1: Ha olyan apartmant keresel, amely nincs utazási irodával leszerződve, annál mindegy hogy mikor érkezel. (a leszerződött apartmanok vagy szombati, vagy keddi váltással mennek, de azokat általában csak irodán keresztül bérelheted. "Fő turnusváltás" nincs )
2: A horvát part jobbára aprókavicsos. Nem vagyok egy építőipari szaki, de nyilván van egy szemcseméret, amitől a nagyobb kavicsnak, a kisebb homoknak számít , de Paralia partjára szerintem ráfoghatjuk, hogy "ez biz' homok"
Szia
Az Ino apartman sokkal szebb,és modernebb!!!(szerintem).Parália valóban szép nyaralóhely,jó választás.Remélem sikerült segíteni a döntésedben.üdv.Vannak képeim is az apartmanról,de ide valahogy nem sikerült felraknom.de ha adsz egy e-mail címet szívesen küldök,oda már sikerült.
Köszönöm szépen!De már 'sajnos' az Ino nem aktuális,mert mire lefoglaltuk elfogyott.... így marad a Menta2 vagy semmi...de inkább akkor Menta2!!
Valaki tud véleményt írni róla??? nagyon megköszönném!!
Olvastam régebbi hozzászólásokat és azt írták,hogy nem rossz a Menta2!
Köszi a válaszokat! A lilalo hotel-ről van valakinek tapasztalata? Ahogy nézem térképen, a központtól kicsit kintebb esik. Ezt kicsit sajnálom. Felszereltsége? Edények, eszközök ilyesmi?
Másik kérdés. Lehet hogy már leírta valaki de a quad túrát pontosan hol tudjuk majd megbeszélni és befizetni rá? Kit, mit, merre kell keresni?
Csúszdaparkról tud valaki infót? Odajutás? árak?
illetve robogót bérelni parálián hol lehet és milyen áron?
Sziasztok
itt egy telefonszám, Paralia központhoz nagyon közel, a szökőkúttal szmben, nem a legújabb, de olcsó, lehet alkudni, főleg ha jó kis szilvapálinkát vagy Tokaji bort visztek Babisznak vagy az apjának
Szóval aki tud angolul az a főnök fia Babisz, itt a mobilszáma: +30-694-208-67-48
üdv
Mi egy hét mulva megyünk ujra paráliára, Válaszolnék egy két feltett kérdésre! Kirándulások igen is nagyon jok kivéve az Athéni, magyar utazási irodával nem szabad menni!!!! Van paralián nagyon sok utazásiiroda akik nagyon szivesen segitenek mindenben , ha szerencséd van akkor még magyar felvilágositást is kaphattok! A skiatos szigetre valo utazást és a meteorákhoz minden elsö utazonak nagyon ajánlom! Skiatos nagyon szép / Diana hercegnö nyaralo paradicsoma volt mig meg nem halt ill. vissza nem kapta az ország!!!!/ A magyar utazásiirodák meg még le is huznak mivel 30 € ba kerül!!! Jah és kristály tiszta a tenger!!! Olyannyira hogy ott találtunk csillagot is!!! Amit paralian esélyed rem lesz találni a rengeteg embernek köszönhetöen , akik felkavarják a vizet! A meteorák pedig a csodálatos! Viszont aki kocsival megy annak nem szabad utazási irodával menni oda! Másfél ora utal oda lehet jutni!!!
Az árak horror??? Ezt nem értem! Itthon ugyan azok az árak vannak mint kinn söt a szölö 1€ /kg !!!! Van Kateriniben LIdl is ahol tudva levö hogy ugyyan az az ár mint nálunk, ugyan azokat az akciokat és termékeket kapod!!!
Parália? Szerintem fiataloknak vagy fiatalos családoknak a leg ideálisabb, de ha nyugisabb nyaralást keresed akkor 1km Olimpic Beach a megfelelö hely! A csuzda parkot nem ajánlom senkinek mert eléggé drága , amit szerintem nem ér meg! A másik hogy ha buszozni akarsz akkor a nacit kösd fel, Tesszaloniki egy metropolis több millio emberrel autoval és robogossal akik balkáni közlekedést részesitik elönyben, mi elöször megsem találtuk!!!!!! Egy ilyen kirándulás megkeseritheti a nyaralásodat!!! Mi autoval voltunk és ugy még elmegy, hozzávetölegesen 2x 4 sávos autopálya vezet tehessalonikibe!!!! De ha autoval mész akkor viszont a White Towert nem szabad kihagyni!!!
Egyébként idén mi kevesebböl megyünk nyaralni mintha a Balatonra mennénk 10 napra!!!! A balatonra 7 napra többe kerülne a nyaralásunk!!!
A kettöt viszont nem tudom egy lapon emliteni! Sajnos!!!!
De mindenki döntse el maga mit választ!
Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Igen Paralia nagyon szép !!! De Inkább Siofokhoz tudnám hasonlitani! Éjszakai élet nagyon nagy , a sétáloutcán nem tudsz ugy végig menni hogy ne kellene tolakodnod!!! Van nagyon sok disco ! Telis tele butikokkal, ahol ezüstöt árulnak piti összegekért, ruhanemü, bör, mindenféle dolgakot kaphatsz!
A naptej 10€ környékén kaphatod meg, nem érdemes itthonrol vinni! Megéri ott megvenni mégha most egy kicsit soknak is tünik, nagyon jo minöségü!
Amit ajánlok mindenkinek az a felvágott, vagyis a szalámi aki nagyon kényes és nem eszik meg mindenféle husterméket az vigyen itthonrol!
Gyümölcs nagyon olcso és nagyon finom édes!
A menta 2? Nem ismerem ill. a Mentában nagyon nagy bulik szoktak lenni!
Parálián nagyon jó idő van. egy hete folyamatosan süt a nap és kegyetlenül meleg van még éjfélkor is 29 fok volt. A gyros nagyon jó áron van. 2 euró körül bőven lehet kapni. Több helyen ez még cola-t is magában foglal(igaz freeway-t). A tenger nagyon tiszta!
Üdv mindenkinek! A június óta érvényben levő útlevél nélküli utazásról szóló hírrel kapcsolatban érdekelnének személyes tapasztalatok. A kérdésem az lenne, hogy-valaki utazott-e már plasztik kártyával buszos utazással? Tehát ténylegesen elfogadják-e? Elég sok helyen olvasgattam fórum hozzászólásokat, hogy macerás, de konkrétan erről nem találtam info-t, hogy amióta ez érvényben van gondot jelent-e a határátkelésnél. A külügyminisztérium honlapján és az utazási iroda tájékoztatása szerint is nyugodtan lehet plasztik személyivel utazni, de mivel nem túl régi ez a lehetőség, ezért egy személyes tapasztalat jobban megnyugtatna. Előre is köszöi a segítséget.
Én biztos hogy nem probálkoznék személyivel föleg nem buszos nyaralás alkalmával! Viszont ezt neked kell eldöntened hogy megkockáztatod e hogy ott álljatok a macedon határon több orákat is miattad!? Én még soha nem voltam buszal de azt hallotam hogy egyébként is macerás és ha ugy gondolják akkor orára is félre rakják az utleveleket !!!
Szoval akár mennyire is igy van hogy elfogadják, a biztos külföldön az utlevél!
Sziasztok
Tegnap értünk haza Paraliáról. Az odaút olyan 16 órásra sikeredett, ebben volt röszke 2 óra, és a többi határnál is 1-2 óra várakozások, a szerbeknél a határ után sok útépítés van, ami nagyon belassít, építkeznek a dunahídnál, építkeznek belgrád belvárosában, szóval elég szívós. Hazafelé többször nagyon kellemesen csalódtam. Gurultunk a görög-mac. határhoz, kb 4 autó, a következő határnál szintén nem volt több 4-5 autónál egy sorban, a szerbeknél sem, a magyar, hát, nyilván való, hogy az szivatja a honfitársait, ott áll a hosszú sor, nyitja a csomitartót. Itt kb 3/4 órát vártunk, és így összességében 14,5 óra volt az út egy ebédszünettel és 2 vagy 3 egyéb szünettel. Ja, a macedónoknál megálltunk (hívott a természet), ha már ott voltunk tankoltunk, pihentünk néhány percet. Euroval fizettünk, jó a benzinjük, nem csaptak be, aranyosak voltak a kiszolgálók, abszolút pozitív véleményünk volt róluk. Kivéve a wc-t persze, mert az egy utolsó utáni köpködős kocsmai wc-nél is rosszabb volt. Hát, minden nem lehet tökéletes. Ja, a macedón autópálya kapuknál is jó véleményünk volt, úgy írják mindenhol, hogy 1-2-1 euro, és reklamálnak a 2-ért a másodiknál. Hát én hazafelé csak 1,5-öt adtam, és az ötven centest a bácsi vissza is adta minden szó nélkül!
2 héten keresztül nagyon jó idő volt, egy gondunk volt, kicsit jobban fújt a szél, de azért elviselhető volt.
A szállásunk jó volt, az Oceanisban voltunk már másodjára (más is volt visszajáró vendég). De az ibusz katalógusával ellentétben sem internet, sem lift nincs. Tulaj mindennap jön, rendezkedik, velünk normális volt tavaly is, idén is, mikor meglátott, emlékezett, üdvözölt minket, aranyos volt.
A gyros, hát az isteni finom. Mi a zorba nevű helyre jártunk, már tavaly lepróbáltunk több helyet, ez jött be legjobban, a templomnál van.
A part szerintem kicsit "piszkosabb", mint előző évben. Igazából nem értem azokat az embereket, akik elmennek ennyi km-t, hogy szép tengerparton nyaralhassanak, és ott meg undorítóan szétdobálnak mindent, sörösdobozt, csikket, stb. Mi elkocsikáztunk korinos felé 2-3 km-t, ott lementünk egy partra, alig jöttek az afrikai árusok, nem ért egymásba a törölközőnk senkivel, nyugi volt, fánkos ember jött, a gyereknek tudtam venni amikor kellett, szóval mindenképpen jobban tetszett nekünk.
Csavarogtunk is sokat, átkirándultunk a sithonia félszigetre, nekünk sarti a másik kedvencünk, hát nem mondom, jól felmentek ott az árak. A gyereknek paralián vettem egy törülközőt 4 euroért, ugyanazt sartin 7!! euroért adták volna. Szóval paralián az árak miatt nem illik sírni.
Elkirándultunk makrigialos felé, a sólepárlóhoz. Hát, érdekes. Van ott néhány olyan "medence", amiben kinézetre elég gusztustalan víz van, de azt mondják, hogy nagyon jó az izületekre, a bőrre, aztán a "medence" aljáról felszedik azt a fekete maszlagot, tetőtől talpig bekenik megukat, hagyják megszáradni, és utána át lehet sétálni úgy feketén a tengerpartra, ott lemosni. Azt mondják, hogy égett bőrre is nagyon jó hatással van. Kicsit én is bemaszlagoztam magam, nagyon selymes volt utána a bőröm. Szóval gusztustalanul néz ki, de hasznos. A szállásunktól melletti parknál van egy szálló, ahol képek ki vannak téve erről, azt hiszem Alikos Spa néven hírdetik. Gondolom szerveznek oda utat. De ha a korinos felé vezető úton tovább megyünk a part mentén, akkor pont oda jutunk ki, még robogóval is át lehet menni hamar.
Kirándultunk Volos felé is, gondoltuk a parti úton jövünk vissza, ahol egy rövid szakaszt szaggatott vonallal jelöl a térképem. Hát, olyan volt, a helyiek aranyosak voltak, elnavigáltak, segítettek. De legalább cserébe nagyon szép helyeket fedeztünk fel. Aki kocsival megy, mindenképpen ajánlom, hogy kicsit bolyongjanak, megéri. Bár tudom, hogy rettentő drága a benzin, de kicsit érdemes rááldozni. Ja, a benzin, Katerini felé és Korinos felé is van több hely, ahol 1,5 euro alatt van (még 1,439-ért is tankoltunk). Nem mondom, hogy az már hű de olcsó, de teletanknál mindenképpen számít.
Aztán kirándultunk az olymposra is. Hát az a hegy még mindig nagyon szép.
Most nem voltunk kalózhajózni, valamiért most ez lemaradt, de Skiathosra elmentünk. Először privátban szerettünk volna, de valaki írta itt, hogy másfél óra kocsikázás után oda lehet érni. Hát, igen, csak a hajóút utána 2,5 óra, ott kirándulás, fürdés (mikor mi voltunk kb 40 fok volt árnyékban), utána megint 2,5 óra hajókázás, utána tök fáradtan vezess újra másfél órát. Mikor ezt átgondoltuk és megtudtuk, hogy a felnőtt kompjegy 21 euro, a kocsi 76 euro, a kikötőig a benzin sem olcsó, úgy döntöttünk, hogy inkább irodával megyünk. Az ibusz kinti képviseleténél én sem ajánlom, ott magyarázzák, hogy lehet menni másokkal is, de azok otthagyják az utasokat, stb, ők nem, ők szentek. Hát, ők 40 eurot kérnek érte, mi a smart holiday-el mentünk, 30 euro volt fejenként (valahol kaptunk olyan prospektust, ami 25 euro-s), a 4 éves gyereknek nem is kellett fizetni, szerdán mentünk, a Zoli nevű idegenvezető srác volt, hát, nagyon rosszat nem is tudok mondani. Még a kajáldánál is intézkedett, hogy legyen helyünk, mert mi előbb csavarogtunk, aztánb mentünk volna kajálni, csak annyian voltak, hogy tele volt a hely. Jött, intézkedett, rendben volt minden. A busz ugyan kicsit kényelmetlen volt, és nagyon korán kellett kelni is, de a hajón olyan jó hangulat volt oda és vissza is, hogy nem is hittem volna. A hajók még csatáztak is vizibombákkal, ettől ugyan minden és mindenki elég vizes lett, úgyhogy a csomagokat illik jól becsomagolni, de nagyon jó hangulat volt. (ezzel a hajóval mentek a tramp travel-lel utazók is).
Skiathos nagyon szép város, nagyon szép az a strand, ahová elvisznek pancsizni. Egyszer mindenképp érdemes ellátogatni oda.
Szóval összességében nagyon jó volt.
A szállással kapcsolatban: amint először kiszálltunk a kocsiból, az első kérdés, amivel megállítottak, hogy van-e szobánk. Szóval, aki nem akar itt foglalni, nyugodtan indulhat, minden második oszlopra (ami görögországban van bőven )
ki van téve, hogy szoba kiadó. Az egyik árus lány még azt is mondta, hogy az 50 eurós szobákat is potom pénzért adják ki, mert legalább legyen valami kis bevétel. Biztosan lehet velük egyezkedni, alkudni is.