Én is úgy hallottam, hogy a lepisilés csodákra képes...
Jah. Csak quri nehéz eltalálni a medúzát
Vicc nélkül: az elsősegélyhelyeken van rá kenőcs, érdemes oda menni. Egyébként valaki mondta, hogy szeptemberben sok volt a medúza: ha készül egy medúza-inváziós naptár, én azt teszem hozzá, hogy augusztus második felében tavaly egyet sem láttam.
Én tuti nem most váltok eurot.. Váltottam már meg szeretnék is, de nem most... Kérdés június végéig megy-e még lejebb?!
No meg attól is függ mikor tesznek még ilyen klassz kijelentéseket itthon.. Hátha adnak még a gazdaságnak egy kis pofont...
Előző évben szinte minden fürdésnél "megcsípett" minket medúza, sőt a fene még rajba is beleúsztunk egy hajókirándulás alatt. Szerintem annak veszélyes aki allergiás rá. Hozzáérés után kb. 5 percig olyan érzés mint a csalán csípés és annyi. A nagyobb után pedig csípés elleni kence. Nem vészes de tuti nem túl jó érzés.
Nincsen konditerem,de ha nagyon kell,Kateriniben biztos van,mert olyan 40-60 ezres kisváros.
10 percenként megy-jön busz, 1,5 euró a jegy és kb. 10-12 perc a menetidő.
Sokan viccesnek találják az ilyen kérdést (én is),de az egyik barátnőm
nagy karatés (többszörös ob bajnok) és neki pl. fontos még ilyenkor is a napi rendszeres edzés.
A paraliai medúzákról.
Ha épp kifogjátok,akkor a Cocus beachen sok lehet,de a kikötő után O.B. felé van olyan rész,ahol nincsenek
egyáltalán,mert ott nincsenek a közelben "fészkek" a tengerben.
Ha tavaly ezt tudtam volna.... De még az olympic b.-i hálóról se tudtam. pedig már jóhéhányszor jártam arrafelé.
Szóval megértem.
Ami még jó megoldás lehet eurótémában a most utazóknak,ha van az ismerőseitek között olyan,aki éppen forintra szeretné váltani az euróját.
Mi is így váltunk,neki forint kell,nekünk euro,nézünk egy középárfolyamot,aztán ő is és mi is jól járunk.(bár jobban jártunk volna pár nappal ezelőtt:( )
Ha közel az utazás időpontja,akkor sajnos csak ezzel lehet jól járni Köszönjük a drága "nyilatkozóknak",hogy ilyen szar helyzetbe hoztak minket. Bár én azt olvastam most este,hogy elemzők szerint hétfőre erősödhet a ft.
Reméljük a legjobbakat.
A legfontosabb a jó idő
Nekünk már csak 6nap
Ez az eurós probléma kiküszöbölhető. Ha az első 1-2 napra kirámoljátok a kamrát és megfogadjátok azt,hogy addig max. 1-1 giros és semmi extra (nem kell azt a girost tálba kérni,meg jó a spajzos tasi leves vagy diós tészta is,utána ugyanúgy élhettek kint,mint tettétek volna egész héten. Szóval vigyetek sok kaját az útra/buszra,ami elég másnap reggelire is (mikor odaértek),ebéd a száálásfogl. után pl. giros/suvlaki kézben,nem tányéron,vacsi valami egyszerű,másnap reggel kis hazai kolbász hazai kenyérrel és már ki is jött az a 20-30 euró plussz,amit az euróingadozás okoz.
Voltam egyszer úgy nyaralni,hogy azon a nyáron a 2. üdülés volt Greece-ben,de nem volt betervezve. Soha nem felejtem el: 155 eurónk volt kettőnknek. De az utat kitudtuk fizetni,szabink volt bőven ésaddig se ültünk itthon.
Szia!
Sajnos nincs. A férjem is hiányolja. Így marad az appartmanban lévő saját kombináció és az úszkálás. Bár tudom az úszás és a futás nem ez a műfaj.
én is olvastam hogy hétfőre már erősödést várnak, mert jöttek újabb kinyilatkoztatások. mi monjuk a nagyját már régebben beváltottuk, de jó lennme még kivinni, várjuk a helyzet alakullását.
Arról mi a tapasztalatotok,hogy milyen nyelvet preferálnak inkább Paralián, német vagy angol? Párom egyiket én a másikat beszéljük,aztán melyikre érdemesebb rágyúrni egy kicsit ?
És a magyarral hogy állnak?
-törölt nick 12762 | #137737 | 2010-06-06 14:59:26 | Válasz a #137735. hsz-ra
5 nap alatt már nem sokat tudsz "rágyúrni" de a görögök inkább angolul tudnak. Nyelvi nehézségek miatt még egy magyarnak se kellett idő előtt hazajönni
Van nyelvvizsga,úgyhogy csak ismételni kell egy kicsit,mivel legalább 2éve egy szót se szóltunk úgy:)
Reméltem is,hogy éhen halni nem fogunk nyelvi nehézségek miatt:)