Ne aggódj Kriszti! Az én párom sem tud úszni, de ez egyik strandon sem okozott problémát. Pancsolni lehet a szélén. Ö is nagyon élvezte a vizet. A városi strandon is és a Valtoson is van homokos rész. De a kistrandon is van egészen aprókavicsos rész, és az az öböl, ahol a kis strand van meseszép. ...és az kb.100 mèterre van a Bakastól.
Köszönöm a választ Évi! kicsit ez megijesztett mert Paralián,Krétán és Tunéziában nagyon homokos volt,és egész messzire be lehetett sétálni a vizbe! különböző válaszok voltak az utazásról is! volt aki 17órát irt,volt aki 24-et busszal! Tudom hogy sokmindentől függ,de ha minden ok kb.hány óra az út? Már most nagyon várom!
...hát itt messzire besétál valóban nem lehet, de egy kicsit hűsölni, pancsolni egész nyugodtan, minden veszély nélkül.
Mi mindkét alkalommal görög idő szerint 9-negyed10 körül értünk ki, ami kb 20 óra.
A hazafelé út hosszabb sajnos, mert még elvisszük a Lefkadai utasokat is, és onnan indul vissza a busz némi pihenő után.
De Parga szerintem minden kellemetlenséget feledtet, és később már úgyis csak a szépre emlékszik az ember. (Persze lehet, hogy embere válogatja, de én ilyen vagyok.)
Igazad lehet MaciG, mert tényleg nagyon fenntart a víz ott. Szinte úszni sem kellett, csak "lépkedni" a vízben, ha haladni akartál. De az a baj, tudom a páromról, hogy aki nem tud úszni, az nem is meri kipróbálni. Nem tud ellazulni, csak hagyni, hogy a víz fenntartsa. Ha pedig görcsös az ember, az úgy nem megy.
De nem baj, aki nem akar úszni, az csak pancsol, és kész!
Az a legjobb, hogy ott mindenki azt csinál, amit akar.
A tenger tényleg érdekesen viselkedik Jó anyám alig tudott úszni, mert állandóan feldobta a víz a lábait Nekem rendszeres szórakozásom, hogy felfekszem a vízre és szana szét rakom a kezeim és a lábam és úgy lebegek a vízben... Még napozni is lehet. Tehát szerintem attól nem kell tartani, hogy nem lehet úszkálni ha valaki nem tud úszni. Csak rá kell feküdni a vízre Persze arra mindenképpen vigyázni kell, hogy gyorsan mélyülhet, tehát nem szabad vagánykodni. Egyébként láttam én már embereket úszómellényben is.
Úszómellény sem kell, elég pl. egy úszónudli. Az a szivacs karika, amit nem csak karikában lehet használni, hanem pl. az ember a hóna alá is veheti úgy, hogy a hátát tartja, és máris lehet napozni...
Ez is igaz... Lehet is kapni minden bazárban ilyen úszó segédeszközöket
Vannak akik gumimatracoznak és vannak akik csak kinn a szélén lubockolnak. Mi is megtettük már, hogy kiültünk a part szélére félig bele a vízbe és úgy vihorásztunk, mint a kisgyerekek, ahogy a víz dobált minket Annyi hátránya volt, hogy utána alig tudtam felállni, mert a fürdőgatyám tele lett apró kavicsokkal Egyébként az alacsony vízben még búvárszemüveg nélkül is lehet látni midnenfelé halakat és más állatkákat... Már ez is egy élmény lehet.
Szia! A kicsi strand (Cryo) kavicsos, viszonylag hamar mélyül (kb. 20-30m után), de a partközelben sekély, gyerekeknek is OK. A Városi strand már közelebb áll a homokhoz, nagyon apró kavicsok, szinte mint a sóder. Ott hosszabban sekély, a szemközti szigetecskére simán át lehet úszni, (úszásanalfabétáknak akár egy gumimatraccal is), szerintem kötelező megtenni! A Valtosról nem tudok semmit, messze van a Bakastól, nem fürödtünk ott. Amúgy a kavocsos strand szerintem praktikusabb, mert a homokos aljú vizeket azonnal felkavarják a strandolók meg a hullámzás és pocsék zavaros lesz. Esélytelen lelátni a fenékig, meg az élővilágot sem látod.
A városi strandnak a túlsó vége felé, (a kikötő felé), ahol vizibiciklit is lehet bérelni, ott már szerintem teljesen homokos.
Javaslom a vizibicikli bérlést úszás helyett, mert akkor fényképezőgépet, és kamerát is át lehet vinni a kis szigetre, és onnan is nagyon jó felvételek készíthetők.
Aztán még körbebicikliztük a kis szigetet, és elmentünk a vizibringával a sziget mögötti sziklák között a kis strandig, majd vissza.
Jó kis túra volt, főleg a páromnak, mert az én pedálom menet közben eltörött, és egyedül neki kellett tekerni.