Amelyik kockásterítős tavernára gondoltam, az nem a Sakis, Az egy tágas helyen van, amit én írtam, az egy szűk utcácska. Itt a kép, hátha valaki felismeri. (nappal egyszerű utca, még a közlekedési tábla is ott figyel)
én azonnal el szoktam menni felfedezni a környéket és megvenni az első adag ásványvizet Meg persze már lesem merre is lehet Mythost kapni
Szia!
Pargán minden csapviz iható, jó ízű és hideg. Az ásványvizre kidobott pénzt én pazarlásnak veszem. Van még egy jó görög sör az Alpha csapolva a legjobb, de a FIX Hellas az nekünk nem ízlett.
Pargán a Dallas supermarketben kimért bort is lehet venni 1,5 l-es üvegben. A bolt elötti kis hordóból kostolót adnak. Nekünk a száraz vörös jött be.
Csodálatos hely Parga és környéke. Menjetek el a Vikos szurdokba, a Ioannia melletti csepkőbarlangba. Mesés látvány mindkettő. Ja meg ott van még Butrin, igaz oda csak szervezett úttal lehet menni, de vizben álló ókori romok, babérerdővel körülvéve. A fák kb 25-30 m magasak, az avar pedig babérlevélből áll.
Már 3x voltunk Pargán, annyira megfogott minket a város hangulata, az a sok történelem, ami Epirus tartomámyban van. Az idén Tolo-ba megyünk, de vissza fogunk még térni Pargára is.
Jó utat mindenkinek!
Köszönjük szépen, nagyon kedves vagy Mi is épp a szépsége és sok jó miatt választottuk Pargát. Már többször szerettünk volna eljutni, de eddig valamiért nem sikerült... Na majd most
Eddig minden évben béreltünk valami járművet és ennyiért valóban nem lenne drága. A vonatról eddig nem nagyon hallottam, de más üdülőhelyeken tudok róla hogy vannak ilyen kisvonatok, amelyekkel át lehet menni a szomszédos városokba is...
Az sem rossz ötlet hogy a kisvonat után motorozgatni és így rálelni érdekes helyekre A Mythost természetesen mi is főleg csapolva isszuk, de amikor hazajövünk, itthon sajnos csak a dobozos marad...
A képen szereplő kis taverna is nagyon izgalmas, különösen érdekelnek ezek a kis mellékutcák és az ott található boltok, vendéglők. Ezekről eddig nem nagyon tudtam, de meglestem egy csomó videót és képet és azóta minden vágyam bebarangolni őket
Nos az igazság az, hogy itthon sem nagyon iszuk csapvizet, meg kinn már szinte hagyomány, hogy elmegyek vizet venni Ez olyan kötelező szertartás nekem Az Alpha nekem nem ízlett, viszont a FIX és az egész mút nyárig nem ismert Hermes nagyon finom serital. Meg merem kockáztatni, hogy van olyan finom, mint a Mythos
A Dallas supermarketről még nem hallottam, de jó minden újat olvasni és megjegyezni. A borkóstolás sem lehet rossz
Igyekszünk sokmindent megnézni, de már így is annyi ötletet kaptunk, hogy győzzük majd a felét is végigjárni
"Kis mellékutcák és az ott található boltok, vendéglők"....nos Parga ezekről szól. Úgy olvastam valahol, hagy az ős pargai halászokat gyakran rabolták ki a tenger felől érkező rablók. Épp ezért úgy építették fel kis falujukat, olyan zegzugosra, hogy a tolvajok eltévedjenek benne. Majd meglátod Te is, csak kicsit beljebb (feljebb) kell sétálgatni a centrumtól.
Szia Sancho, majd nézd meg az én régi pargai fotóimat is. Nagyon jó ötleteket kaptál már, és az én fotóim is biztos segíteni fognak pár döntésben. Parga gyönyörű, egy hét nagyon gyorsan el fog telni. Nagyon irigy vagyok. Majd beszélünk még addig. Jó tervezgetest.
Szia Sancho, majd nézd meg az én régi pargai fotóimat is. Nagyon jó ötleteket kaptál már, és az én fotóim is biztos segíteni fognak pár döntésben. Parga gyönyörű, egy hét nagyon gyorsan el fog telni. Nagyon irigy vagyok. Majd beszélünk még addig. Jó tervezgetest.
A Vikosz-szurdok-hoz hogy lehet eljutni Pargáról motorral? Valaki meg tudná "mutatni" a térképen hol is van pontosan?
Remélem jól találtam meg a linket.
https://maps.google.hu/maps?q=.....C3%A1g&z=9
Különleges, lélegzetelállító hely a Vikos szurdok is, Ioannina-tól nem messze. De mivel ez is egy plusz nap, mert Ioanninat is érdemes megnézni, ez azoknak akik egy hétre mennek már nem nagyon fér bele az idejébe. Eddig ezért nem is ajánlottam.
De akik két hétre mennek, (és anyagilag belefér) azoknak ez is egy "kötelező gyakorlat".
Ja, és a legfontosabb, hogy szerintem csak egy erősebb motorral lehet nekivágni, mert nagyon erős szerpentinen lehet felmenni a hegyek közé.
Mint írtam is, mindenképpen szeretnénk felfedezni ezeket a kis mellékutcákat. Minden helyen elcsavarogtunk valamerre és sokszor találtunk izgalmas helyeket. Meg aztán ezeknek a régi utcácskáknak a bája is vonzó. A régi házak, ahogy a lakók kinn trécselnek a kis asztalkáiknál, vagy a padokon Amikor köszönünk nekik mosolyognak és visszaköszönnek, másnap pedig már ők köszönnek előre Be lehet látni a görög falu életébe... Nekem ezek a kis kirándulások nagyon sokat jelentenek...
Természetesen meglesem a fotóidat is Gondolom és már előre sajnálom, hogy biztos gyorsan eltelik az idő, de boldog vagyok, hogy ennyi is jut egy évben... így sem túl könnyű sajnos
Vasárnap átmegyek hozzád ha jó és akkor tudunk dumcsizni
Sziasztok augusztus elejére keresek szállást Pargán egy 3 és egy 4 fős család részére 10 napra. Autóval megyünk. Utazási irodát nem találtam csak buszos úttal. Köszönöm. Bármilyen ajánlat érdekel ami a településen van.
A Vikosz-szurdok-hoz hogy lehet eljutni Pargáról motorral? Valaki meg tudná "mutatni" a térképen hol is van pontosan?
Szia MaciG!
Pargán bemész a kikötövel majdnem szemben lévő utazási irodába (ékszerbolt van mellette), az össze iroda egy helyen van. Ott ellátnak mindenféle, nagyon jó és kevésbé használható térképpel. A legjobb ami Epirus tartományé, mi 2 € vettük, a többit ingyen adták. De ha autót, vagy motort bérelsz, ahhoz is adnak térképet. Meg össze is lehet szedni minden autókölcsönzőben. Ki vannak rakva az ajtó mellé.
Szerintem motorral nem lehet eljutni a Vikos-szurdokhoz, ha csak nem akarod tolni, vagy valahol otthagyni és gyalogolni tovább. Az az utat kell keresni, amely úgy van jelezve, hogy a nagy semmiben vége van. Na onnan kb 1 km gyalog a szurdok egy kis erdei ösvényen.