961-1204 2-ik bizánci kor
A bizánciaknak sikerül visszafoglalni a szigetet.A keresztény vallást újból elismerik,fellendül a gazdaság és a kultúra.Elsõsorban a szakrális építészet és a freskófestészet magas mûvészi színvonalat ér el.
1204-1669 Velencei kor(krétai reneszánsz kor)
1204-ben elesik Konstantinápoly,a gyõztesek felosztják maguk között a
Bizánci birodalmat.Krétát a monferrati õrgróf kapja meg,de még ugyanabban az évben elkótyavetyéli a velenceieknek.Õk pedig mindenféle téren Velence képére akarják formálni Krétát.
A sziget fõvárosa Chandax új nevet kap:Candia.
A krétaiak a XV.század végéig újra és újra fegyvert fognak a velencei önkényuralom ellen.Mutatós városi házak,templomok,kutak,és védelmi rendszerek épülnek.
1669-1898 török kor
21 év után a törökök elfoglalják a fõvárost,és megszerzik a Kréta fölötti uralmat.Véres felkelések sora következik,amelyet a görögkeleti egyház is támogat(hogy az iszlám vallás terjesztését megakadályozzák).Amikor
Görögország a XIX.században elnyeri függetlenségét,a krétaiak a Görögországgal való egyesülésért szállnak síkra.Felkelésük az Arkadi
kolostori tragédiával éri el tetõpontját,1866-ban nagy nemzetközi felháborodást keltve,melynek hatására a nagyhatalmak beavatkoznak
a krétai szabadságharcosok oldalán.Újabb felkeléseket követõen a nagyhatalmak 1898-ban korlátozott önigazgatást kényszerítenek Kréta számára,és György herceget fõbiztosnak nevezik ki.
Idén visszamegyünk Krétára, csak most a nyugati oldalra, tavaly kimaradt néhány dolog.
Ha valakinek van valamilyen észrevétele a Bella Tours-szal, kérem írjon. Velük megyünk, de nem nagyon ismerem õket, szeretnék privát dolgokat is megtudni Róluk!
Elõre is köszönöm Mindenkinek!
Ha majd leszáll a repülõ, tudom, hogy haza érkeztem!
Megint hozzátok fordulok segítségért.Mi Amudarára megyünk és ha valakinek akadna a helységrõl és a partról egy két kép,megköszönném ha rakna fel egy párat.Elõre is köszi!
Megint hozzátok fordulok segítségért.Mi Amudarára megyünk és ha valakinek akadna a helységrõl és a partról egy két kép,megköszönném ha rakna fel egy párat.Elõre is köszi!
Látom egyetlen oldalt sem olvastál vissza, mielõtt kérdeztél...
Idén visszamegyünk Krétára, csak most a nyugati oldalra, tavaly kimaradt néhány dolog.
Ha valakinek van valamilyen észrevétele a Bella Tours-szal, kérem írjon. Velük megyünk, de nem nagyon ismerem õket, szeretnék privát dolgokat is megtudni Róluk!
Elõre is köszönöm Mindenkinek!
Ha majd leszáll a repülõ, tudom, hogy haza érkeztem!
Szia,
én a Bella Tours-al spanyolban voltam még 2000-ben, nem volt rossz az iroda, de jó se. A fakultatívakon nem volt magyar nyelvû vezetés, csak angol és német, a telepített idegenvezetõ egy középkorú hölgy volt úgy 50 körüli. 26 óra buszozás után egy 3 órás elõadást tartott az országról, a fakultatív kirándulásokról, rengeteg saját élménnyel "fûszerezve", még ott nyomban eldöntöttük, hova megyük és be is fizettük, nem is láttuk többet a nõt, de nem is nagyon akartuk. Egyébként, minden zökkenõmentes volt.
Antero | #25093 | 2007-04-10 16:38:46 | Válasz a #25092. hsz-ra
Ezt most nem értem, okés never neckermann, de Te wizz jegyektõl akarasz megszabadulni, a neckermann meg travel service-el utaztat.
Na mindegy.
Remélem sikerül túladnod rajta.
Ezt most nem értem, okés never neckermann, de Te wizz jegyektõl akarasz megszabadulni, a neckermann meg travel service-el utaztat.
Na mindegy.
Remélem sikerül túladnod rajta.
Igen , A Travel Service - el , de van egy kedves hölgy aki a N.- nál ténykedik , és " repjegy zsonglõr " ; igy MA & AE párosításban gondolkodunk.
A Travel , a Wizzair is 18:50 körül indul , a MA 232 pedig 12 elõtt ,
kényelmesebb is .......
1 évet zsémbesedtem , jobb , nyugisabb ez a megoldás
Krétán MA+AE párosítással én is voltam Krétán, de odafelé nem csak a jegyedete, de a csomagodat is kétszer kell check-olnod. Elõször Pesten, aztán Athénban fel kell venned a csomagodat és a csomaggal együtt kell újra check-olnod, mert a görögök nem teszik tovább a csomagot belföldi járatra, visszafelé már mûködik, hogy Krétán Pestig check-olják, és Athénban csak a jegyet kell újra check-olni, mert akkor külföldre induló járatra kell továbbtenni a csomagot.
De ez bizton állíthatom, hogy nem lesz olcsóbb a wizz-nél a jegy, nekem õsszel és tavasszal is, úgy hogy már másfél, illetve két hónappal elõbb megvettem a jegyet illetékkel együtt volt oda-vissza (Bud-Ath-Her-Her-Ath-Bud) 91.000 a jegy. És ez a téli menetrendszerinti természetesen kedevezõbb ár volt nyárra mindig megemelik a jegyek árát.
Antero | #25184 | 2007-04-11 20:26:39 | Válasz a #25182. hsz-ra
Igen , tudom ; repültem már ATH-n át .
A Wizzair 45.000,-
Travel S. 95.000,-
A MA/AE ugyan több , de nekem sokkal kényelmesebb .