Djbobo!
Menetidő 2 óra,amennyiben oda-vissza megveszed a jegyet,akkor az autóra visszaútra 20%kedvezmény van.Helyedben nagyon elgondolkoznék ezen a verzión.
Vassiliki-Fiskardo normál autó 2 felnőtt oda vissza 102Eur (2x 35+4x8Eur)
Vassiliki-Sami normál autó+ 2 felnőtt oda-vissza 110Eur (40,70+32,50 +4x9.20)
Fiskardóba meg úgy is jobb pihenten belátogatni.
En is elkezdtem gondolkodni ezen a Vassiliki-Sami ugyon. nekunkugy jonne ki hogy Fiskardoba 144 euro a negy szemely meg a kocsi oda-vissza, Samiba pedig 150 oda-vissza. Na de az lenne a kerdesem hogy Samibol Lourdataig melyik uton a legjobb menni? atlehet e vagni a szigeten vagy el kell menni Argostoli fele?
Tudom.,hogy számtalanszor szó esett már a topikban az autós utazásról de Én szeretném segítségeteket kérni.
Júliusban utazunk autóval kefaloniara azon belül Skala. Vassiliki-Fiskardo utat választottuk. Láttam, hogy szó esett arról ha oda vissza vásárolunk jegyet 20% kedvezményt adnak ezt online is érvényes ha ott veszem a jegyet?
Határátkelőnél kérnék útlevelet vagy elég a szig?
Utdijakrol tudtok információt adni? Mi hol mennyi?
Számítottunk egy utidőt ami tata-vassiliki 16ora. Lehetséges? Sok helyen olvastam, hogy 22-23ora az út.
Minden javaslatot,tanácsot szívesen fogadok.
Előre is nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget!!!!
Szia Wucy!
Kizárólag Argostoli felé érdemes az tempósan fél óra,onnan Lourdata1/4óra
Most hoztak új szabályt (csak SAMIban) hogy a kompról lejövő személykocsikat a teherjárműveknek el kell engedni még a kikötőben, hogy ne a hegymenetnél legyen előzgetés,de erre azért kíváncsi leszek!
Kedves Szabina!
Csak a Vassiliki--Sami járaton van kedvezmény!!!Útidő mint nettó idő lehetséges, + határok, + tankolás +egyéb okok +1 óra mert más időzóna.Egyéb információkat visszaolvasással megtudsz.
Szia Wuky!
Az Argostoli felé vezető utat kövesd a sziget közepe felé, a Szent György váránál kellene kilyukadnotok és onnan balra fordulva már csak 20 percre van Lurdata települése.
Jó utat majd!
Sziasztok! Idén mi is Kefaloniát látogatjuk meg, július 17-én fogunk indulni. Szerintetek érdemes-e Lefkadan végigszáguldani, vagy találtam egy másik városkát a parton, Astakos-t, ahonnan át lehetne kompozni, esetleg ment már valaki errefele? Mivel kisgyerekekkel megyünk nekünk az lenne a legjobb, ha minél kevesebbet kellene a kocsiban ülni:)
Gyakorlatilag mind időben mind kilométerben ugyan annyi Astakos és Vasiliki! Viszont a következő linken (http://dionitravel.gr/ferry-tickets-kefalonia/) nagyon egyszerű kompjegyet foglalni, így én mindenképpen ezt választanám!(ill ezt is választottam )
sziasztok,
Először is nagyon szuper a fórum! Nagyon nagy segítség volt a tervezésben! És külön köszönet Tamásnak a sok segítségért!
Mi július 12-én, vasárnap este indulunk Kefalóniára 3 hétre. Éjjel szeretnénk utazni, mert 2 kisgyerekkel jövünk (1,5 és 6,5 évesek), hátha végigalusszák az utat...
Ioanninában megpihenünk egy kicsit, a hétfő estét Vasilikiben töltjük, és 14-én a reggeli komppal hajózunk át Kefalóniára.
Most foglaltam a kompot az odaútra.
Visszaútra elegendő szerintetek, ha a szigeten foglalunk, lesz hely?
Sziasztok! Idén mi is Kefaloniát látogatjuk meg, július 17-én fogunk indulni. Szerintetek érdemes-e Lefkadan végigszáguldani, vagy találtam egy másik városkát a parton, Astakos-t, ahonnan át lehetne kompozni, esetleg ment már valaki errefele? Mivel kisgyerekekkel megyünk nekünk az lenne a legjobb, ha minél kevesebbet kellene a kocsiban ülni:)
Szia Csillag77!
Olyan fogalom, hogy "átszáguldani" Lefkadán nem létezik. A forgalom, a terepviszonyok és a táblák jelentősen korlátozzák a sietési lehetőséget, ezt nem árt szem előtt tartani.
Astakosból megy komp, és valóban hosszabb a menetideje, picit drágább árért, viszont cserébe kiköt Ithakán is. De, csak egy járatot látok, este, és 10-re értek a szigetre. Hogy ez nektek jó-e, döntsétek el. Viszont, ez a hajó elég nagy ahhoz, hogy ne kelljen előre foglalni. Link
Aznapi Vassilikből közlekedő járatokat is ideteszem, döntsetek ennek fényében. Ja igen, úgy dátumoztam, hogy szombatra, ha jól értem akkor érkeztek. Link