy matekos, de ha 4*,70 cent= 2,8 €. szóval egy taxi paraliábol katerinibe 3 €-ból kijön?
vagy valamit irdatalanul elszámoltam...

A buszjegy nem 70 centbe került, legalábbis a buszmegállóban lévõ kiírás szerint, a taxi négyünknek volt 4 euro, a jegy talán 1,30(?) lett volna. Már nem emlékszem pontosan.
Letícia
  Jeki5 | #11677 Üzenet | 2006-07-16 20:58:28 |
akkor lehet hogy mi is kényelmesek leszünk, és taxizunk icon_razz.gif
amúgy én valami busztársaság oldalán találtam ezt. azt hiszem úgy van, hogy Katerini központjába 1,30 € a jegy, de van Kateriniben egy megálló a vasútnál is, ez közelebb van Paraliához, és ez a 70 centes. mi onnan akarunk vonatozni Thessalonikibe, a retúr jegy az 4,70 €. és az archeologiai muzeumot akarjuk megnézni, oda 2€ a belépõ EU-s állampolgároknak, egyetemistáknak meg állítolag ingyenes a honlapja szerint, szóval lehet elfogadják a magar diákom. és igy spórolunk egy csomot a fakultativ uton icon_cool.gif
és kb milyen gyakran járnak a buszok Paralia-Katerini között?
kösz a válaszokat
  Letícia | #11684 Üzenet | 2006-07-16 21:10:54 |
jeki5 írta:
akkor lehet hogy mi is kényelmesek leszünk, és taxizunk icon_razz.gif
amúgy én valami busztársaság oldalán találtam ezt. azt hiszem úgy van, hogy Katerini központjába 1,30 € a jegy, de van Kateriniben egy megálló a vasútnál is, ez közelebb van Paraliához, és ez a 70 centes. mi onnan akarunk vonatozni Thessalonikibe, a retúr jegy az 4,70 €. és az archeologiai muzeumot akarjuk megnézni, oda 2€ a belépõ EU-s állampolgároknak, egyetemistáknak meg állítolag ingyenes a honlapja szerint, szóval lehet elfogadják a magar diákom. és igy spórolunk egy csomot a fakultativ uton icon_cool.gif
és kb milyen gyakran járnak a buszok Paralia-Katerini között?
kösz a válaszokat

Látod az lehet, hogy a központig drágább, igaz mi a piachoz mentünk be a taxival, így legalább ott tett ki, s nem kellett keresgélnünk. Meg azért is javasolták a taxit, mivel a busz "csalingázik" még a környéken, tehát hosszabb a menetidõ. Milyen gyakran is jár? Reggel azt hiszem 8-1/2 9 utántól 10-15 percenként? De azért ezt ne vedd teljesen kp-nek, mert akkor megnéztük, eldöntöttük, hogy taxizunk, így nem igazán jegyeztem meg. A Meteorákhoz a szervezett utat javaslom, mert azért nem egyszerû feljutni (mármint tekeregni ide-oda az utakon, na meg aztán a hegyi, sziklás, keskeny úton! - ámde pazar látvány icon_smile.gif! ), meg az idegenvezetõ tényleg sok infót elmesél útközben. Velünk egy Zoé nevû görög hölgy jött, aki nagyon jól beszél magyarul. Én nem bántam meg, hogy vele mentünk.
Üdv: Tünde
  Jeki5 | #11685 Üzenet | 2006-07-16 21:14:46 |
egyedül thessalonikibe megyünk magunk, meteorákhoz csakis fakultativ:)
köszönöm a tanácsokat, akkor mi a vasutig kérjük majd a taxit, és akkor biztos ott leszünk 3-4 perc alatt icon_lol.gif
  Barbageorgopulosz | #11686 Üzenet | 2006-07-16 21:15:54 |
Kriszta35 írta:
Szia Jeki!

Én még Sartin nem voltam, de nem is kívánkozok. Ezt nem lehet leírni a topikba,mert bekapnak a Sartisok, de egy falu, lepukkadt boltok vannak az ismerõsöm szerint, õk ott ki se szálltak akkorát csalódtak Paralia után.
De a környéke az csodálatos.
Paraliának én nem mértem a tengerpartját, de meg van az talán 5-6 méter is icon_lol.gif , tény zsúfoltság van, erre kell számítani. Este is sokan vannak, éjfélkor még nagyon nagy az élet.
A közlekedés az nagyon jó, Katerini miatt, ez tény.

Mérlegelni kell, mit keresel, és mit ad ez a hely. Egy Szaloniki utazás szerintem kevés a döntéshez, ill 23 euroval több vagy kevesebb. Lehet nem fogod érezni ott jól magad, és utána már bánod, hogy 23 euroval soportál.

Én nagyon szeretem Paraliát, nagyon jól éreztük itt magunkat a családommal együtt.

Szerintem a Sarti topikba tudnak segíteni, hogy onnan mennyibe kerül ez az út.

Szóról szóra igaz amit írtál. icon_lol.gif
Ugyan így jártunk mi is Sartival. ( Bocs Sartifanok!)
A gyerekek télleg ki se akartak szállni a kocsiból.
Amúgy, a környéke télleg szép. De ilyen az egész Halkidiki.
Szóval szerintem nem véletlenül megyünk nyolcadjára Paraliára...
+ 1x Polichrono. Az is buli volt, de a következõ évben visszahúztunk Paraliára.
Úgyhogy Paralia forever! icon_lol.gif icon_wink.gif
  Letícia | #11688 Üzenet | 2006-07-16 21:19:59 |
jeki5 írta:
egyedül thessalonikibe megyünk magunk, meteorákhoz csakis fakultativ:)
köszönöm a tanácsokat, akkor mi a vasutig kérjük majd a taxit, és akkor biztos ott leszünk 3-4 perc alatt icon_lol.gif

Mikor mentek? De jó Nektek, hogy még csak most készültök! Én úgy, de úgy visszamennék! Annyira hiányzik az a nyugalom, a pihi, a kikapcsolódás!
De sajnos most csak a dolgos hétköznapok vannak. icon_cry.gif
Na de Nektek most nem ezzel kell foglalkozni, úgyhogy nagyon jó utat és jó nyaralást! Érdemes visszaolvasni a fórumban, tényleg sok hasznos infóhoz jut az ember. Én is sok mindent innen "szedtem össze", lementettem, kinyomtattam, s vittük magunkkal az útra.
icon_biggrin.gif Üdv: Letícia
  Jeki5 | #11690 Üzenet | 2006-07-16 21:22:14 |
köszi barbageorgopulosz! (hu, remélem jol irtam)

annyira aranyosak vagytok itt a fórumon, hogy ezért is elmegyek Paraliába, biztos találkozom ott egyikõtökkel, és ez jó érzés, hogy tudom, hogy ott olyan emberek vannak, akik élvezik az életet, és szeretik a bulikat.
  Barbageorgopulosz | #11694 Üzenet | 2006-07-16 21:35:10 |
Kedden indulunk. icon_lol.gif

Szerdától, következõ hét péntekig megtalálhatók vagyunk a " banánosok"-tól nem messze, egy Eskimo-s napernyõ alatt. icon_wink.gif

Jelszó:

HELLASZ. HU icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_wink.gif
  Kriszta35 | #11706 Üzenet | 2006-07-17 07:07:50 |
Szia Barbageorgopulosz!

Komolyan ti is ezt tapasztaltátok? Képzeld én gondolkodtam Sartin még az év elején, aztán láttam a fényképeket, és szerencsére Parália, és Makrigialos mellett döntöttem. A lényeg, hogy menjünk máshova is, de Parália közel legyen ez fontos volt!!

Jövõre ugyanez lesz, mert a srácok imádják, és mi is.

Nagyon jó utat, és kellemes nyaralást Nektek!!!

Ha visszajöttél kérdezni szeretnék néhány dolgot, remélem bejelentkezel majd! icon_wink.gif

------------------

Letícia!

A Meteorák szervezett úttal megközelítésében most nem értek veled egyet teljesen, mi idén kocsival voltunk fent, és nem ördöngösség, bár az elsõ percekben a félelelem bennem volt, de gyorsan elmúlt, mert az utak nagyon normálisak odafent.
A másik négyünknek, kb 40 euroba került!!!
A fakultatív az sokkal drágább. Nem beszélve arról, hogy addig nézelõdtünk, és oda mentünk ahova kedvünk volt. Ráadásul ahogy hallottam, a legdrágább ikon boltba viszik be a túristákát, és nagyon vacak ebédet adnak. Szóval a fakultatív nagyon nem éri meg!
  Kisvacak | #11713 Üzenet | 2006-07-17 08:52:00 |
Sziasztok!

Nekünk már csak pár óra az indulásig... icon_smile.gif

Csodálkozom a véleményeteken Sartiról. Nekem nagyon tetszett. Igaz 2001-ben voltunk. Egyik ismerõsöm aki múlt héten jött haza, azt mondta, "hidd el, nagy csalódás lesz Sarti után Paralia..."
Én akkor is és most is azt mondom, ne legyen igaza. Nektek legyen igazatok!
Már alig várjuk, hogy este legyen és irány Paralia... icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif

K.
  Kriszta35 | #11715 Üzenet | 2006-07-17 09:15:03 |
Szia Kisvacak!

Én Sartiról, mint faluról hallottam az amit írtam, maga a környéke tán csodálatos. De úgy gondolom, aki ezt a nyüzsgést szereti, az Paraliára megy. Makri is falu, és nem tudtunk esténként mit kezdni magunkkal, az nem nekünk való hely, akik állandóan menni szeretnek, még éjszaka is!

Én is attól félek, hogy azután ez csalódás lesz, már nem értem mit esztek Sartin /a képek alapján mondom ezt/.

Na a lényeg amiért írok, hogy nagyon jó utat kivánok Nektek, nagyon-nagyon vigyázzatok az úton!! Ne gyorsan, az elején! Kellemes nyaralást, és nagyon szép idõt kivánok még!

Aztán ha haza jöttél, remélem, írsz, hogy a gyerkõcök hogy bírták az utat, és, hogy tetszett Paralia!

Puszillak
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 63 64 65 ... 800 801 802   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu