Tegnap érkeztünk haza Lefkadáról. Az úton semmi különleges nem volt, nem mértek az út mellett figyelő rendőröket láttunk csak. A 12 éves gyerekemnek csak személyi igazolványa volt és semmi gond nem volt vele.
A zöld kártyát a maciknál mindig előre nyújtottuk, de egy az "autó magyar?" kérdés után egyszer sem kérték el. Visszafelé a makedón-szerb határon a szerb vámos kinyittatta a csomagtartót, de végül bele sem nézett csak széles vigyorral közölte, hogy 1 góllal megvertek minket pólóban.
A magyar határ kivételével mindenhol max. 10 perc alatt végeztünk.
A magyar határ Röszkénél odafele hétfő kora délután 30 perc, visszafele csütörtökön este nagyon nagy sor min. 4 órás várakozási idő hallatán, egy kis manőverrel irány Tompa ott 2 kocsi volt előttünk. Odafele a görög határ után Polykastroban megszálltunk négyünknek 50 eu volt. A szerbeknél is és a maciknál is 3-3-szor tankoltam mindig nem dombornyomott Mastercard kártyával és sehol semmi gond nem volt. A visszautat a megállásokkal és egy kb. másfél órás Tompai kerülővel 18 és 1/2 óra tettük meg Lefkadáról Egerbe.
Jó utat mindenkinek.
Hát, odafelé számoltuk, mert volt egy fogadásunk ezzel kapcs-ban.
60 után viszont elveszítettük a fonalat, de nem is tudtuk végigszámolni, mert Igumenitsa előtt Parga felé lekanyarodtunk, egy kis városnézésre.
Ezért írtam a kb. 70-et. Igaz, ebbe beleszámoltuk a nyúlfarknyiakat is!
Hopp, igazatok lehet, én negyven valamennyit számoltam, de Metsovo és Grevena között egy jó darabon le volt zárva az autópálya oda és visszafelé is, így ez a szakasz nekem kimaradt, az ott lévő alagutakkal együtt. Beírtam magamnak 2, azaz kettő rossz pontot!
Hazafelé:
Pénteken délelőtt indultunk haza Paráliáról és Szombat délelőttre itthon is voltunk. A majd 24 órás út a szerb-magyar határ előtti torlódás miatt volt. Haza felé az utolsó Mol kúton valami történt,nem lehetett tankolni sem,tele volt rendőrrel,de a határ felé sem engedték a forgalmat. Valaki monda nekünk,hogy 12km hosszú a sor. A szerb határon nagyon hosszadalmas volt az átjutás,a magyar részen gyorsan ment,de a így is kb. 7 órás volt a várakozás. Ami még borzalmas volt,az a Belgrád előtti dugó kb. 2 órás araszolgatás mire átvergődtünk Belgrádon. Pénteken és hétvégén talán érdemes lehet elkerülni Belgrádot. A belgrádhoz közeli fizetőkapunál kb. 40perc araszolgatás,mire letudtuk.
Odafele:
Csütörtökön indultunk délelőtt és gyakorlatilag minden határon simán átjutottunk. Macedón határon a határőr még pár szót is mondott nekünk magyarul és mosolyogva küldött minket tovább. Macedóniában 1-1-1 eurót fizettünk oda és vissza. Szerbiában euróban fizettünk,euróban is kaptunk vissza és pontosan. Szerbiában egy mol és egy szerb kúton tankoltunk a benzin minősége jó volt 132.9 dinár a bmb95 . Macedóniában a kaszinó és a határ között tankoltunk oda és vissza is! 1.17 euró volt a 95-ös,minősége olyan ,mint itthon,szóval jó. Görögországban nem tankoltunk, a határon a sor mellett előre mentünk és tényleg átengednek külön sorban.
Összegezve: odafele nagyon jó volt az út,visszafelé pedig a szerb részen a nagyon hosszú várakozási idő veszélyes volt,
Belgrád előtti várakozási idő is kellemetlen volt.
Szívesen válaszolok,ha van kérdés.