Még valami eszembe jutott: Ha valaki a Skiathos-t mégis privátban szeretné meglátogatni (szerintem nagyon fárasztó), nem csak feltétlenül Volosból lehet eljutni a méregdrága komppal, hanem ahogy mi is mentünk a csoporttal, Amaliapolis-ban (Volostól még kicsit lejjebb van, google earth-ön megtalálható) van kikötő, onnan indultak azok a hajók, amikkel mentünk, ez a weboldaluk (a hajótársaságnak): a www.elisabetcruises.com . Ott lehet érdeklődni a privát árakról, illetve az indulási időpontokról.
nekünk 2 hete volt, aki ezzel jött és nem volt gáz, csak egy kicsit hosszabb volt az ellenőrzési folyamat, de sehol sem volt probléma.
Köszöm solyci a megnyugató választ. Mi aug 30.-án megyünk és bízom benne, hogy ekkora még inkább jártasak lesznek a határőrök az ügyintézésben és minden flottul megy.
a zöldség gyümi szerintem jobb áron van kint, mint itthon. A paradicsom 1,2 körül volt a lidl-ben, de volt 0,8-ért is máshol, lilahagyma is 0,8 - 1 euro, dinnye 0,25, nektarin 1 euro (itthon az auchanban 400 volt a hétvégén, bár lassan az euro is ott tart), az utcai kocsiról árulók aranyosak, a gyereknek mindig adnak egy-egy darab barackot, valamit.
És az ízük is finom, édes.
Még egy kérdésem lenne,aki kint járt Paralian az nem tudja véletlenül,hogy hol lehet a legolcsóbban autót bérelni??
És a fakultatív kirándulások hol olcsók? Kikkel éri meg menni? (Skiathos)
Minden információt írjatok fel!!
És van esetleg itt valaki aki 26.-án az Apollon Travellel utazik??
Valaki itt kérdezett a Lilalo apartmanról...kicsit megkésve válaszolok,de néhány napja jöttünk haza onnan. Tulajdonképpen a Cocus beachtől 200m-re található, Paralia legszélén, így a központba való bejutás nagyon fárasztó lesz már több alkalom után, ráadásul aszfaltozott út sincs az út egy részén, tehát érdemes strapabíró papucsot/cipőt vinned. Maga a Lilalo nagyon szép, olyan, mintha egy homokvárba laknál, ráadásul este nagyon szép színes váltakozó világítása van, a "rendrakó" lányok pedig nagyon kedvesek és közvetlenek Wifi, TV van, a szobák kényelmesek, viszont lehet a fürdőszobában a meleg-hideg víz beállítását bajos lesz megszoknod, nekünk is két napba telt rájönnünk, hogy most merre is kéne tekerni, de aztán semmi gond nem volt vele ja igen, még valami: este ha nyitott erkélyajtónál akartok aludni, legalább a függönyt mindenképpen húzzátok be, mert mint említettem Paralia legszélén van, tehát egy gyapotföld és egy barackos határolja, onnan pedig különféle élőlények próbálnak bekommandózni
Szia vadkolbasz! Mi soha nem fizettünk a parkolásért, ez a piac még Katerini szélén van, ezért nem kell fizetni! Ne parkolj túl közel a piachoz, mert a túl kényelmes helyiek, oda mennek kocsival a piac szájába, és a végén te nem tudsz majd kiállni Úgy rád állnak majd Ha be akartok menni a belvárosba ,ott már fizetni kell Vagy nem találtok parkolót és le kell mennetek a pince garázsban, ahol szintén fizetni kell
Ja... és a szombati piac, a buszpálya udvar után kezdődik A szerdai, a város másik végén, (pont ellenkező irányban) ,amit elég nehéz megtalálni egy park mögött (azt hiszem)
Autot bérelni nem igazán ajánlanám mert horror az ára!!!!! De fogtok találni RENT A CAR feliratu táblákat! A robogosok is adnak autot!!! Ha a közelbe akarnátok kirándulni akkor inkább robogó a megfelelö, nem drága és 1 motorral 2en is mehettek, söt látni fogtok olyan görögöket akik 3 an is robogoznak!
De ha kiszámolod akkor jobban megéri kirándulni az ottani utazásirodákkal!
Amit mind azt má irtam én a Skiatos és a Meteorákat ajánlanám mindenkinek! Athént szerintem felejtsétek el! Bár mindenki maga tudja!
Semmit nem szabad vinni Görögbe mert ott minden zöldség olcsobb mint itthon! Amit esetleg ajánlanék az az innivaló! De szerintem aki elmegy nyaralni annak belefér ,nem érdemes cipelni!
Az árak ugyanazok mint nálunk!!!!
Sziasztok! 11 napja Parálián vagyunk és nagyon jó volt eddig az idő folyamatosan.
Az árakról annyit,hogy valami olyan áron van ,mint itthon de sokminden kb. 1.5 szerese. Ásványvizet fölösleges vinni. 99cent 6db a Lidl-ben. A dinnye 0.3 euró körül mozog. Pepsi 1.2 euró körül mozog 1.5liter,érdekes ,hogy 2-2.5 literes coca-t ,pepsit, 7up-ot........ nem láttunk. Kalózhajós kirándulást 17 euró/fő -re láttuk kiírva. A Gyros 1.8-2.2 euró körül mozog. Egyik helyen 2euróért ettünk Gyrost cola-val(igaz freeway-t adtak, menüben volt) amikor a VB döntő ment.
Az árakat lehet tanulmányozni (akit érdekel) a lidl.gr -en,mivel Parálián van lidl és ezek az árak ott is. Jégkrém és ásványvíz jó áron van tényleg,de egy-két alapélelmiszert megéri hozni,annak akinek nagy autója van és simán befér.(Pl. felvágottak drágák) Egész csirke 5 euróból kijön, kenyér drága. 0.5kg pl. 0.66 euró olcsó helyen. Nagyon horribilis árak nincsennek,de ami nálunk olcsó az itt lehet nem az, 1eurótól kisebb összeget nem nagyon írnak semmilyen élelmiszerre. Aki tele van pénzzel az ne vigyen semmit,aki viszont gyűjtögetett az útra és nincs tele pénzzel ,szerintem hozzon pár alap élelmiszert és költse el az euróit hajókirándulásra....
Sziasztok!
Skiathos és Makrigialos helyek érdekelnének. Olvastam már hozzászólásokban, hogy a Pieránál lehet Skiathosra utazni, de érdekelnének további lehetőségek is, ha valaki tud ajánlani.
Illetve eddig Makrigialosról nem láttam sok hozzászólást. Ha esetleg nincs szervezett utazás, akkor, hogy a legegyszerűbb oda eljutni?
Még érdekelne az is, hogy búvárkodási lehetőség van-e? És ha igen mennyibe kerül?Köszi.