képek. igen, tudom... ezért nem szeretek ígérni, nem is nagyon szoktam...
teljesen el vagyok havazva... most meg családi "gondok", miatta napok óta fejfájás... és folyton rohanok /most is/.
amúgy, pár hete próbáltam, de valami gubanc lett... szóval, ezért is nehezen szánom rá magam, újra.
Na szépek vagytok!!!!Nekem is olcsóbba került volna ha az oyzotól zsibbadtam volna el!!A fogyókúra nekem se árt,csak az a baj hogy ismerve magam utána meg mindent össze eszek
Nei Pori!
Mit lehetne olyat írni, amit még senki nem írt le? Nei Pori maga a CSODA!
Nem tul messze van Platamon, lehet nagyokat sétálni, buszozni sok közeli városba. Igen mindezt lehet. De... Ha önellátó vagy, akkor IDE ÉRDEMES UTAZNI! A péntek reggeltől 13-14 óráig nyitva levő piaca minden igényt kielégít. Tele van un. "Super Marketekkel". Van fűszer és italdiszkontja (a templom mögött). Gyönyörű a strandja, nagyon kedves a szállásadó (Dóra apartman). Ha egy keveset tudsz görögül, tényleg csak pár alapszó, köszönés, szép hét elejét kell kívánni, sőt! szép kedd, szerda, stb. is ajánlott. Olyankor boldog mosollyal néznek és TE vagy a kedves vevő. Nagyon megértőek a "tévelygőkkel" szemben. Én kérdezni már nagyon jól tudok, csak sajnos nem értem a választ. Ez sem baj! elkísérnek az adott utcáig és megmutatják, hogy hányadik ház, amit keresel, - pedig én már 57 éves vagyok, és nem csinos, nem szép. A templom előtt már "megbeszéltük" 3 görög mamma és én, hogy mire való a gyógyvíz, ami ott folyik.
Mutogatni is lehet, nem szégyen.
Ha tehetjük (és Isten is úgy akarja) akkor jövőre is megyünk (szeretnénk menni).
UTAZZ NEI PORIBA!! CSODÁS ÉLMÉNYEK VÁRNAK!!
Mindent lehet bérelni, bicajtól kezdve a kvadig. Nem olcsó, de a fiatoknak megéri.
A szomszéd településen - aki szereti - megvásárolhatja mindazt a tengeri herkentyűt, amit szeretne megkóstolni.
Párom soha nem evett meg semmit, ami vízben úszott, ott elkészítettem neki a fekete kagylót és a scampit. Mit is mondjak, mire elővettem a videót hogy felvegyem, már üres volt a tányérja.
Még egy dolog. Csodás olivás mosószappant lehet kapni 40-50 centért a super marketekben. Mi itthon felejtettük a sampont. Hát ezzel a kissé penészesnek látszó zöldes színű mosószappannal fürödtünk, egy másikkal mosogattam! Igen, mosogattam, úgy vitte le a zsírt az edényekről, akárha JÁR lett volna.
Ezt is ki lehet próbálni.
Gyönyörű babérsövények a várba vezető úton, csodálatos emlékhelyek, melyeket rég meghalt hittestvéreiknek állítottak. Azt is el kell mondani azonban, hogy a telkek, ahol nem élnek éppen, rettenetesen elhanyagoltak. Ez is hozzá tartozik, és állítólag majdnem minden görög faluhoz.
Egyenlőre ennyi. képet rengeteget készítettünk, videót is, csak még nem tanultuk meg feltölteni.
azt az egyet nem értettem hogy a szomszéd faluban meg lehet vásárolni mindenféle tengeri herkentyüt,
talán Platamonban a halasnál?
nem kell addig elmenni, Nei Poriban is van halas ha jol idözit az ember és épp szerencséje is van, akkor ott helyben is meg lehet mindent venni, a piacra is visznek herkentyüket
Na szépek vagytok!!!!Nekem is olcsóbba került volna ha az oyzotól zsibbadtam volna el!!A fogyókúra nekem se árt,csak az a baj hogy ismerve magam utána meg mindent össze eszek
Nekem van jobb kábító szerem és olcsóbb is!.......??????