Makrygialos Paraliához kb. 20 km, szervezett út (szép kis halászfalu ugyan, de különösebb látványosság hiányában) nemigen van oda (hacsaknem görög estre), de átmotoroztok egy bérelt robogóval a part menti úton.
Skiathos-i kirándulás: első este egy séta alkalmával célszerű felderíteni a helyi irodák aktuális ajánlatait. Akár 8-10 €/fő különbség is lehet.
Makrygialoson látványosság valóban nem sok van, de ott van mellette az a sós dolog. Alikos vagy Alikes van kiírva. Egyszer érdemes megnézni. Ha Makrygialoson akartok fürdeni, érdemes valami papucsot vinni a vízbe is. Nem tragikus ki lehet bírni papucs nélkül is, de jobb a békesség. Tavaly mi ott találtuk a legszebb kagylóinkat.
Skiathos 25-40 euro. A pieriánál azt hiszem épp 40. Mi a 30 euros arany középutat választottuk a smart holiday-nél, nem csalódtunk, jó volt nagyon. A tramp travel is ugyanazzal a hajóval viszi az utasait, láttuk a hajón.
Július közepén utaztunk Görögországba 5-en, 3 féle okmánnyal és semmi probléma nem volt egyik határon sem. (szerb, macedón, görög, horvát) A legkisebb gyermek piros új útlevéllel ment, a két nagy (18,17 éves) személyivel, mi , a két szülő kék útlevéllel. Csak a várakozás volt rossz a szerb macedón határon egy órán át nem csináltak semmit a határőrök, csak jöttek-mentek, beszélgettek. mi meg a 40 fokos hőségben főttünk. Az egész kocsisor dudálni kezdett, amikor már megunta a várakozást, erre nagy nehezen újra nekiláttak a munkának a határőrök...
Szia! Néhány éve nyaraltunk ebben az apartmanban. Nagyon kellemes hely, a tulaj és a családja lent lakott, barátságos, segítőkész emberek, úgy emlékszem németül is beszélnek. A mi "lakosztályunk" sarokerkélyes volt, így az egyik oldalról a tengert is láttuk egy picit, a másik oldalról meg az Olympost. Kellemes volt esténként kiülni és nézni a sétálók forgatagát. Minden lényeges felszerelés volt a konyhában, tiszta, rendezett volt az egész apartman. Az elutazás napján biztosítottak csomagszobát és le is tudtunk tusolni indulás előtt. A tengerpart nagyon közel van, mindenféle bolt is, a fő utcán bankautomata is volt.
Remélem segítettem egy kicsit, hogy még jobban várjátok a nyaralást! A fotóalbumomban lehet hogy van kép is az apartmanról-Paralia, Meteorák, Skiathos.
Sziasztok.Mi szept 3án indulunk Paráliára még sohase voltam Görögországba már alig várom Van egy 3 éves kisfiam remélem élvezni fogja busszal megyünk attól tartok egy kicsi.De majdcsak túléljük.Ha van valakinek tanácsa tapasztalata írjon üdv judo
Sziasztok! Előző év óta a hullámtörőkön kívül más is változott Parálián? Évek óta oda járunk nyaralni, egyszer volt szerencsém 3 hónapot kint dolgozni. Idén augusztus 2-án indulunk busszal 1 hétre. Igaz, hogy nemcsak kihalt, de a fialatság is eltűnt? Olyan rémhíreket hallottam, hogy előfordultak kisebb-nagyobb balhék. Nyugtassatok meg, hogy nem igaz!
Kedves Judo!
Én már nagyon sokszor jártam Görögországba és mindig busszal Legutóbb júniusban. Elég sok kisgyermekes család utazott velünk. Nekem az a tapasztalatom, hogy a gyerekek gyakran sokkal jobban viselik az utazást, mint a felnőttek. Ha birja a buszozást, akkor nem lesz baj! De azért a biztonság kedvéért készülj fel Deadalon tablettával v. kúppal. Néhány zacsit is készits oda. Célszerü ezt az előtted lévő ülés háttámláján felszerelt hálóba tenni, még az indulás kezdetén, hogy szükség esetén kéznél legyen.
Tommy11 | #145906 | 2010-07-26 11:53:36 | Hotel Rena
Sziasztok!
Nagy Paralia rajongóként, sajnos meg volt az első csalódásom is!
Múlt héten 4 nappal hamarabb kellett hazajönnünk, mivel az összes pénzünket ellopták a szobából! Mindezt úgy , hogy az ablak és az ajtók is zárva voltak!!! Mikor jeleztük a tulajnak, hogy mi történt, ő csak a vállát vonogatta! Hívtunk rendőrt de felvilágosított, hogy ügyvéd nélkül semmire se megyünk, ha fogadunk az pedig plusz 3 nap! Így hagytuk a fenébe és hazajöttünk!
Ja, és tulaj állította, hogy nincs több kulcs a szobához csak az ami nálunk volt!
Mindenesetre nem volt nagyon meglepve, hogy ilyesmi megtörténhet a szállójában!
Tommy11!!Nagyon durva ami veletek történt!2007ben szálltam meg a Rena Hotelben,szerencsére mi nem jártunk így,de tény,hogy az kicsit csendesebb helyen van,ami persze nem magyarázat arra,hogy zárt ablak és ajtó mellett,ez hogyan lehetséges!A tulaj meg ennyi törődést mutatva, nem tudom milyen üzletember,mert érdeke lenne,hogy a vendégek vissza is térjenek,nem tudom mennyi pénzt vittek el,mert azért az sem mindegy,de ha ilyen már többször megtörtént,az elég érdekes.......zárt ajtóknál,kulcs nélkül,és persze nem gyanús hogy a tulaj benne van....ááááá nem!Lassan reméljük üres lesz a Hotel,és akkor nem tudnak kiket meglopni.Sajnálom!
Én már inkább Caravelbe megyek,mert szerintem Panosnál ez nem történhet meg,bár tavaly a mellette lévő Billy's ben voltam!
Feltéve ha ezek után még vissza akartok menni!